Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam: Van centraal naar zuidelijk Vietnam (13 dagen / 12 nachten)

Tour-code
15300
€ 859,00
Datum
Reisschema: Hue – Hoi An – My Son – Kon Tum – Pleiku – Buon Ma Thuot – Buon Don – Jun – Da Lat – Ho Chi Minh – Cu Chi – Mekong Delta.

Deze rondreis in Vietnam start in Centraal-Vietnam, waar de oude keizerlijke hoofdstad Hue, de voormalige havenstad Hoi An en vele andere historische bezienswaardigheden te vinden zijn. U reist door de centrale hooglanden van Vietnam, waar u een aantal van de 54 etnische minderheden in Vietnam zult ontmoeten. Na een wandeling langs indrukwekkende watervallen en een ritje op de rug van een olifant reist u door naar Da Lat, Stad van de Liefde. U bezoekt de levendige stad Ho Chi Minh, waarna u de rondreis in Azië afsluit met een aantal uitstapjes naar de schitterende Mekong Delta.

 

Exclusief internationale vlucht.

 

13 Dagen rondreis Vietnam: Van centraal naar zuidelijk Vietnam

 

Dag 1: Aankomst Hue (-/-/D)

Op de eerste dag van uw rondreis in Vietnam wordt u bij aankomst op Internationale Luchthaven Phu Bai in Hue welkom geheten door uw chauffeur en gids en volgt de transfer naar uw hotel in Hue. Na het inchecken is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting in Hue.

 

Dag 2: Hue (O/L/D)

Tijdens de laatste keizerlijke dynastie, genaamd de Nguyen Dynasty (1802 – 1945) was Hue City het politieke, economische en culturele centrum van Vietnam. We beginnne onze rondtour door Hue City met een boottocht over de romantische Perfume Rivier, die ons naar de Thien Mu Pagode brengt, één van de mooiste en oudste pagodes in Hue. Vervolgens bezoeken we de Minh Mang Tombe. Minh Mang was keizer van Vietnam van 1820 tot 1841, tijdens de Nguyen Dynasty.

’s Middags brengen we een bezoek aan de Tombe van Tu Duc, waarna onze volgende stop tijdens uw rondreis door Vietnam het stuk werelderfgoed genaamd Imperial Citadel is. Hier vinden we talloze bouwwerken uit de keizerlijke tijd, waaronder paleizen, bibliotheken, scholen en de zogeheten Verboden Stad. Na een diner in een lokaal restaurant is de avond vrij te besteden.
Overnachting in Hue.

 

Dag 3: Hue – Da Nang – Hoi An (O/L/D)

Van het eeuwenoude Hue reizen we door naar de modernere en snel groeiende stad Da Nang. Onderweg stoppen we bij Lang Co Beach en Hai Van Pass, een 21km lange bergpas. In het Cham Museum in Da Nang bekijken we de grootste collectie Cham sculpturen ter wereld. Deze sculpturen dateren van de 7e tot de 15e eeuw. Na een bezoek gebracht te hebben aan de wereldberoemde Marble Mountains reizen we door naar de oude stad Hoi An. In Hoi An nemen we een kijkje bij de 400 jaar oude Japanese Covered Bridge. Ook bezoeken we de Chinese Assembly Walls en een aantal oude familiehuizen.
Overnachting in Hoi An.

 

Dag 4: Hoi An – My Son – Kon Tum (O/L/D)

Na het ontbijt in uw hotel nemen we u mee naar het tempelcomplex My Son, vroeger een keizerlijke stad tijdens de dynastie van de Champa. In 1999 is My Son opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vervolgens reizen we via de beroemde Ho Chi Minh-route naar Kon Tum, waarbij we langs indrukwekkende berg- en rotsformaties komen. Onderweg stoppen we bij het dorp Co Tu, om kennis te maken met de cultuur van de K’Tu etnische groep. Hiervandaan reizen we te voet verder naar Konchori en Konkotu, twee kleine dorpjes met beiden een rijke cultuur en vele karakteristieke ‘paalwoningen.’ De regio Kon Tum wordt voornamelijk bewoond door de Montagnards (ook wel Bergmensen of Hooglanders), wat tegenwoordig een verzamelnaam is voor diverse etnische minderheden zoals Banhar, Rongao, Jarrai en Xedang. In totaal zijn er 54 etnische minderheden te vinden in Vietnam. Bij aankomst in Kon Tum kunt u inchecken bij uw hotel en genieten van een diner bij een lokaal restaurant.
Overnachting in Kon Tum.

 

Dag 5: Kon Tum – Pleiku – Buon Ma Thuot (O/L/D)

Na het ontbijt bezoeken we de houten kerk, die in 1913 gebouwd is door een Franse priester. De houten kerk is een grote trots van de inwoners van het Centrale Hoogland. Na de lunch nemen we u mee naar Buon Ma Thuot, waarbij we onderweg stoppen bij rubberplantages en peperkwekerijen. Buon Ma Thuot is midden in de Centrale Hooglanden te vinden en is de woonplaats van olifanten in Vietnam. Na het diner is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting in Buon Ma Thuot.

 

Dag 6: Buon Ma Thuot – Buon Don (O/L/D)

’s Ochtends bezoeken we Don, een dorp dat beroemd is vanwege de aanwezigheid van olifanten. Tevens is het de thuisbasis voor een aantal etnische minderheden zoals Ede, M’nong, G’rai, Lao en Thai. We bezoeken de tombe van één van de beste africhters van olifanten in de geschiedenis van Don en maken een wandeling langs de bamboe hangbrug en een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder Dray Sap. In de taal van Ede staat “Dray Sap” voor “Rookwaterval.” Een andere prachtige waterval is de Dray Nu waterval, ontstaan door de Krong Kno Rivier. ’s Avonds is er voor het diner de mogelijkheid om te genieten van het Cong-Chieng Festival.
Overnachtin in een bungalow in Buon Don.

 

Dag 7: Buon Don – Jun – Da Lat (O/L/D)

Op de zevende dag van uw rondreis in Vietnam starten we de dag met een bezoek aan Lak Lake, waar u het plaatsje Jun kunt bezoeken en een kanotocht kunt maken met een traditionele uitgehakte kano. Tijdens uw kanotocht zult u de lokale vissers hun beroep zien uitoefenen. Hierna is er gelegenheid om een uur op een olifant te rijden. Vervolgens reizen we door naar Da Lat, de parel van de Centrale Hooglanden. In Da Lat kunt u de omgeving verkennen via de vele bergwegen en het stille Xuan Huong Meer bezoeken. Per auto brengen we een bezoek aan de speciale Da Lat markt.
Overnachting in Da Lat.

 

Dag 8: Da Lat (O/L/D)

De Stad van de Liefde, Da Lat, is gelegen op 1500 meter hoogte en heeft jaarrond een koel klimaat. We beginnen de stadstour door Da Lat met een bezoek aan de Vallei van de Liefde. In deze vallei bevindt zich het Da Thien meer, waarin zich talloze bruggen met sculpturen bevinden, die allemaal in het teken staan van de liefde. Dit tezamen maakt de Vallei van de Liefde een plaats die iedereen gezien zou moeten hebben. Ook bezoeken we het zomerpaleis van Bao Dai, de laatste keizer van Vietnam. Ook bezoeken we het Tuyen Tam Meer, waar u kunt onstpannen en genieten van de rust die hier heerst.
Overnachting in Da Lat.

 

Dag 9: Da Lat – Ho Chi Minh (O/L/D)

We laten het rustige Da Lat achter ons en vervolgen de rondreis door Vietnam naar de grote en moderne stad Ho Chi Minh, ook wel bekend onder de naam Saigon, waarbij we onderweg meerdere koffie- en theeplantages tegenkomen.  Na het inchecken bij uw hotel is de rest van de dag vrij te besteden.
Overnachting in Ho Chi Minh.

 

Dag 10: Ho Chi Minh – Cu Chi – Ho Chi Minh (O/L/D)

Na het ontbijt brengt een stadstour u naar de mooiste plaatsen van Ho Chi Minh, zoals het Herenigingspaleis. Op deze plek werd de Vietnamoorlog beeindigd door een Noord-Vietnamese tank die door de hekken van het paleis stormd een daarmee een einde maakte aan het Saigonregime. Hier vlakbij vinden we de Notre Dame Cathedraal, die met twee beroemde torens de skyline van Ho Chi Minh kenmerkt. Ook vinden we hier het Saigon Postkantoor, ontworpen door Gustave Eiffel.

’s Middags bezoeken we de Cu Chi Tunnels, gelegen net buiten Ho Chi Minh, die een belangrijke rol gespeeld hebben tijdens de Vietnamoorlog. De tunnels zijn aangelegd door Viet Cong guerilla’s en vormen een doolhof van gangen  onder verschillende militaire bases van de Verenigde Staten. De 200 kilometer aan tunnels werden gebruikt om dekking te zoeken bij luchtaanvallen en om verassingsaanvallen uit te voeren. Hierna keren we terug naar Ho Chi Minh voor het diner.
Overnachting in Ho Chi Minh.

 

Dag 11: Ho Chi Minh – Vinh Long – Can Tho (O/L/D)

We verlaten Ho Chi Minh City voor een schilderachtige rit door de Mekong rivierdelta, waar u de vruchtbaarste agrarische landerijen van Vietnam vindt. Geniet van een boottocht naar een eiland dat prachtige orchideeën herbergt en de mooie Cai Be drijvende markt, een beroemde plaats in de Mekong Delta. De Cai Be floating markt is een geweldige plaats om honderden kleine koopmansboten tegen elkaar geankerd te zien langs de oevers van de rivier om hun handswaar aan te bieden. We vervolgen onze boottocht door het netwerk van kanalen kriskras rondom het eiland An Binh.
De lunch gebruiken we bij het oude huis van Mr. Muoi Huong of bij Ut Trinh Homestay. We kunnen genieten van de heerlijke verse tropische vruchten van de delta terwijl we verder gaan met de tocht tussen de eilanden en de Mekong River oversteken naar Vinh Long (2 km). Hiervandaan reizen we per auto naar Can Tho.
Overnachting in Can Tho.

 

Dag 12: Can Tho – Ho Chi Minh (O/L/D)

We vervolgen de rondreis door Vietnam met een boottocht over de Mekong Rivier naar de prachtige Cai Rang floating markt. Deze markt is, net als de Cai Be drijvende markt, een wirwar van kleine bootjes vol koopwaar. Na de boottocht reizen we terug naar Ho Chi Minh, waar u na het inchecken kunt genieten van een diner in een lokaal restaurant. De avond is vrij te besteden.
Overnachting in Ho Chi Minh.

 

Dag 13: Ho Chi Minh – Vertrek (O/L/D)

De laatste dag van uw rondreis in Vietnam is vrij te besteden in Ho Chi Minh, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht terug. Uw rondreis eindigt met een transfer naar Tan Son Nhat International Airport.

 

Opmerkingen:
- Om Vietnam in te komen is een visum vereist. Een visum is voor 45 US dollar verkrijgbaar op het vliegveld, u dient twee pasfoto’s mee te nemen.

 

Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op tweepersoonskamers
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Transfers zoals omschreven, in privé voertuig met airconditioning
- Engels sprekende gids tijdens gehele reis
- Entreegelden voor alle activiteiten in het programma
- Olifant rijden in Jun
- Alle boottochten zoals omschreven
- Value Added Taxes (V.A.T.)
- Dagelijks mineraalwater en vochtige doekjes

 

Exclusief:
- Visa voor Vietnam (45 dollar p.p.)
- Internationale vlucht
- Fooien, kruiers en overige persoonlijke uitgaven
- Toeslagen voor eventueel verblijf van 24 tot 31 december en 18 februari
Meer informatie
tourcode 15300
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Centraal-Vietnam, Zuid-Vietnam
Reisduur in dagen 13
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen