Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam en Laos: Twee Parels van Zuidoost Azie (14 dagen / 13 nachten)

Tour-code
15306
€ 1.109,00
Datum aankomst bestemming
Reisschema: Ho Chi Minh – Mekong Delta – Hue – Danang – Hoi An – Hanoi – Ninh Binh – Halong Baai – Luang Prabang – Pak Ou – Vientiane.

Deze tweeweekse rondreis in Vietnam en Laos brengt u langs diverse highlights van deze twee landen in Zuidoost Azie. U maakt in diverse steden een stadstour, langs monumenten, religieuze gebouwen en gezellige stadsmarkten. Ook verblijft u een nacht op een boot in Ha Longbaai, tussen indrukwekkende rotsformaties en schitterende stranden. Na 10 dagen in Vietnam rondgereisd te hebben vliegt u naar Laos, waar u Luang Prabang, Pak Ou en Vientiane bezoekt. Tijdens de dagelijkse uitstapjes leert u veel over de culturen van Vietnam en Laos en geniet u van de schitterende natuur in Zuidoost Azie, waarbij tussendoor genoeg ruimte is voor de nodige ontspanning.

Rondreis Vietnam: Twee Parels van Zuidoost Azie (14 dagen / 13 nachten)

 

Dag 1: Aankomst Ho Chi Minh (-/L/D)

U rondreis in Vietnam en Laos begint met ontvangst op Internationale Luchthaven Tan Son Nhat, waar vervoer naar uw hotel voor u klaar staat. Ho Chi Minh is een vriendelijke, dynamische en levendige stad, de grootste van Vietnam, en wordt beschouwd als het economische centrum van Vietnam. Niettemin zijn er in de metropool nog steeds vele tijdloze tradities en schoonheid van oude culturen te vinden. In Ho Chi Minh wemelt het van de markten, winkeltjes, pleinen, cafés en straatverkopers.

Het eerste uitstapje van uw rondreis in Azie is een stadstour langs de mooiste plekjes van Ho Chi Minh, zoals het Herenigingspaleis. Hier werd de Vietnamoorlog beëindigd door een Noord-Vietnamese tank die door de hekken van het paleis stormde een daarmee een einde maakte aan het Saigonregime. Hier vlakbij vinden we de Notre Dame Kathedraal, die met twee beroemde torens de skyline van Ho Chi Minh kenmerkt. Ook vinden we hier het Saigon Postkantoor, ontworpen door Gustave Eiffel.
Overnachting in Ho Chi Minh.

 

Dag 2: Ho Chi Minh – Vinh Long – Ho Chi Minh (O/L/D)

We verlaten Ho Chi Minh City voor een schilderachtige rit door de Mekong rivierdelta, waar u de vruchtbaarste agrarische landerijen van Vietnam vindt.  Geniet van een boottocht naar een eiland dat prachtige orchideeën herbergt en de mooie Cai Be drijvende markt, een beroemde plaats in de Mekong Delta. De Cai Be floating markt is een geweldige plaats om honderden kleine koopmansboten tegen elkaar geankerd te zien langs de oevers van de rivier om hun handswaar aan te bieden. We vervolgen onze boottocht door het netwerk van kanalen kriskras rondom het eiland An Binh.
De lunch gebruiken we bij het oude huis van Mr. Muoi Huong of bij Ut Trinh Homestay. We kunnen genieten van de heerlijke verse tropische vruchten van de delta terwijl we verder gaan met de tocht tussen de eilanden en de Mekong River oversteken naar Vinh Long (2 km). Op de terugweg naar Ho Chi Minh bezoeken we een bonsaituin. Na het diner is de rest van de dag vrij te besteden in Ho Chi Minh.
Overnachting in Ho Chi Minh.

 

Dag 3: Ho Chi Minh – Hue (O/L/D)

Na het ontbijt is er een ochtendprogramma in Ho Chi Minh, met bezoek aan de Thien Hau Tempel. Thien Hau is een 16e eeuwse Chinese tempel in Cholon, opgedragen aan Thien Hau, of de godin van de zee, van wie gezegd wordt dat ze de vissers en matrozen zou beschermen. Een bezoek aan het War Remnants Museum brengt u wat cultuur en historie bij als herinnering aan de Vietnam oorlog. De lunch wordt geserveerd bij Chateau Restaurant.

Na de lunch volgt de transfer naar Luchthaven Tan Son Nhat voor uw vlucht naar de stad Hue, in Centraal Vietnam, waar u uw rondreis in Vietnam zult vervolgen. Gedurende de Nguyen Dynastie ( 1802 – 1945) was de stad Hue de politieke, economische en culturele hoofdstad van Vietnam. Onze tour in Hue strart bij de mooie Imperial Citadel, een UNESCO werelderfgoed plaats sinds 1993. We zien hier de Keizerlijke Stad en de Verboden Stad, thuis van de vroegere Keizers. Geniet van de verschillende paleizen, sierlijke zalen, bibliotheken, residenties, colleges, vlaggentoren en Noon Gate. We eindigen de middag met een bezoek aan de Dong Ba Markt, waarna diner geserveerd wordt een lokaal restaurant.
Overnachting in Hue.

 

Dag 4: Hue (O/L/D)

We besteden de hele dag in het oude Hue om de vele prachtige historische schoonheden en wonderen te kunnen ontdekken. We starten met een boottocht op de romantisch ‘Perfume river’ naar the Thien Mu Pagode, een van de oudste en mooiste pagodes in Hue. Daarna gaan we verder naar de tombe van Minh Mang , keizer van Vietnam van 1820 tot 1841.

’s Middags brengen we een bezoek aan de Tombe van Tu Duc. Op de terugweg naar Hue bezoeken we een dorpje waar kegelvormige hoeden en wierrook gemaakt worden. U kunt genieten van een diner in een karakteristiek restaurant op de Mystic Dragon Boats, op de Perfume Rivier.
Overnachting in Hue.

 

Dag 5: Hue – Da Nang – Hoi An (O/L/D)

Van het eeuwenoude Hue reizen we door naar de modernere en snel groeiende stad Da Nang. Onderweg stoppen we bij Lang Co Beach en Hai Van Pass, een 21km lange bergpas. In het Cham Museum in Da Nang bekijken we de grootste collectie Cham sculpturen ter wereld. Deze sculpturen dateren van de 7e tot de 15e eeuw. Na een bezoek gebracht te hebben aan de wereldberoemde Marble Mountains reizen we door naar de oude stad Hoi An. In Hoi An wordt u een diner aangeboden in Sakura Restaurant, een prachtig Japans-Vietnamees restaurant op de oevers van de Thu Bon Rivier.
Overnachting in Hoi An.

 

Dag 6: Hoi An (O/L/D)

De volgende excursie tijdens uw rondreis in Vietnam en Laos is een wandeling door de smalle en oude straten van de charmante stad Hoi An. Van alle plaatsen in Vietnam is in Hoi An wellicht de meeste pracht van de afgelopen eeuwen bewaard gebleven. Hoi An, vroeger bekend als Faifo, was een invloedrijk knooppunt langs de zijderoutes in Zuidoost Azie. Meer dan 500 jaar lang vestigden kooplieden uit China, Japan, Frankrijk en Portugal zich in de welvarende stad, wat tot een bijzondere mix van cultuur, religie, architectuur en kookkunst heeft geleid. In 1999 is Hoi An toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst, voor de meeste unieke architectuur in Azie.

In een restaurant krijgt u een lunch aangeboden. De middag is vrij te besteden. U kunt relaxen op het strand of er lopend of op de fiets op uit trekken om de omgeving te verkennen.
Overnachting in Hoi An.

 

Dag 7: Hoi An – Da Nang – Hanoi – Hoa Lu – Hanoi (O/L/D)

Na het ontbijt vertrekken we naar Da Nang, voor de volgende bestemming van uw rondreis in Vietnam en Laos: Hanoi. Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u ontvangen en volgt transfer naar Ninh Binh Province, ook wel bekend als ‘Ha Long Bay on land’, zo’n 80 kilometer ten zuiden van Hanoi.

Vandaag zult u zowel de oude cultuur en geschiedenis van Vietnam ervaren, als genieten van prachtige landschappen en geweldige uitzichten. We maken een ontspannen sampan boottocht door het elegante landschap van vlaktes en bergen, om uiteindelijk uit te komen bij de mysterieuze Tam Coc Grotten, waar we met de boot doorheen kunnen varen. Vervolgens maken we een fietstocht van 4 kilometer naar de Bich Dong Grot en Pagode, waarbij we indrukwekkende rotsformaties en schitterende rijstvelden passeren. We bezoeken de Thai Vy Tempel, gebouwd in de 13e eeuw. Vanaf de Thai Vy Tempel reizen we richting Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Dinh. Tegen het einde van de middag keren we terug naar Hanoi, voor diner in een lokaal restaurant.
Overnachting in Hanoi.

 

Dag 8: Hanoi – Ha Long (O/L/D)

Na het ontbijt rijden we naar de Ha Longbaai, één van de mooiste plekken van heel Zuidoost Azië, terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het programma start met een ontspannen boottocht door de schitterende Ha Longbaai, waar u tussen indrukwekkende rotsformaties in het water vaart. Lunch wordt geserveerd op de boot, terwijl we doorvaren langs Bai Tu Longbaai, Teapot Islet, Blockhouse Islet en Goat Head Islet.

Voordat we bij het strand aanmeren varen we door de mysterieuze Sung Sot Grot, één van de mooiste grotten in de Ha Longbaai. Eenmaal aangekomen bij het strand heeft u tijd om te ontspannen, zwemmen of kajakken. Later op de dag varen we naar het gebied Hang Trong, waar we bij Ho Dong Tien aanmeren, vlakbij de Trong Grot. Gedurende de avond kunt u op de boot relaxen en genieten van een unieke dinerervaring. Als u geluk heeft kunt u zien hoe inktvis gevangen wordt.
Overnachting op de boot.

 

Dag 9: Halong – Hanoi (O/L/D)

Na het ontbijt maken we nogmaals een rondvaart door de rotsformaties in Ha Longbaai, waarna we met een kleinere boot de Luon Grot bezoeken. Vervolgens lunchen we vroeg, nemen we afscheid van de bemanning van de boot en rijden we terug naar Hanoi. Onderweg stoppen we bij Bat Trang, een dorp waar veel keramiek en aardewerk geproduceerd wordt. Na een diner kunt u de intrigerende Water Puppet Show aanschouwen, een traditioneel volksoptreden dat bij de Red River Delta gehouden wordt.
Overnachting in Hanoi.

 

Dag 10: Hanoi – Luang Prabang (O/L/D)

De rondreis in Vietnam en Laos brengt uw weer terug in Hanoi, waar we vandaag een stadstour maken. We bezoeken het Hoan Kiem Meer. Hier vinden we de Ngoc Son Tempel, waar de heilige Van Xuong en Trang Hung Dao, een voormalige commandant, worden geëerd. Ook bezoeken we de Tempel van Literatuur, gebouwd in oktober 1073 om Confucius te aanbidden. Op de boulevard ziet u vele Franse invloeden, bijvoorbeeld bij Hanoi Opera House, State Bank, het voormalige Gouverneurspaleis en de Hanoi Kathedraal (Saint Joseph). Na een één uur durende ‘cyclo ride’ door de 36 straten van het oude Hanoi krijgt u een lunch aangeboden. ’s Middags volgt de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Luang Prabang,in Laos. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en naar uw hotel begeleid. De rest van de dag is vrij te besteden in Laos.
Overnachting in Luang Prabang.

 

Dag 11: Luang Prabang (O/L/D)

We zetten de rondreis voort in Laos, in de stad Luang Prabang. Tijdens een stadstour bezoekt u het Nationaal Museum, wat vroeger het paleis van de koning was. Het is gebouwd in 1909 door Franse architecten, waardoor het paleis een mix van Franse en Lao kunst laat zien. Vervolgens bezoeken we de Wat Visoun, een 16e-eeuwse tempel, en de Wat Aham Tempel. De grootste en mooiste tempel van Luang Prabang is de Wat Mai Tempel, de volgende bezienswaardigheid op ons programma. U krijgt de gelegenheid om even op de Darat markt rond te struinen, waarna we de 328 treden naar de top van Phousi Hill beklimmen. Hiervandaan heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. De rest van de dag is vrij te besteden.
Overnachting in Luang Prabang.

 

Dag 12: Luang Prabang – Pak Ou – Luang Prabang (O/L/D)

Na het ontbijt bezoeken we de 450 jaar oude Wat Xieng Thong, een boeddhistische tempel die al diverse Chinese belegeringen overleefd heeft. Wat Xieng Thong, ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst, is een uitstekende plaats om meer inzicht te krijgen in het Boeddhisme. Vervolgens maken we een 2 uur durende boottocht over de Mekong Rivier, naar Pak Ou. Hier kunt u de Tham Ting en Tham Phum grotten bewonderen, waar honderden Boeddhabeelden te vinden zijn.

Na de lunch in een lokaal restaurant nabij de grotten reizen we terug naar Luang Prabang. Onderweg stoppen we bij het Ban Xang Haidorp, waar u kunt zien hoe rijstwijn gemaakt wordt. In Ban Xang Khong leren we hoe traditioneel Sa papier gemaakt wordt.
Overnachting in Luang Prabang.

 

Dag 13: Luang Prabang – Vientiane (O/L/D)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor uw vlucht naar Vientiane, de volgende bestemming van uw rondreis in Vietnam en Laos. Na ontvangst op de luchthaven maakt u een stadstour door Vientiane, langs diverse bezienswaardigheden. Wat Si Saket, de oudste tempel van Vientiane, is gebouwd in 1818 door Chao Anou in Bangkok stijl, en is één van de mooiste tempels in de omgeving. Ook bezoeken we de Wat Haw Pha Kaew Tempel, King Setthathirat’s Tempel, waar de magische Emerald Boeddha te vinden is, en de That Luang Stoepa, het nationale symbool en het belangrijkste religieuze monument in Laos. That Luang heeft drie verdiepingen, en is sinds de bouw in 1566 al diverse keren gerenoveerd. We bezoeken Patuxai (Victory Gate), de lokale versie van de Arc de Triomphe in Parijs. Hier vlakbij vindt u een schitterend park met palmbomen en fonteinen, waar u even tot rust kunt komen. We sluiten de dag af op de Morning Central Market, waar u tussen de lokale handelaren kunt rondstruinen.
Overnachting in Vietniane.

 

Dag 14: Vientiane – vertrek (O/-/-)

Vandaag eindigt uw rondreis in Vietnam en Laos. Tot aan de transfer naar Wattay International Airport heeft u een vrij programma.

 

Inclusief:
- Accommodatie gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers
- Tweedaagse boot tocht op Ha Longbaai inclusief overnachting
- Vervoer in privé airconditioned voertuig
- Lokale Engels sprekende gids
- Entreegelden voor activiteiten in het programma
- Maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
- Value Added Taxes (V.A.T.)
- Dagelijks mineraalwater en vochtige doekjes
 
Exclusief:
-  Internationale vlucht en bijbehorende luchtvaarttaxen
- Lokale vluchten: Ho Chi Minh – Hue ($115), Danang – Hanoi ($115), Hanoi – Luang Prabang ($205)
- Visum voor Vietnam ($45 p.p. van tevoren aan te vragen)
- Verzekeringen
- Dranken, fooien en overige persoonlijke uitgaven
- Toeslagen voor eventueel verblijf van 24 tot 31 december en 18 februari
Meer informatie
tourcode 15306
Thema Diversen, combinatie tochten
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Vietnam, Laos
Reisduur in dagen 14
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen