Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis zuidelijk Vietnam: Vietnam van zuid naar centraal - van de Mekong delta naar Hoi An (14 dagen /13 nachten)

Tour-code
17370
€ 383,40
Vertrekdatum Vietnam
Reisprogramma rondreis zuidelijk Vietnam: Ho Chi Minh –My Tho - Ben Tre – Can Tho – Cai Rang – Can Tho – Chau Doc – Ho Chi Minh – Danang – Hoi An – Danang Beach.

Deze  rondreis zuidelijk Vietnam brengt u door het zuidelijke en centrale deel van Vietnam. De rondreis zuidelijk Vietnam begint in Ho Chi Minh (het voormalige saigon), waar u de mogelijkheid heeft om de hele stad te ontdekken. Er zijn hier veel dingen te vinden over de conflicten van de vorige eeuw, het koloniale tijdperk en de oude geschiedenis. Vervolgens reist u door naar de stad Can Tho. Can Tho is gelegen in de Mekong Delta, maar ten zuiden van de rivier. Onderweg komt u langs bijzondere plekken zoals bijvoorbeeld een Bonsai park en een python boerderij. De stad ligt in een gebied waar zowel gebergte als de zee dicht bij elkaar liggen. U gaat dan ook de bergen in om te klimmen en u gaat het water op naar een drijvende markt.
De  rondreis zuidelijk Vietnam vervolgt met een treinreis via Danang verder naar de stad Hoi An. In de stad is veel geschiedenis en cultuur terug te zien. U gaat naar het museum om meer van de cultuur en het verlden te leren en u kunt een stadstocht maken. Op een berg in de omgeving geniet u van een prachtig uitzicht en wanneer u zich omdraait loopt u een grot in met een prachtig boeddha beeld.

Dag 1 aankomst op Ho Chi Minh (-/-/-)

Bij aankomst op de Tan Son Nhat luchthaven wordt u opgwacht door de gids. Vervolgsens wordt u naar het hotel gebracht om in te checken. De rest van de dag is vrij te besteden bij het hotel of in de stad.

Dag 2 Ho Chi Minh – vrij programma (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh, u kunt er ook voor kiezen om één van de optionele tours te doen.

Optioneel: Trishow Fietstocht

’s Ochtends vroeg stapt u op de fiets door de omgeving van Ho Chi Minh. U vermaakt zich voor drie uur met het bezoeken van de bloemenmarkt, de huisdieren markt, China Town en de Thien Hau Pagode.

Optioneel: Must see in Ho Chi Minh

’s Middags gaat u naar het oude centrum van de stad voor het bezoeken van de mooiste plekken van Ho Chi Minh. Het begint met het bezichtigen van de voormalige ambassade van de Verenigde Staten. Een stuk verder staat het herenigingspaleis. Dit gebouw was het voormalige woonhuis van de president van Zuid-Vietnam, deze is er uit vertrokken aan het einde van april in 1975. Dichtbij het paleis zijn twee bijzondere koloniale gebouwen te vinden. Deze zijn door de Fransen gebouwd, de eerste is de Notre Dame kathedraal en de tweede is het Old Sai posthuis.

Verder kunt u naar de Jade Keizer Pagode en het Overblijfselen Museum. In het museum is veel te vinden over de beruchte conflicten van de vorige eeuw. U kunt de tour afronden met een wandeling over de Ben Thank Markt, waar vele goedkope snuisterijen verhandeld worden.

Dag 3 Ho Chi Minh – vrij programma (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh, u kunt er ook voor kiezen om één van de optionele tours te doen.

Optioneel: Cao Dai tempel en Cu Chi tunnels

U vertrekt ’s ochtends naar de Cao Dai tempel. De tempel wordt aan verschillende geloven geweid zoals het confucianisme, het christendom, het taoïsme en het boeddhisme. Er wordt dagelijks met het middaguur mis gehouden. Na het bezoek heeft u lunch bij het lokale restaurant.

’s Middags brengt u een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Deze tunnels werden gedurende de Vietnam oorlog door de bevolking gebruikt om aan de Amerikanen te ontsnappen. U gaat  eerst naar een ondergrondse  hut. Hier kijkt u eerst een korte video en presentatie over de Cu Chi tunnels waarna u tunnels in gaat. Eenmaal terug in de buitenlucht kunt u de gestoomde tapioca wortel proeven. Dit was de doorsnee maaltijd in Cu Chi gedurende de oorlog. De geïnteresseerden krijgen de gelegenheid om de lokale schietvereniging te bezoeken.

Dag 4 Ho Chi Minh city – My Tho city – Ben tre – Can Tho city (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekt u richting de stad Ho Chi Minh. U reist eerst naar het stadje My Tho. Onderweg hier naartoe ziet u buiten een prachtig landschap met groene rijstvelden, de rustige Vam Co Dong rivier en de drukke stad Long An. Bij Mekong stopt u voor een pauze en een bezoek aan een Bonsai park. Eenmaal in My Tho gaat u naar de Vinh Trang pagode, dit is de oudste in zuidelijk Vietnam. In de architectuur zijn Vietnamese, Khmeri en Europese invloeden zichtbaar.

Na de pagode gaat u naar de pier voor een relaxte vaartocht langs de stad. Onderweg ziet u veel van het dagelijks leven van de bevolking. U passeert een paalwoning, een drijvende viskwekerij en de vier eilanden ; Dragon, Phoenix, Tortoise en Unicorn. U stapt op het Thoi Son eiland bij Phoenix van de boot. Hier maakt een wandeling over de paadjes door het dorp. U bezoekt verschillende woonhuizen, een boomwaard en u luistert naar traditionele volksliederen terwijl u van het seizoen fruit geniet. Hierna gaat u naar een bijen boerderij waar u honingthee met citroen kunt proeven. Dit is erg goed voor de gezondheid. De avontuurlijke toerist kan een bezoek brengen aan de lokale python boerderij. Vervolgens vaart u per sampan door de beekjes om het mooi natuurschoon te bezichtigen, hier is ook de waterkokosnoot te vinden. Deze boom staat bekend als symbool voor de Delta. Stap weer terug op de motorboot en vaar door naar de Ben Tre provincie.

In Ben Tre gaat u naar een fabriek waar kokosnoot snoepjes gemaakt worden. Deze worden allemaal met de hand gemaakt. Stap daarna in een huifkar die door paarden getrokken wordt. U reist hiermee door verschillende leuke dorpjes. Vervolgens vaart u door naar het eiland Unicorn om een krokodillen boerderij te bezoeken. Op het eiland zijn overblijfselen te vinden van het bijzondere Kokosnoot geloof. Lunch op het eiland, daarna maakt u een korte fietstocht door het dorp naar de bushalte richting de stad Can Tho.

Onderweg vertelt de gids over de culturele  symbolen en de diner en entertainment gelegenheden in Can Tho. Bij aankomst in Can Tho checkt u in bij het hotel. ’s Avond heeft u de gelegneheid om de nachtmarkt en de Ninh Kieu werf te bezoeken.

Dag 5 Can Tho – tour naar de drijvende markt Cai Rang (O/-/-)

Na het ontbijt bij het hotel maakt u zich klaar voor een wandeling naar de Ninh Kieu werf. Onderweg heeft  u de kans om de ‘Moming Street Market’ te bezoeken. Hier worden veel zelfgeproduceerde producten zoals fruit, groenten, taarten en dergelijke waren verkocht. Vanaf de werf stapt u op een boot naar de Cai Rang drijvende markt. Dit is één van de grootste drijvende markten in zuidelijk Vietnam. Bezoekers worden doorgaans aangenaam verrast door de wijze van handelen op de markt.  Na het bezoek aan de markt brengt u een bezoek aan een plek waar u lekkere vermicelli noedels leert maken en bezoekt u een boomgaard. Hierna maakt u nog eens een wandeling door het dorp, u kunt de uitdaging aangaan en proberen de bamboe brug over te steken. Hierna keert u per boot terug naar de Ninh Kieu werf. Aan het einde van de middag gaat u naar het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 6 Can Tho – Chau Doc (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u vrij programma waarna u doorreist naar Chau Doc. U kunt er voor kiezen om de optionele tour te doen.

Optioneel: ’s Middags kunt u de Sam Mountain beklimmen, het is eigenlijk meer een heuvel. Vanaf de berg heeft u een uitstekend uitzicht over de vlaktes die om de heuvel liggen. Het biedt een mooi uitzicht. Gecombineerd met een bezoek aan de pagodes  aan de voet van de heuvel is dit een mooi middagprogramma.

Dag 7 Can Tho – Ho Chi Minh (O/-/-)

Na het ontbijt gaat u op reis richting Ho Chi Minh, bij aankomst in Ho Chi Minh checkt u in bij het hotel voor uw overnachting.

Dag 8 Ho Chi Minh – vrij programma – nachttrein naar Danang (O/-/-)

Ontbijt bij het hotel. Deze dag heeft u vrij programma tot  de avond. ’s Avonds stapt u op de nachttrein richting de stad Danang. Overnachting in de trein.

Dag 9 Danang – vrij programma (-/-/-)

’s Ochtends arriveert u in Danang. U wordt dan opgehaald voor uw bezoek aan de stad Hoi An. Bij aankomst in de stad checkt u in bij het hotel. De rest van de dag heeft u om tot rust te komen, overnachting in Hoi An.

Dag 10 Hoi An – stadstocht door Hoi An(O/-/-)

Deze ochtend wordt u in de lobby opgewacht door de gids die u gaat rondleiden door de stad. Hij neemt u mee naar het oude centrum. Hier brengt u een bezoek aan de Kwam tempel, de Phuc Kien fabriek, het oude Tan Ky huis, de Japanse brug en brengt u een bezoek aan de culturele show rooms. Na afsluiting van de tour kunt u nog wat shoppen in het centrum. Daarna gaat u per boot naar een dorp aan de Thu Bon rivier dat bekend staat om de vaklieden. Aan het einde van het programma wordt u terug gebracht naar het hotel.

Dag 11 en 12 Hoi An – vrij programma(O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden, u kunt er voor kiezen om  de optionele tour te doen.

Optioneel: fietstocht door Hoi An en omgeving, afgesloten met een kook curus.

’s Ochtends wordt u door de gids opgewacht bij het hotel. U gaat een fietstocht maken naar het  dorpjes CâmThanh. Hier maakt u een boottocht met een bamboe boot en leert u dit samen met een ambachtsman maken. Fiets daarna door naar het dorp Thanh Nam. Hier wordt nog volop op traditionele wijze gevist. Ondanks dat de moderne visserij actief is in Vietnam, weten de dorpelingen het hoofd boven water te houden. De volgende halte is bij het dorp TraQue, geniet van een lekker welkomstdrankje en neem een wandeling door het agrarische dorp. Maak kennis met de boeren en help ze met het oogsten en zaaien. Aan het einde van het programma leert u loempia’s en Vietnamese pannenkoeken maken.  Vervolgens eet u dit op tijdens een traditioneel zeven gangen lunch. Daarna keert u per fiets terug naar Hoi An.

Dag 13 Hoi An – vrij programma – Danang (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden, u kunt er voor kiezen om de optionele tour te doen.

Optioneel: Stadstocht door Danang en omgeving.

’s Ochtends gaat u op pad naar de Han Markt, dit is de ideale plek om de specialiteiten van Danang te ontdekken. Reis door naar het ‘5th militaire zone museum’, hier kunt u een kijkje nemen in het Vietnam in de tijd van de oorlog met de Verenigde Staten. Het heeft een grote collectie aan voorwerpen van zowel de communistische revoluties als de oorlog, er worden ook nieuwere voorwerpen ten toon gesteld. Met een korte tocht komt u bij de marmeren berg, hier wordt u verwelkomd door een prachtig uitzicht over de stad. Hier is een grot met een Charm Boedha, deze wordt prachtige verlicht vanuit een gat in het dak van de grot. Relax wat en lunch bij het restaurant in de buurt.

Aan het einde van de middag gaat u naar de Linh Ung Pagode, deze serene plek wordt beschermd door de godin Guinyin, de godin van de genade. De pagode biedt een prachtig uitzicht over het strand van Danang en de Charm eilanden in verte. Breng een bezoek aan de begraafplaatsen van de Franse en Spaanse soldaten. Breng ze een laatste eerbetoon om de dappere expeditie van 1858. Voordat u terugkeert naar het hotel eindigt u de tocht met een bezoek aan het Cham Museum. Hier staat ’s werelds grootste collectie aan Cham sculpturen en voorwerpen van de 7e tot de 15e eeuw.

Dag 14 Danang – Internationale vlucht

Vandaag heeft u vrij programma totdat u naar de luchthaven gaat voor uw volgende vlucht.

Einde programma. 
Inclusief:
- Accommodatie op basis van tweepersoonskamers in drie sterren categorie.
- Engels sprekende gids.
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).
- Alle transfers.
- Treintickets voor de nachttrein naar Danang.
- Boot in My Tho City.
- Boot naar drijvende markt Cai Rong.
Exclusief:
- Internationale vluchten, luchthavenbelastingen en visa.
- Binnenlandse vluchten.
- Alle optionele programma’s zoals vermeld in het programma.
- Alle niet genoemde maaltijden.
- Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, wasserette etc. en niet in het programma genoemde zaken.
Meer informatie
tourcode 17370
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Zuid Vietnam, midden Vietnam
Reisduur in dagen 14
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen