Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam: Vietnam van zuid naar noord – hoogtepunten (14 dagen / 13 nachten)

Tour-code
17371
€ 618,30
Vertrekdatum Vietnam
Reisprogramma: Ho Chi Minh city – Can Tho – Cai Be – Can Tho – Ho Chi Minh – Danang – Hoi An – Danang – Hanoi – Halong Bay – Hanoi

Deze rondreis Vietnam laat u in twee weken de hoogtepunten van Vietnam zien. De rondreis Vietnam begint in het zuidelijk gelegen Ho Chi Minh city, het vroegere Saigon, waar u een stadstoch heft, de drijvende markt zult bezoeken en per fiets het platteland zult ondekken. Ook heeft u voldoende tijd beschikbaar om zelf de stad in te gaan.
De rondreis Vietnam vervolgt met de nachttrein naar Danang waar u meteen zult doorreizen naar het historische Hoi An. U kunt de stad bezichtigen en ook hier is een fietstocht naar het achterland waarbij u de locale vissers aan het werk zult zien en locale ambachten tegenkomt. En er is geen betere kennismaking met de keuken van Vietnam dan door meet te doen met een kookwerkshop.
In Danang is er tijd om het strand te bezoeken of om de stad in te gaan waarna u per vliegtuig door reist naar Hanoi. In Hanoi heeft u de mogelijkheid om een stadstoch te maken. Bezoek het oude centrum, de Dinh en Le tempels, de rijstvelden buiten de stad en de torenhoge kalstenen bergtoppen. Een cruise op Halong bay mag u natuurlijk niet missen op uw rondreis Vietnam. Vanaf Hanoi zult u weer vertrekken aan het einde van deze rondreis.

Programma rondreis Vietnam

Dag 1: Ho Chi Minh City aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh wordt u opgewacht door de gids en wordt u naar uw hotel gebracht. De stad is gelegen in het zuiden van Vietnam en was vroeger bekend onder de naam Saigon. Na uw welkom gaat u naar de Bui Vien straat, deze authentieke straat geeft een leuk beeld van het leven in de stad. Keer terug naar het hotel waarna u de rest van de dag vrij te besteden hebt. Hier kunt u van de gelegenheid gebruik maken om door de leuke winkelstraten van de stad te lopen.

Dag 2: Sai Gon – Can Tho – Cai Be drijvend dorp (O/-/-)

Vandaag gaat u op pad naar de Can Tho provincie. Tussen de cultuur van Ho Chi Minh en de regio Can Tho zijn sterke verschillen zichtbaar. Bij uw bestemming Saigon stapt u aan boort van een motorboot om een tochtje te maken door de kanalen van de lokale drijvende markt. Vervolgens vaart u door naar de plantages. Dwars door de plantages liggen verschillende vaarten en kanaaltjes die een goed uitzicht bieden tot de arbeiders. U kunt zo zien hoe de mensen in hun dagelijks leven bezig zien. Na de boottocht door de plantages stapt u op de fiets naar een dorpje in de buurt. Hier bezoekt u een aantal leuke lokale winkeltjes of kunt u wat relaxen in een hangmat. U krijgt hier te zien hoe kokosnoot snoepjes en rijsttaarten worden gemaakt. Daarna krijgt u nog even de gelegenheid om de lokale markt te bezoeken voordat u naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 3: Can Tho – Saigon (O/-/-)

Na het ontbijt stapt u op een boot voor een lange vaartocht naar de grootste drijvende markt in de omgeving. Daarna vaart u door naar de kanaaltjes tussen de rijst plantages, een rijstmolen en een noedels fabriek. Na de boottocht gaat u op bezoek bij een lokale familie in de Mekong Delta. Onderweg naar Saigon stopt u bij de Can Tho markt waarbij u de gelegenheid krijgt deze nog even te bezoeken. Bij aankomst in Saigon heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 4: Saigon (O/-/-)

Na een vroeg ontbijt om half acht maakt u een drie uur durende fietstocht in de omgeving van Saigon. U krijgt veel van de omgeving te zien, waaronder; de Flower Morning Market, de Pet Market, China Town en de Thien Hau Pagode. Aan het einde van de ochtend bent u terug bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden.

Optionele tour: Chi Chu Tunnels

Aan het begin van de middag gaat u op pad naar de Chi Chu Tunnels. In hoogtij strekte de tunnels zich maar liefst 250 kilometer ver uit, van Saigon tot aan de Cambodjaanse grens. De tunnels werden tijdens de Vietnam oorlog gebruikt om verborgen te blijven voor de vijand. In het tunnelnetwerk zijn vele valdeuren, leefruimtes, opslagruimtes, wapenfabrieken, EHBO ruimtes, commando ruimtes en keukens te vinden. Vandaag de dag is het voornamelijk een toeristische trekpleister die enig inzicht geeft in de geschiedenis van Vietnam en de Verenigde Staten.

Aan het einde van de dag stapt u op de nachttrein naar Danang. De trein is voorzien van vier persoons coupé’s waar u kunt slapen.

Dag 5: Saigon – Danang – Hoi An (-/-/-)

Bij aankomst in DaNang wordt u naar de oude stad Hoi An gebracht. Hier laat u uw bagage achter bij het hotel en kunt u door de stad wandelen of een optionele tour doen.

Optionele tour: Oude Stad Hoi An stadstocht

De tocht start bij het hotel en u vertrekt richting het oude deel van de stad. U krijgt een volledige tour naar de Japanse brug, het Tan KY huis, de oude Aula en vele andere bezienswaardigheden. U krijgt ook een prachtige Hoian dans te zien en leuke volksliederen te horen.

Optionele tour: Thon Bon River Cruise

Verlaat de oude stad naar de aanlegsteiger om aan boord te gaan voor een boottocht over de Thu Bon Rivier. U vaart richting de traditionele ambachtsdorpen Kim Bong en Thanh Ha. Kim Bong staat bekend om het houtsnijwerk en Thanh Ha om de pottenmakerij.

De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 6: Hoi An: Landelijke fietstocht en kooklessen (O/-/D)

’s Ochtends wordt u opgehaald door de gids bij het hotel. U stapt op de fiets naar het oude visserdorpje Câm Than. Hier maakt u een boottocht in een bamboe boot en leert u met hulp van een bewoner hoe deze boten volgens oude tradities uit Vietnam worden gemaakt. Ondanks dat moderne visserij gebruikelijk is geworden in Vietnam, weten de vissers van het dorp nog steeds het hoofd boven water te houden met de traditionele visserij. Vervolgens fietst u door naar het dorp Tra Que, geniet hier van een heerlijk drankje en maak een wandeling langs de velden. Maak kennis met de lokale boeren en doe zelf mee met werkzaamheden zoals het maaien en zaaien van de gewassen. Aan het einde van de dag krijgt u een kookles. U leert loempia’s en knapperige Vietnamese pannenkoeken te maken. Na de cursus volgt een passend traditioneel diner van zeven gangen. Keer per fiets terug naar Hoi An voor uw overnachting.

Dag 7:Hoi An – Danang beach (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden, aan het einde van de dag wordt u naar de Danang gebracht, deze stad is aan de kust gelegen in het midden van Vietnam en heeft prachtige stranden.

Optionele tour: Door en door Danang, stadstocht

U wordt ’s-ochtends vroeg opgehaald voor een bezoek aan de Han markt. Dit is een ideale plek om de culinaire specialiteiten van de stad te zien en wellicht te proeven. Vervolg de tocht naar ‘Het Vijfde Zone Militair museum’. Hier liggen vele oude wapens en voorwerpen van de oorlog ten toon gesteld, het is een echte must see van Danang. Met een korte tocht bent u bij de Marmeren Berg, hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en kunt u het grottenstelsel bekijken. In de grotten staat een prachtig Cham Boedha beeld, verlicht door een bijzondere lichtinval door een lichtschacht naar de bovengrond. Hierna gaat u lunchen bij een lokaal restaurant. Aan het begin van de middag brengt u een bezoek aan de Linh Ung Pagode. Deze serene plek wordt beschermd door de genade godin Guinyin. Vanuit de Pagode heeft een prachtig uitzicht over het strand en Cham Island een eind uit de kust. Breng een bezoek aan de Spaanse en Franse graven voor een eerbetoon aan de soldaten die samen op expeditie gingen in 1858. Voordat u terugkeert naar het hotel, gaat u naar het Cham museum. Hier ligt ’s werelds grootste verzameling aan Cham sculpturen en voorwerpen, deze dateren van de zevende tot aan de vijftiende eeuw.

Dag 8: Badplaats Danang (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden. U kunt hier even heerlijk tot rust komen aan het strand of bij uw accommodatie voordat de rondreis Vietnam u verder brengt naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 9: Danang – Hanoi (O/-/-)

Vandaag vertrekt u uit Danang en maakt u een binnenlandse vlucht naar Hanoi. De rest van de dag is vrij te besteden in Hanoi.

Dag 10: Hanoi (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden of u gaat op stadstocht

Optionele tour: stadstocht Hanoi

U staat vroeg op en u ontmoet de gids bij het station voor en bezoek aan Hoa Lu in Ninh Binh. Dit gebied staat ook wel bekend als de oude hoofdstad van Vietnam. Bij aankomst kunt u de Dinh en Le tempels bezoeken. Deze tempels zijn compleet toegewijd aan de oude koningen Dinh en Le. Dit zijn de originele oprichters van de stad in de tiende eeuw. Vervolg de reis per fiets naar prachtige rijstvelden. U kunt genieten van een traditionele Ninh Binh lunch onderweg. Vervolg de reis naar het Van Long reservaat. Hier maakt u een boottocht in een bamboe boot door de prachtige omgeving. Vanaf het water heeft u goed uitzicht over de rijstvelden en de torenhoge kalksteen bergen. Bij terugkeer in de haven gaat reist u per bus terug naar de hoofdstad Hanoi, check in bij het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 11: Hanoi – Halong Bay (O/L/D)

Halong Bay is een plaats die u bij een rondreis Vietnam niet mag missen. Na het ontbijt maakt u een vier uur durende reis naar de stad Halong waarbij u van de omgeving kunt genieten. Bij de haven van Halong stapt u aan boord van een traditioneel Chinese Junk boot. U maakt hier een leuke tocht door de werelderfgoed haven.van de stad Halong. De lunch bestaat uit visgerechten. Daarna gaat u naar de Luon grot. Hier kunt u naar de kalksteen bergen gaan of een boottocht maken over de jadegroene zee. Maak hierna een tocht naar het Ti Top strand om even een heerlijke duik te nemen, of even te klimmen voor een prachtig uitzicht. Gedurende dag aan boord maakt u lekkere loempia’s en kunt u er lekker van genieten. ’s Avonds zijn er verschillende activiteiten te doen aan boord en geniet u nog even heerlijk van het uitzicht over zee voordat u gaat slapen.

Dag 12: Halong Bay – Hanoi (Brunch/-)

Het is een bijzondere ervaring wakker te worden op het schip en met de heerlijke frisse zeelucht kunt u een Taichi les op het zonnedek van het schip meemaken. Geniet u van een lekker ontbijtje. Vóór aankomst in de haven heeft u nog even tijd om wat voor uzelf te doen, daarna stapt u van boord voor een bezoek aan het oude stadsdeel om de lokale bevolking te ontmoeten. Overnachting in Hanoi.

Dag 13: Hanoi – Vrij  programma (O/-/-)

Vandaag heeft u vrij te besteden. U kunt er zelf op uit gaan in de stad of u kunt een optionele tour maken als u even weg wilt van de bruisende stad met de vele ‘motorbikes’ en auto’s.

Optionele tour: Even weg van Hanoi

Aan het begin van de dag gaat u op pad naar het dorpje dat de naam Violin Village draagt. Deze heeft zijn naam te danken aan de traditionele kunst van de vioolspelers. In de omgeving is veel landbouw te bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan rijstvelden, slavelden, tomatenkwekerijen, bloemen velden, vis boerderijen en buffelboerderijen. Vietnam is een land dat nog veel landbouw kent. Vervolg de reis naar de ‘Wooden Village’, deze heeft zijn naam gekregen door de vele soorten houtsnijwerk die hier worden vervaardigd. Maak kennis met de houtsnijders en bewonder hun werk. Als er tijd over is gaat u naar nog een ander dorp. Vervolg de reis naar een dorp beroemd om zijn oude pagode. De markt in dit dorp is heel leuk en er zijn veel verschillende dingen te vinden. Dit dorp is onmiskenbaar door zijn omgeving en de bijzondere architectuur van de huizen. Aan het einde van de dag keert u terug naar Hanoi.

Dag 14: Vertrek uit Hanoi (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de dag vrij te besteden voordat u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht.

Einde programma Rondreis Vietnam

Inclusief:
- Accommodaties gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
- Engels sprekende gids
- Toegangsbewijzen (als extra optie te boeken bij reservering)
- Fietstochten bij Ho Chi Minh en Hoi An
- Kookworkshop bij Hoi An
- Alle transfers en vervoer zoals in het programma vermeld
- Nachttrein van Ho Chi Minh city naar Danang met 4-persoons coupé
- Binnenlands vlucht van Danang naar Hanoi 
- Cruise bij Halong Bay met cabine op de cruise
- Maaltijden volgends programma (O = ontbijt; L = lunch; D = diner
- Excursies zoals vermeld in het programma
Exclusief:
- Internationale vluchten en luchthaven tarieven
- Optionele tours zoals beschreven in het programma
- Alle niet omschreven activiteiten
- Verzekeringen en visa kosten
- Kosten van persoonlijke aard zoals fooien, telefoonkosten, wasserette enz.
Meer informatie
tourcode 17371
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied zuid Vietnam, midden Vietnam, noord Vietnam
Reisduur in dagen 14
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen