Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam: Het prachtige noorden (15 dagen / 14 nachten)

Tour-code
15301
€ 1.224,00
Datum
Reisschema: Hanoi – Ha Giang – Dong Van – Meo Vac – Hoang Su Phi – Sapa – Lao Cai – Ta Van – Tam Duong – Lai Chau – Son La – Mai Chau – Hoa Binh – Kim Boi – Hoa Lu – Ha Long – Hanoi.

Vietnam heeft 54 verschillende etnische groepen, elk met hun eigen tradities en culturele en taalkundige kernmerken. Tijdens deze rondreis in Vietnam bezoekt u vele dorpjes, bergen, valleien en natuurlijk volkeren in het noorden van het land. U maakt een aantal boottochten, zoals in Ha Long Baai, waar tussen unieke rotsformaties in het water door kunt varen. De rondreis begint en eindigt in de levendige hoofdstad Hanoi. Een rondreis in Vietnam, een relatief onbekend land onder toeristen,  is gegarandeerd een geweldige belevenis.

 

Exclusief internationale vlucht.

15 Dagen rondreis Vietnam: Het prachtige noorden

 

Dag 1: Aankomst Hanoi (-/-/D)

Vandaag begint uw rondreis in Vietnam op Noi Bai International Airport, waar u ontvangen wordt door uw chauffeur en gids, die u naar Hanoi zal brengen. De stad Hanoi is al meer dan 1000 jaar oud en in behalve hoofdstad van Vietnam ook het commerciële, politieke en culturele centrum van Vietnam. Nadat u ingecheckt heeft bij uw hotel heeft u de mogelijkheid om een fietstocht door het stadsdeel Old Quarter te maken, waarna u een welkomstdiner krijgt aangeboden in een lokaal restaurant. De rest van de dag is vrij te besteden.

 

Dag 2: Hanoi – Ha Giang (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we 320 kilometer naar het noorden, naar de provinicie Ha Giang, een spectaculair gebied in het uiterste noorden van Vietnam. Onderweg stoppen we voor een lunch. ’s Avonds arriveren we in een klein traditioneel Vietnamees dorpje genaamd Me. Hier krijgen we een diner en zullen we de nacht doorbrengen bij een gastgezin.
Overnachting in Me.

 

Dag 3: Ha Giang – Dong Van (O/L/D)

Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we verder noordwaarts naar het district Yen Minh, via de schitterende Quan Ba pas. We brengen een bezoek aan dorpjes waar de volken Hmong en Dao leven, waarna we arriveren in Dong Van. Het programma van vandaag biedt u zowel de mogelijheid om te relaxen als om de omgeving te verkennen. ’s Avonds krijgt u een diner aangeboden in Dong Van. Vergeet vandaag vooral niet om de batterij van uw camera op te laden, aangezien we morgen nog meer schitterende natuur zullen tegenkomen.
Overnachting in Dong Van.

 

Dag 4: Dong Van – Meo Vac – Ha Giang (O/L/D)

We starten de vierde dag van uw rondreis in Vietnam met een wandeling door het centrum van Dong Van, langs de lokale markt en de oude huizen, die eeuwen geleden gebouwd zijn met bakstenen van klei, met betegelde daken.  Net buiten Dong Van ligt het dorp Pho Cao, waar het Hmong en het Lolo volk leeft. Opvallend in Pho Cao is de unieke bouwstijl van het Hmong volk. Ook bezoeken we het Vuong Paleis, een oud gebouw boven op de rotsen, wat vroeger en belangrijk gebouw was voor het Hmong volk, maar ook het paleis is geweest van de Vuong familie. Dit paleis trekt vooral de aandacht van degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, vanwege de mix van Europese en Chinese architectuur.
Overnachting in Ha Giang.

 

Dag 5: Ha Giang – Hoang Su Phi (O/L/D)

Vandaag reizen we naar Hoang Su Phi, door de bergen en rijstplantages van Thong Nguyen. Onderweg stoppen we in het dorpje Ta Phin, om het Dzao volk te ontmoeten. Ook nemen we een kijkje in de plaatsjes Hoa, Li Chi Den en Pa Then. Diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Overnachting in Eco-lodge Pan Hou, Hoang Su Phi.

 

Dag 6: Hoang Su Phi – Sapa (O/L/D)

Na het ontbijt reizen we naar Sapa. Onderweg stoppen we op een aantal schitterende plaatsen, zodat u gelegenheid heeft om foto’s te maken. Ook brengen we onderweg bezoeken aan dorpen waar de H’mong Hoa, Black Dao, Tay, Giay, Ha Nhi en de Nung volken wonen. Bij de Coc Ly markt maken we een boottocht over de rivier Chay, naar het dorp Trung Do van het Tay volk. In de namiddag arriveren we in de oude Franse heuvelstad Sapa, gelegen op 1560 meter hoogte. Sapa is gebouwd om de fransen een koel onderkomen te bieden tijdens de hete en klamme zomers in Hanoi.
Overnachting in Sapa.

 

Dag 7: Sapa – Lao Cai – Ta Van (O/L/D)

De eerste excursie in Sapa brengt ons naar Ham Rong (Dragon Raw), waar u een schilderachtig uitzicht heeft over de stad en de rijstvelden, die uit de bergen uitgehakt zijn. Bij de Ham Rong berg zijn vele soorten bloemen te vinden, waarvan de orchidee het beste vertegenwoordigd is. Bijzonder is de vorm van de Ham Rong berg. Deze berg lijkt namelijk op een grote drakenkop. ’s Middags rijden we naar Lao Cai, waarna we heuvelafwaarts trekken om de Blak Hmong dorpen te bezoeken.

Het Hmong volk bestaat van oorsprong uit Chinese afstammelingen die zo’n 300 jaar geleden naar Vietnam gemigreerd zijn. Tijdens het bezoek aan de dorpen maakt u kennis met de vele verschillende tradities en geloofsovertuigingen van het Hmong volk. Na een rit van 12 kilometer maken we een wandeling naar Ta Van, waar we het Dzay volk zullen ontmoeten. Tijdens de wandeling kunt u genieten van adembenemende uitzichten, en zullen we ongetwijfeld kennismaken met de gastvrijheid van etnische minderheden die in dit gebied leven. Aan het eind van de dag keren we terug naar uw hotel in Sapa.
Overnachting in Sapa.

 

Dag 8: Sapa – Tam Duong – Lai Chau (O/L/D)

De volgende bestemming van uw rondreis in Vietnam is Lai Chau. Onderweg naar deze stad (een reis van ongeveer 200 kilometer) stoppen we bij Tam Duong en Binh Lu om de lokale markten te bezoeken. De inwoners van deze gebieden hebben, in tegenstelling tot de bevolking van Sapa, voorouders in Laos. De etnische minderheden die er vandaag de dag leven zijn Black Zao, Red H’mong en in het bijzonder Lu & Lao. We trekken door de rijstvelden en dorpen van de Red H’mong en Black Zao, om uiteindelijk in Lai Chau te arriveren.
Overnachting in Lai Chau.

 

Dag 9: Lai Chau – Son La (O/L/D)

Na het ontbijt maken we in Lai Chau kennis met de volkeren van Black Thai, White Thai en Red H’mong. Vervolgens beginnen we aan de tocht naar Son Lau, via de schitterende Pha Din Pas. Onderweg stoppen we om de Tuan Giao markt te bezoeken. Na 330 kilometer gereden te hebben arriveren we in Son La voor het diner. De rest van de dag is vrij te besteden.
Overnachting in Son La.

 

Dag 10: Son La – Mai Chau – Hoa Binh – Kim Boi (O/L/D)

Vanuit Son La reizen we via het Moc Chau Plateau, met zijn vele theeplantages, watervallen en prachtige rijstvelden, naar de de charmanten stad Mai Chau. Mai Chau is gelegen in een betoverende vallei en wordt met name bewoond door het vriendelijke Thai volk. We maken een onstpannen wandeling rond het meer en Poom Coong Village, waarbij u de lokale inwoners ziet tijdens hun dagelijkse bezigheden. Zo ziet u bijvoorbeeld hoe men kleding maakt en rijst verbouwt.
Later op de dag rijden we door een bergachtig gebied naar Hoa Binh, een plaats die bewoond wordt door de Muong stam. Vervolgens bezoeken we de hete bronnen van Kim Boi, waar u tevens kunt genieten van een diner.
Overnachting in Kim Boi.

 

Dag 11: Kim Boi – Hoa Lu (O/L/D)

Van Kim Boi is het een korte reis naar de Ninh Binh Provincie. Deze korte rit zit echter boordevol prachtige landschappen, oude cultuur en rijke historie van Vietnam. De provincie Ninh Binh staat ook wel bekend als “Ha Long Baai op het land” en kenmerkt zich door indrukwekkende rotspartijen, die ook terug te vinden zijn in Ha Long Baai. De provincie ligt ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Hanoi.

We starten de tour door Ninh Binh met een rustgevende sampan boottocht door het adembenemende landschap van vlaktes en bergen, om uiteindelijk in de mysterieuze Thung Nang Vallei te arriveren. Vanuit de vallei fietsen we naar Bich Dong Cave (4 kilometer), waarvandaan we doorreizen naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam tijdens de Dinh en Le dynastieën.
Overnachting in Hoa Lu.

 

Dag 12: Hoa Lu – Ha Long (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we naar Ha Long Baai, één van de mooiste plekken van Zuidoost Azië, terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dag starts met een ontspannen boottocht door de schitterende Ha Long Baai, waar indrukwekkende rotspartijen boven het wateroppervlak uisteken. U kunt aan boord genieten van een lunch, terwijl we doorvaren langs Bai Tu Long Baai, Teapot Islet, Blockhouse Islet en Goat Head Islet. In een lokaal restaurant kunt u karakteristiek Vietnamees zeevoedsel proeven.

We bezoeken de mysterieuze Song Sot Grot, één van de mooiste grotten in Ha Long Baai, waarna we het strand bereiken en er gelegenheid is voor wat ontspanning. Neem een duik in de baai, stap in een kayak of geniet op het strand van de zon. Later op de dag keert u terug naar de boot voor een tocht tijdens zonsondergang, richting Hang Trong. Uiteindelijk zullen we voor anker gaan bij Ho Dong Tien, vlakbij de Trong grot. Aan boord van het luxe ship zal u een lunch aangeboden worden, een unieke ervaring op het water in dit prachtige natuurgebied. In het juiste seizoen kunt u zien hoe inktvis gevangen wordt op de traditionele manier. ’s Avonds kunt u relaxen onder de sterrenhemel en genieten van de rust van Ha Long Baai.
Overnachting op de boot in Ha Long Baai.

 

Dag 13: Ha Long – Hanoi (O/L/D)

Vandaag varen we verder, tussen de indrukwekkende rotsen door, en stappen aan boord van een kleinere boot om de Luon Grot te bezichtigen. Eenmaal terug op de boot kunt u genieten van een vroege lunch aan boord, waarna we de bemanning gedag zeggen en over land verder reizen naar Hanoi. Onderweg stoppen we bij het dorp Bat Trang, waar veel keramiek en aardewerk gemaakt worden. Ook vinden we hier vakmannen die zich specialiseren in het maken van marmeren standbeelden. Diner wordt geserveerd in het “Rung” restaurant.
Overnachting in Hanoi.

 

Dag 14: Hanoi (O/L/D)

Vandaag maken we een stadstour door Hanoi, te beginnen met het Ho Chi Minh Complex, waar we een bezoek brengen aan het mausoleum, de laatste rustplaats van de Vietnamese grootvader, ook wel ‘Uncle Ho’ genoemd. Ook vinden we hier President Ho Chi Minh’s paalwoning, waar Uncle Ho van 1958 tot 1969 gewoond en gewerkt heeft. In het Ho Chi Minh museum kunt u leren over de toewijding van Uncle Ho aan Vietnam. Vervolgens schakelen we over van een historisch naar een spiritueel perspectief met een bezoek aan de One-Pillar Pagode. Hierna maken we een korte rit naar de Tempel van Literatuur, gebouwd in 1073 om Confucius te aanbidden. Deze tempel wordt beschouwd als de eerste universiteit van Vietnam. De laatste stop voor deze ochtend is de Tran Quoc Pagode, één van de oudste pagodes van de stad, gelegen naast het betoverende West Lake in Hanoi, en hét culturele symbool van het Vietnamese Boeddhisme.

’s Middags kunt u in het Ethnology Museum kennismaken met de 54 verschillende etnische groepen in Vietnam. Na het diner kunt u genieten van een Water Puppet Show, een intrigerende traditionele voorstelling die door de bevolking gehouden wordt op de Red River Delta.
Overnachting in Hanoi.

 

Dag 15: Hanoi – Vertrek (O/-/-)

Op de laatste dag van uw rondreis in Vietnam heeft u, afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, een vrij programma. Transfer naar Noi Bai International Airport, voor uw vlucht naar huis of naar uw volgende bestemming.

 

 

Opmerkingen:
- Om Vietnam in te komen is een visum vereist. Een visum is voor 45 US dollar verkrijgbaar op het vliegveld, u dient twee pasfoto’s mee te nemen.
 
Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op tweepersoonskamers
- Maaltijden zoals omschreven (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Transfers zoals omschreven, in privé voertuig met airconditioning
- Engels sprekende gids tijdens gehele reis
- Entreegelden voor alle activiteiten in het programma
- Cruise op Ha Long Baai inclusief accommodatie
- Riskja tour en Water Puppet Show in Hanoi
- Alle boottochten zoals omschreven
- Value Added Taxes (V.A.T.)
- Dagelijks mineraalwater en vochtige doekjes
Exclusief:
- Visa voor Vietnam (45 dollar p.p.)
- Internationale vlucht
- Verzekeringen
- Fooien, kruiers en overige persoonlijke uitgaven
- Toeslagen voor eventueel verblijf van 24 tot 31 december en 18 februari
Meer informatie
tourcode 15301
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Noord Vietnam
Reisduur in dagen 15
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen