Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam: Vietnam van noord naar zuid - hoogtepunten met verblijf aan het strand (18 dagen/17 nachten)

Vertrekdatum Vietnam
Reisschema rondreis Vietnam: Hanoi – Sapa – Hanoi – Halong Bay – Hanoi – Hue – Danang – Hoi An – Ho Chi Minh – Saigon – Phan Thiet – Mui Ne Beach – Ho Chi Minh.

Deze rondreis Vietnam brengt u van noord naar zuid Vietnam. Vietnam is een land in ontwikkeling. Door de conflicten van de afgelopen eeuw loopt het enigszins achter op de buurlanden. Hierdoor kunt u hier meer ongerepte tradities en plaatsen tegenkomen. De rondreis Vietnam begint in één van de grootste steden van het land, Hanoi. In de omgeving hiervan vindt u vele leuke markten, dorpen en wateren. In de stad zelf ligt het Volkeren Museum, dit is een cultureel baken van Vietnam. Het museum is ver over de grens bekend en trekt vele mensen aan die wat over het land willen weten. Vervolgens gaat u op cruise in de Halong Bay, u gaat af en toe van boord om mooie plekken te bezoeken en u kunt heerlijk tot rust komen aan boord. De rondreis Vietnam wordt voortgezet naar Hue waar u per trein naartoe reist. De stad ligt min of meer centraal in Vietnam, hierdoor zijn de verschillen tussen het oude noorden en zuiden goed merkbaar. In de omgeving van de stad is veel te vinden over de conflicten die zich hier zo’n 30 jaar geleden hebben afgespeeld. Afgezien van de bijzondere historie heeft het een prachtige omgeving met onder andere de heerlijk geurende Hue rivier.

Vervolg de reis naar Hoi An. Hier blijft u lekker actief, u leert van alles over de traditionele ambachten in de omgeving. Zo is er in de omgeving een traditioneel vissersdorpje waar u kunt zien hoe de vissers nog steeds competitief zijn terwijl er volop moderne visserij is.U kunt zien hoe een traditionele boot wordt gemaakt en u kunt een boer in de omgeving helpen met het verbouwen van het land.
U reist door naar Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Hier is veel terug te vinden over de koloniale periode. Er zijn dan ook resten van de Britse, Franse en Portugese invloeden terug te zien. De reis wordt afgesloten bij een resort aan het mooiste strand van Vietnam, het Mui Ne strand. Deze rondreis Vietnam is een mooie combinatie van cultuur en ontspanning.

Programma Rondreis Vietnam

Dag 1: Aankomst in Hanoi (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven van Noi Bai wordt u opgewacht door de gids. Deze brengt u naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden in de stad. Overnachting in Hanoi

Dag 2: Hanoi – vrij te besteden (O/-/-)

Ontbijt bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden. U kunt er voor kiezen de optionele tour te doen.

Optioneel: Dagtocht door Hanoi

’s Ochtends wordt u opgehaald bij het hotel en brengt u een bezoek aan het Ho Chi Minh complex. Hier is het mausoleum van de oude volksheld en het woonhuis van hem toen hij president was (1958 tot 1969). Breng een bezoek aan het museum dat aan hem is toegewijd, hier is van alles te vinden over de daden van de volksheld. Hierna gaat u door naar het monument de ‘One Pillar Pagoda’. Dit is een leuk uitziende pagode die op een constructie in het midden van een grote vierkante vijver is gebouwd..

Daarna krijgt u de kans de om de Tran Quoc pagode te bezoeken. Deze ligt aan de kust van de West Lake. Vanaf hier gaat u door naar de Tempel der Literatuur, dit was de eerste universiteit van Vietnam en is geheel toegewijd aan de ideeën van Confucius.

Na de middag heeft u lunch in het oude gedeelte van de stad. Daarna gaat u naar het Hoan Kiem meer, het hart en ziel van Hanoi. Na dit bezoek gaat u naar het volkerenmuseum. Er is hier heel veel te zien over de geschiedenis en de ideeën van en over Vietnam. Er zijn maar liefst 15.000 spullen ten toon gesteld. Hierbij kunt u denken aan voorwerpen uit de oude geschiedenis van Vietnam, voorwerpen van hoe het was ten tijde van de kolonisatie en voorwerpen over hoe een gewone Vietnamees nu leeft. Er wordt een typisch Vietnamese markt ten toon gesteld, ze laten zien hoe de komische hoeden gemaakt worden en er wordt een ceremoniële, sjamanistische, Tai voorstelling gegeven. De dag wordt afgesloten met een waterpoppen show.

 

Dag 3: Hanoi – Sapa per bus (O/-/-)

Na het ontbijt vroeg in de ochtend gaat u op pad en gaat u met de Sapa Express bus naar Sapa. In de bijzondere bus gaat u op tocht door de omgeving voor zo’n vijf en een half uur. Onderweg komt u langs veel verschillende mooi plekken. U komt langs de noordwestelijke bergen en de Red Rive op de Noi Bai. Onderweg pauzeert u voor de lunch. Bij aankomst in Sapa checkt u in bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 4: Sapa – vrij te besteden. (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden, u kunt er  voor kiezen het optionele programma te doen.

Optioneel: etnische markt Bac Ha tour

De markt is un Vietnam een ontmoetingsplaats voor de vele etnische minderheden zoals de Flower H’Mong, Dzao, Tay, Nung en Phu La om hun waren te verhandelen. Het is er altijd lekker levendig. De markt staat bekend om de handgemaakte spullen; de vele verschillende types lokale wijnen, types eten zoals de Thang Co Ngua en voor het verhandelen van dieren zoals paarden, honden, vogels, slangen, geiten en in het bijzonder de waterbuffel. Hierna luncht u en gaat u op bezoek bij een dorp van de Black H’Mong dat vlak bij de markt ligt. Hier brengt u het komende half uur door om kennis te maken met de bevolking en hun bijzondere manier van leven. Onderweg terug naar Sapa komt u langs de moderne en industriële havenstad Lao Cai dat langs de grens met China ligt. In de stad bezoekt u een kleine Pagode waar de bevolking tot hun voorouders en families bidt. Hier eindigt de dagtocht en wordt u terug gebracht naar Sapa voor uw overnachting.

Dag 5: Sapa – Hanoi per bus (O/-/-)

Na het ontbijt bij het hotel gaat u op deze rondreis Vietnam voor een korte trektocht naar het dorpje Cat Cat, hier is een prachtige waterval en maakt u kennis met ‘H mong families waarbij u over hun manier van leven leert. Cat Cat is een klein maar bruisend dorp gelegen aan de voet van Fansipan berg. Hier ziet u de mooiste Hmong huizen. Het dorp is ook de perfecte plek om te zien hoe de traditionele kledij wordt gemaakt. Vanuit Cat Cat gaat u door naar de Muong Hoa vallei waarbij u door een vallei van zo’n drie kilometer komt die bezaaid is met mooie rijst terrassen. In de vallei ligt het dorp Sin Cahi, het dorpje ligt wat buiten de gebruikelijke trektocht route en wordt wat minder bezocht. Dit levert de mogelijkheid om de traditionele bouwwijze in actie te zien. Hier wacht de chauffeur u op waarna u terugkeert naar Sapa.

Halverwege de middag wordt u opgehaald bij het Sapa Tourism Information Center voor de rit terug naar Hanoi. Aan het begin van de avond arriveert u in Hanoi, check in bij het hotel en overnacht in Hanoi.

Dag 6: Hanoi – Halong Bay (O/L/D)

Ontbijt bij het hotel, vervolgens gaat u op weg naar de baai voor een korte cruise in Halong Bay. Bij aankomst stapt u aan boord en kunt u inchecken. De rest van de dag is vrij te besteden aan boord, overnachting aan boord.

Dag 7: Halong Bay – Hanoi – Nachttrein naar Hue

Ontbijt aan boord van de cruise, vervolgens brengt u een bezoek aan verschillende spannende grotten en kleine eilanden in de baai. Hierna gaat u van boord en reist u terug naar Hanoi. Hier stapt u ’s avonds op van de nachttrein richting de stad Hue in het midden van Vietnam.

Dag 8: aankomst Hue – stadstocht

’s Ochtends arriveert u in Hue, waar u meteen de stadstocht maakt. U komt langs de Thien Mu pagode en u vaart een stukje per boot over de Huong rivier[JPM1] . Tegenwoordig wordt deze rivier ook wel de Perfume rivier genoemd. Beide namen hebben met de heerlijke geuren van de rivier te maken. Vervolgens gaat u naar de Hue Citadel (Dai Noi), hier leert u van alles over de stad, de omgeving en de cultuur. Aan het einde van de tocht gaat u naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden. Overnachting in Hue.

Dag 9: Hue – vrij te besteden (O/-/-)

Ontbijt bij het hotel, de rest van de dag is vrij te besteden. U kunt er voor kiezen de optionele tour te doen.

Optioneel: Zipline dagtocht naar Phong Nha – nationaal park Ke Bang.

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij het hotel. U gaat eerst langs het door de Vaticaan erkende heilige land La Vang. Christenen uit Vietnam geloven dat de heilige Maria hier in 1798 is verschenen. Daarna was er een kerk gebouwd en sindsdien is dit een pelgrim bestemming voor de Christenen van Vietnam. Onderweg passeert u de 17e meridiaan van Vietnam. Deze geeft de oude grens tussen Noord en Zuid Vietnam aan. Aan het einde van de ochtend arriveert u in Phong Na.

Na de lunch gaat u naar het zip line centrum. Vanuit het centrum gaat u met de kabelbaan naar de donkere grot (Hang Tối). In de grot zijn prachtige stalagmieten en stalactieten en u kunt even lekker door een modderpoel waden. Bij het verlaten van de grot gaat u per kajak of motorboot terug naar het centrum. Hier kunt u nog even het water in om te zwemmen of even lekker af te koelen. Halverwege de middag keert u terug naar Hue. Overnachting in Hue.

Dag 10: Hue – Danang – Hoi An (O/-/-)

Ontbijt bij het hotel. Vandaag reist u richting het zuiden langs de Hai Van bergpas, naar een uitloper van de Truong Son bergketen die doorloopt in de zee in het zuidoosten. Onderweg is er een prachtig uitzicht. U stopt bij de Marble Mountain en het Cham Museum voor een leuk bezoek. Halverwege de middag arriveert u in Hoi An, één van de mooiste klassieke steden van Vietnam.

Dag 11 en 12: Hoi An - Vrij te besteden. (O/-/-)

Deze dag is vrij te besteden. U kunt er voor kiezen het optionele programma te doen.

Optioneel: fietstocht door Hoi An en omgeving en een kook cursus.

’s Ochtends gaat u met een gids een fietstocht maken naar het dorp CẩmThanh. Hier kunt u een stukje varen met een bijzondere bamboe boot en leert u deze te maken. Vervolgens fietst u door naar het vissersdorpje Thanh Nam. Hier ziet vele vissers krabben, inktvissen, garnalen en ander zeeleven binnenhalen. Het is leuk om te weten dat het vissersdorpje nog steeds competatief is, ondanks dat er ook moderne visserij in Vietnam is. Daarna gaat u naar het dorpje TraQue, u krijgt een lekker welkomstdrankje en maakt u een wandeling door het agrarische dorp. Maak kennis met de lokale boeren en help ze met het oogsten of zaaien. Aan het einde van de dag heeft u een kook cursus waarbij u loempia’s leert maken en de knapperige Vietnamese pannenkoeken. Vervolgens krijgt u een heerlijke Vietnamese zeven gangen lunch opgediend. Keer  per fiets terug naar Hoi An. Overnachting in Hoi An.

Dag 13: Hoi An – Ho Chi Minh (O/-/-)

‘s ochtends verlaat u Hoi An naar de  Da Nang luchthaven. Neem de binnenlandse vlucht naar de stad Ho Chi Minh, het vroegere Saigon, de hoofdstad van Vietnam. Bij aankomst op de luchthaven Tan Son Nhat wordt u opgewacht door de gids en gaat u op stadstocht door het oude centrum van Saigon. Bijna alle interessante plekken liggen hier bij elkaar. U kunt naar het herenigingspaleis gaan, het oude postkantoor, de Notre Dame kathedraa of het oorlogsmuseum. Leuke gebieden om te shoppen zijn Saigong Square, de Binh Tay Market, de Ben Thanh markt en nog een aantal andere plekken. Aan het einde van de tour gaat u naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 14: Saigon – Phan Thiet – Mui Ne Beach (O/-/-)

Na het ontbijt gaat u naar Phan Thiet, hier ligt het mooiste strand van Vietnam, het Mui Ne strand. De vijf uur durende tocht biedt u een prachtig uitzicht over de omgeving,  vanaf de weg ziet u veel van het bruisende lokale leven. Bij aankomst op het resort heeft u de kans om de badplaats te verkennen. Overnachting in het resort.

Dag 15 en 16: Mui Ne – vrij programma (O/-/-)

Ontbijt bij het hotel, deze dagen zijn vrij te besteden, overnachting in Mui Ne.

Dag 17: Mui Ne – Ho Chi Minh (O/-/-)

Ontbijt bij het resort, vandaag keert u terug naar Ho Chi Minh. Bij aankomst checkt u in bij het hotel, overnachting in Ho Chi Minh.

Dag 18: Ho Chi Minh (O/-/-)

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel voor uw  vlucht.

Einde programma van de rondreis Vietnam

 

Inclusief
-        Accommodatie op basis van tweepersoonskamers in hotels met drie sterren categorie.
-        Engels sprekende gids.
-        Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
-        Alle transfers
-        Treintickets voor de nachttrein naar Hue
-        Cruise in Halong Bay
Exclusief
-        Internationale vluchten, luchthavenbelastingen en visa.
-        Binnenlandse vluchten
-        Alle optionele programma’s en wat daarbij hoort.
-        Alle niet genoemde maaltijden
-        Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, wasserette etc.
-        Overige niet genoemde zaken
Meer informatie
tourcode 17369
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Noord, midden en zuid Vietnam
Reisduur in dagen 18
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Vietnam: Vietnam van noord naar zuid - hoogtepunten met verblijf aan het strand (18 dagen/17 nachten)
Uw waardering