Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Zuid-Afrika, Bijzondere overnachtingen, steden en safari's (21 dagen / 20 nachten)

Tour-code
17364
€ 1.874,75
Vertrekdatum
Autorondreis
Reisprogramma: Kaapstad – Wijnlanden – Overberg – Klein Karoo – Garden route – Eastern Cape – Zululand – Swaziland – Kruger park – Mpumalanga

Deze reis brengt u bij de mooiste plekken van Zuid-Afrika en u overnacht u in de meest bijzondere hotels. Door het variërende landschap in Zuid-Afrika maakt u iedere dag weer iets compleet anders mee. Zo bent u de ene dag walvissen aan het spotten en loopt u de volgende dag van het uitzicht vanaf de bergen te genieten. Breng een bezoek aan de bijzondere Zulu cultuur en het kleine en laatste koninkrijk van Zuid-Afrika, Swaziland. Als u hier bent merkt u het grote contrast tussen de stedelijke en moderne cultuur bij kaapstad.

Deze reis voorziet u van een auto waarbij u zelf naar de accommodaties en bezienswaardgheid rijdt, er is dus geen gids die u tijdens de transfers begeleid.

Dag 1 t/m dag 3: Kaapstad

Bij aankomst op de luchthaven gaat u naar uw hotel in Kaapstad waar u de eerste drie dagen zult verblijven. U heeft vrij de mogelijkheid om de omgeving rond en in de stad te ontdekken. In Kaapstad vindt u een grote varieteit aan culturen en invloeden. Zo zijn er duidelijk aanwijzingen van de Duitse, Nederlandse en Engelse kolonisten. Van voor de koloniale tijd zijn er ook vele eigenaardigheden te vinden. Zo kunt u onder andere genieten van de Afrikaanse en Maleise keuken. Maak een uitstapje naar de verschillende attracties in de stad. Zo kunt u bijvoorbeeld de platte berg Table Mountain beklimmen,  het culturele museum bezoeken, het Kasteel van Goede hoop bezoeken of naar de Kirstenbosch Botanische tuinen gaan.

Overnachting in het Cape Town Hollow: Dit moderne hotel in het hart van Kaapstad heeft een warme sfeer en heeft kamers met een prachtig uitzicht over de stad, Company Gardens of Table Mountain. De keuken biedt vele lokale gerechten en dranken en het café heeft de gezellige sfeer van een stadscafé.

Dag 4 t/m dag 5: Wijnlanden

Op dinsdagochtend maakt u een korte rit naar de Wijnlanden (Winelands). Dit heuvelachtige gebied bestaat voornamelijk uit uitgestrekte wijnvelden met leuke hotels, restaurants en spa’s. De echte genieter kan hier van heerlijke wijnen genieten bij bijvoorbeeld  het wereldberoemde Spier’s treetop dining platform of één van de vele andere leuke restaurants. Het dorp Franschhoek is praktisch de culinaire hoofdstad van de regio, vele geweldige koks dienen hier hun gerechten op.

Naast het bezoeken van restaurants en wijngaarden kunt u ook langs het rehabilitatiecentrum voor cheeta’s gaan. Er is ook een prachtig vlinderpark in de buurt, maar u kunt natuurlijk ook heerlijke wandelingen maken of museums bezoeken.

Overnachting in het Lavender Farm Guest House: Te midden van een lavendel veld en voor een achtergrond van bergen  ligt het Lavender Farm Guest House. Het gasthuis ligt dicht bij het dorp Franschhoek en biedt de mogelijkheid snel in het centrum te zijn. Naast het gasthuis staan leuke huisjes met een Franse architectuur en  inrichting. Voor de echte liefhebber worden er lekkere wijnen en lokale hapjes opgediend.

Dag 6 t/m dag 7: Overberg

Aan de andere kant van de Hottentots-Holland Mountains ligt de streek Overberg. Er worden hier vele gewassen verbouwd, denk bijvoorbeeld aan verschillende  fruiten, granen en wijnvelden. In de buurt van de kust liggen leuke dorpjes waar aan walvis spotten wordt gedaan. Van juni tot december zijn bij Walker Bay migraties tot wel vijftig walvissen te spotten. De Whale Crier is een omroeper die de omgeving alert maakt van de aanwezigheid van deze machtige beesten. Breng ook een bezoek aan de ‘Hemel en Aarde route’. Deze route bestaat uit verschillende wijngaarden en stokerijen waar wijn geproduceerd wordt. U ontdekt hoe het hele proces van het wijn maken in elkaar steekt.

Overnachting in het Villa Blu

Dag 8 t/m dag 9: Klein Karoo

Tussen Overberg en Klein Karoo is er een sterke overgang van klimaat. De weelderig groene akkers met groen in Overberg maken plaats voor machtige bergen en groene oases in Klein Karoo.  In de kleine dorpjes zoals Montagu, Calitzdorp, De Rust en Oudtshoorn is er van alles te vinden over de cultuur van de mensen. Hier ligt bijvoorbeeld Route 62, dit is de langste wijnroute van het land. U komt in aanraking met de meer afgelegen plekken en u ervaart het echte off-road leven in de Kaap.  U kunt een bezoek brengen aan Cango’s Grot waar u machtige rotsformaties kunt bewonderen, of het struisvogelpark bij Oudtshoorn. Het struisvogelpark is de grootste ter wereld, de hele economie van Oudtshoorn is rond deze prachtige dieren gebouwd. Bij Het wildpark Cango komt u oog in oog te staan met cheeta’s. De omgeving biedt te mogelijkheid om vele avontuurlijke sporten te beoefenen.

Overnachting in het de De Denne Country Guest House: Het bij Oudtshoorn gelegen gasthuis is tevens een struisvogel boerderij. Het gasthuis bestaat uit één groot huis en een aantal kleinere losse huisjes waar overnacht kan worden. Alle gebouwen liggen dicht bij elkaar, waardoor alles goed te bereiken is. Relax even heerlijk in de ruimtelijke lounges, geniet van een drankje bij de bar of neem een hapje uit de landelijke keuken. De omgeving biedt de mogelijkheid om heerlijke wandelingen te maken en om vogels te spotten.

Dag 10 t/m dag 11: Garden Route

U keert vandaag terug naar het groenere landschap van Zuid Afrika. De Garden Route is een wildernis van ongetemde natuur en prachtige stranden. De bergen markeren de wegen en watervallen die richting de zee lopen. Er zijn hier vele interessante plekken met een verhaal. Zo was er aan de kant van een meertje een kleine gold-rush in 1804. Dit heeft zich in de loop der tijd uitgebreid tot een cultureel centrum. Er is hier een veelheid aan dieren te vinden zoals bijvoorbeeld de Afrikaanse olifant en een bijzondere antilope. In het Robberg reservaat heeft u de mogelijkheid om een prachtige wandeling te maken of om van de natuur te genieten. Breng ook een bezoek aan het Monkeyland of het olifanten reservaat.

Overnachting in het Christiana Lodge: dit boetiek resort ligt in het chique deel van Solar Beach bij Plettenberg Bay. Het ligt vijf minuten van het populaire Robberg Beach en heeft een uitzicht over het natuurlijke wetland. Elke kamer heeft een eigen terras of zit dak. De ruime lounge van het hotel strekt zich uit tot een overdekt platform en tot het zwembad.

Dag 12 t/m dag 13: Eastern Cape

De Oost-Kaap is de geboorteplaats voor vele bekende Zuid-Afrikanen zoals Mandela, Hani, Bika en Sisulu. Het gebied reikt van een kust met bossen tot aan een droog woestijnlandschap in Karoo. Zo’n variërende omgeving betekent dat er veel te zien is binnen een paar dagen. Er zijn een aantal reservaten en nationale parken in de regio. Hier leven onder meer zebra’s, buffels, cheeta’s en nog vele andere dieren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het nationale park Addo Elephant, Camdeboo, of Shamwari. Naast natuur kunt u ook van de bijzondere cultuur genieten in de vele steden en dorpen in de omgeving. Bekende Zuid-Afrikanen hebben hier duidelijk hun sporen nagelaten, dit is terug te zien in de verschillende bouwwerken en musea.

Overnachting in het Lemon 3 Lodge

Dag 14: Zululand

Vandaag gaat u op pad naar Zululand, het gebied staat vol begroeiing en er leeft een grote variëteit wild. Het land strekt zich uit van het moerasachtige strand met sporadische duinen tot aan de dichtbegroeide bossen met vele meren en rivieren. Er leven hier dieren zoals olifanten en ander groot wild. Het grootste nationale park van de regio is het Hluhluwe-iMfolozi. Eén van de prioriteiten van de parkhouders is het behouden van de natuur. De toestand van de wildpopulaties wordt dan ook scherp in de gaten gehouden. Het werk van parkhouders heeft er voor gezorgd dat de big 5 hier nog steeds voor komen. Het land is vernoemd naar het bijzondere volk dat hier nog steeds leeft. Sommige tradities ten tijde van de krijgerskoningen leven nog steeds onder de bevolking van sommige dorpen in de regio. Bezoekers kunnen van de gastvrijheid van de bewoners gebruik maken terwijl ze van een smakelijke maaltijd en een opvoering genieten.

Overnachting in het Forest Lodge St Lucia: De lodge ligt in St Lucia vlakbij het iSimangaliso Wetland Park, een immens groot werelderfgoed park. Het moderne gebouw biedt een prettige accommodatie. Verschillende kamers hebben patio’s met uitzicht op het tropisch regenwoud. De kamers zijn met een verhoogd platform met elkaar verbonden. Daaronder ligt een prachtige tuin die naar het zonnedek  en het open zwembad leidt. In de centrale ruimte wordt ontbeten, vanaf hier worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals safari’s, boottochten, vis uitstapjes, paardrijden, kajakken, en verschillende culturele tours. In sommige seizoenen kunt u ook walvis spotten of schildpad trektochten maken.

Dag 15 t/m dag 16: Zululand

Vandaag brengt u in Zululand door.

Overnachting in het Falaza Game Park: Dit bijzondere park heeft een reservaat van maar liefst 800 hectare. Het park ligt in het noorden van Kwazulu Natal. Het is het buurpark van St. Lucia en het Hluhluwe-Imfolozi reservaat. U verblijft in tenten, Falaza ligt in een ligt bebost gebied omgeven door een open vlakte.

Falaza bestaat uit tenten vastgemaakt aan een plateau wat enigszins van de grond is geheven. De knusse tenten zijn van alle gemakken voorzien, inclusief elektrische ventilatie, een zondek, een en-suite douche, een toilet, een haardroger en thee en koffie faciliteiten. De tenten zijn met natuurlijke paden met elkaar verbonden. De gezamenlijke gastruimtes zijn over het terrein verspreid, er zijn een lounge met televisie en bar, een diner ruimte, een vuurplaats en een zwembad met faciliteiten. De receptie heeft e-mail faciliteiten, een klein winkeltje en een veilige parkeerplaats.

Vanuit het park worden er verschillende safari’s te voet, per auto of per boot naar St. Lucia georganiseerd. Gasten hebben de mogelijkheid tot het bezoeken van het nabijgelegen Hluhluwe reservaat , het Cheetah Care centrum, de krokodillen boerderij of de verscheidene traditionele ambachtsmarkten.

Dag 17: Swaziland

Swaziland heeft een variërende omgeving die bestaat uit een bergachtig en bebost gebied, verschillende reservaten en een goede infrastructuur tussen de verschillende hotels, dorpen en steden. Er zijn hier vele planten en diersoorten te vinden, dat terwijl de big five hier niet voorkomen. Breng een bezoek aan de nationale park Hlane Royal, het Mkhaya reservaat of het Milwane park. Voor de avonturier is hier veel te doen. Zo kunt u gaan wandelen, paardrijden, mountain biken, quad rijden of één van de vele andere activiteiten in het Malalotja reservaat.

Swaziland is één van de laatste koninkrijken van Afrika, het heeft een trotse cultuur die jaarlijks gevierd wordt tijdens twee koninklijke feestdagen. Vreemd voor Europeanen, maar bijzonder om te horen, Koning Mswati de Derde heeft maar liefst 15 vrouwen! Bijzonder handwerk zoals Swazi kandelaren en Ngwenya glas zijn twee van de bijzondere producten die op de lokale markten verhandeld worden.

Overnachting in het Forersters Arms: het logé is gelegen op een eigen terrein net buiten de hoofdstad van Swaziland, Mbabane. Het wordt omgeven door een prachtig bos met een bloeiend begroeide ondergrond. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de omgeving. De verhuurders van de kamers hebben een bijzonder gevoel voor detail. Er wordt gezorgd dat alle gasten van de gemakken worden voorzien. Het logé heeft een mooi zwembad met een paar prachtig uitgezette tuinen. Hier kunt u zich heerlijk terugtrekken in de warme zomermaanden. Bij de vuurplaats, de lounges en barretjes hangt een gezellige sfeer waarbij regelmatig reisverhalen tussen de gasten worden uitgewisseld. Er worden verschillende activiteiten vanuit het logé georganiseerd.

Dag 18 t/m dag 19: Kruger Nationaal Park

Het wereldberoemde Kruger park heeft een veelzijdig landschap. Dit is één van de laatste plaatsen op aarde waar de big 5 van Afrika nog voorkomt.  Het park is 2 miljoen hectare groot en is een echte wildvlakte. Het heeft één van de grootste biodiversiteit van Afrika. Het droge en vlakke noorden wordt sporadisch bedekt met kreupelhout en Baobab bomen. Deze kunnen van kilometers afstond worden gezien. Het wild van de omgeving verzamelt zich rond deze bomen omdat hier water te vinden is. Richting het zuiden neemt de veelheid aan wild toe, de grond wordt hier overwegende met gras en acacia bossen bedekt. Aan de randen van het park liggen verschillende reservaten waar u op safari kunt gaan.

Overnachting bij het Mjejane River Lodge, Inclusief lunch en diner, twee safari’s per dag en tickets voor het kruger park.

tussen de begroeiing aan de rand van de Crocodile rivier en naast het kruger park ligt de Mjejane River Lodge. Het Logé ligt geheel open en kan van alle kanten benaderd worden, andersom biedt het logé uitzicht over alles wat er omheen gebeurt. Stilletjes zittend bij het logé kunt u de dieren bewonderen die dagelijks van de rivier gebruik maken. De kamers zijn ingericht in een echte jungle sfeer, zijn van alle gemakken voorzien en bieden allemaal uitzicht over de rivier. Aan de voorkant van het logé ligt een groot grasveld wat goed doet aan de open sfeer van de logé. Vanwege de locatie van het logé hebben gasten de mogelijkheid tot een aantal activiteiten zoals ochtendsafari’s, middag safari’s, wandelingen, paardrijden en mountainbiken.

Dag 20 t/m dag 21: Mpumalanga

Bedekt met reservaten, dieren en natuurlijke wonderen krijgt u een prachtige omgeving te zien terwijl u uw tijd hier doorbrengt. Breng een bezoek aan het ‘God’s Window’ en u begrijpt wat er bedoeld wordt met natuurlijk schoon. Het historische dorp Pilgrim’s Rest is tot nationaal monument verklaard en dat is niet zonder rede. Het mijndorp is in de 19e eeuw opgericht vanwege het goud dat in de grond zat. Er zijn hier vele resten van deze periode te zien, om het allemaal te zien kunt u een bezoek aan het museum brengen. In de omgeving liggen de rivieren Dullstroom, White river en Lydenburg. Deze bieden ene goede gelegenheid voor de fanatieke en ook iets minder fanatieke visser. Breng ook een bezoek aan de olifanten, Jane Goodall Chimpanzee reservaat en het Hoedspruit Endangered Species Centre voor de ultieme Afrika ervaring.

Overnachting bij het Iketla Lodge

Dag 22

Vandaag reist u door naar Johannesburg waar u de auto terugbrengt en naar de internationale luchthaven gaat voor uw vlucht.

Inclusief:
- Maaltijden zoals omschreven bij de omschreven hotels voor de dag
- Accommodaties zoals omschreven
- Safari’s bij Kruger en Falaza park
- Toegangstickets tot Kruger en Falaza park.
- Begeleide wandeltochten bij Mpumalanga
- Binnenlandse vlucht tussen Port Elizabeth en Durban
- Voertuig van Kaapstad tot aan Port Elizabeth
- Voertuig van Durban tot aan Tambo International Airport of Johannesburg.
Exclusief:
- Optionele tours
- Internationale vlucht
- Luchthaven toeslagen en belastingen
- Brandstof en voertuigtoeslagen
- Alle niet vermelde uitgaven in de tocht en alle persoonlijk uitgaven zoals wasserette en fooien.

Meer informatie
tourcode 17-364
Thema Sight seeing
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied geen trekking
Gebied Zuid-Afrika
Reisduur in dagen 21
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen