Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Vietnam: culturele ontdekkingen midden en Noord Vietnam (14 dagen / 13 nachten)

Tour-code
17366
€ 514,00
Vertrekdatum Vietnam
Reisschema rondreis Vietnam: Hanoi - Mai Chau - Hanoi - Halong Bay - Hue - Danang - Hoi An - Danang - Hanoi

Deze rondreis Vietnam leidt u door het noordelijke deel en centraal Vietnam. U beleeft hoe de mensen in Vietnam leven en u maakt kennis met de vele mooie plekken die Vietnam rijk is. Zo gaat u als eerset naar de stad Hanoi waar u van alles over de cultuur te weten komt in de musea en kunstwerken. Vervolgens gaat u op dorpentocht en leert u van alles over de lokale gebruiken van de lokale bevolking van Vietnam. Veel mensen werken op de velden of verdienen de kost met de traditionele visserij, Vietnam heeft nog steeds een belangrijke agrarische sector.  Bij Halong stapt u aan boord van een cruise, u vaart door de baai van Halong waarbij u van de boot gaat om de prachtige natuur te beleven. Uw rondreis Vietnam gaat verder met de nachttrein naar de stad Hue in het midden van Vietnam. Hier is de oeroude citadel van Vietnam te bezoeken. Vanuit hier kunt u een dag naar Ke Bang national park (optionel) waar een Christelijke bedevaartplaats kunt zien, markante plaatsen uit de Vietnam oorlog en prachtige grotten. Tevens kunt u gebruikmaken van de gratis watersport activiteiten.
De laatste dagen van deze rondreis Vietnam heeft u de gelegenheid de prachtige stad Hoi An te ontdekken of één van de optionele excursies te doen.

Programma Rondreis Vietnam

Dag 1 Hanoi (-/-/-)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door de gids en wordt u naar het hotel gebracht om uw spullen achter te laten. Daarna heeft u de rest van de dag de tijd om vrij te besteden in Hanoi City.

Dag 2 Hanoi (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag vrij te besteden, of kunt u de optionele tour doen.

Optioneel: Hanoi stadstocht

Om acht uur wordt u opgehaald bij het hotel om het Ho Chi Minh complex te bezoeken. Hier is onder andere het graf te vinden van de geliefde staatsheld Uncle Ho en het woonhuis van voormalig president van Vietnam: Ho Chi Minh. In het complex is ook een museum met veel informatie over deze president.

In de het midden van het vierkante meer staat de One Pillar Pagoda. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bestaat het uit verschillende bouwwerken die van de ene kant van het meer naar de andere kant reiken. U heeft hier de gelegenheid om de Tran Quoc Pagode te bekijken welke aan de kust van West Lake staat. Vanaf hier gaat u naar de Temple of Literature. Dit is de oudste universiteit in Vietnam en is volledig aan de oosterse filosoof Confucius gewijd.

Bij het oude centrum heeft u de gelegenheid voor lunch, daarna gaat u op pad naar het Hoan Kiem meer, het  hart en centrum van Hanoi. Vervolgens gaat u naar het Etnologie Museum, de trots van Vietnam. In het museum wordt de identiteit van de Vietnam compleet weergegeven. Er is veel te vinden over hoe de Vietnamezen hebben geleefd en hoe ze nu leven. U ziet ook wat voor invloed de kolonisten hebben gehad op Vietnam en welke bijzonderheden oorspronkelijk Vietnamees zijn. In het museum staat een Black Thai huis ten toon gesteld, deze is volledig gereconstrueerd. Er is ook een deel voor studie. Wetenschappers van over de hele wereld komen hier om de cultuur van Vietnam te bestuderen. De dag wordt afgesloten met een poppenshow.

Dag 3 Hanoi – Mai Chau en omgeving (O/L/D)

Na het ontbijt gaat u op pad naar Mai Chau, onderweg wordt er een keer gestopt om te rusten. Aan het begin van de middag, bij aankomst in Mai Chau, wordt u welkom geheten en gaat u lunchen bij een familie in het dorp. Daarna stapt u op de fiets om de omgeving van de het dorp te zien. Er zullen veel mensen actief zijn met hun werk. Dit betekent vaak dat ze in de rijstvelden bezig zijn, of dat ze de lokale kleden maken. U fietst door naar enkele andere dorpjes. Na de fietstocht heeft u wat tijd voor u zelf, u kunt nog wat verder fietsen, maar u kunt ook het dorp in om wat te shoppen of om rond te lopen. Aan het einde van de middag heeft u lunch bij een lokale familie en overnacht u in een paalwoning.

Dag 4 Hanoi en omgeving (O/L/-)

Na het ontbijt gaat u op pad naar de dorpen Na Meo en Na Mo, u komt meer te weten over de lokale gebruiken en ook de verschillen tussen de dorpen in de omgeving. Aan het begin van de middag keert u terug naar Hanoi voor een bezoek aan de Beer Corner aan de Ta Hien Street of een kroeg in het oude centrum. Overnachting in Hanoi.

Dag 5 Hanoi – Halong bay cruise (O/L/D)

Aan het begin van de dag gaat u op pad naar de stad Halong, onderweg zijn er mooie panorama’s van rijstvelden op een leuk heuvellandschap te zien. Bij aankomst in Halong stapt u aan boord van een traditioneel Chinese Junk boot. U maakt hier een leuke tocht door de werelderfgoed haven. Lunch bestaat uit zee-eten. Daarna gaat u naar de Luon grot. Hier kunt u naar de kalksteen bergen gaan of een boottocht maken over de jadegroene zee. Maak hierna een tocht naar het Ti Top strand om even een heerlijke duik te nemen, of even te klimmen voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Gedurende de dag aan boord maakt u lekkere loempia’s en kunt u er lekker van genieten. ’s Avonds zijn er verschillende activiteiten te doen aan boord en geniet u nog even heerlijk van het uitzicht over zee voordat u gaat slapen.

Dag 6 Halong bay – Hanoi – nachttrein naar Hue (O/-/-)

Wordt wakker aan boord van het schip voor een heerlijke teug frisse zeelucht. Vervolgens krijgt u een Taichi les op het zonnedek van het schip en geniet u van een lekker ontbijtje. Daarna bereidt u zich voor op een bezoek aan de ‘amazing cave’, waarna de reis wordt voortgezet tussen honderden verschillende  kleine eilanden. Na het uitchecken heeft u nog een brunch aan boord totdat u arriveert bij de pier. Vervolg de reis naar Hanoi. Bij aankomst kunt u een wandeltocht door het oude centrum maken en kunt u kennismaken met de bevolking.
Uw rondreis Vietnam vervolgt aan het einde van de middag met de nachttrein richting Hue City.

Dag 7 Hue – vrij te besteden (-/-/-)

’s Ochtends arriveert u in Hue, ongeveer in het midden van Vietnam gelegen. De helft van de dag gaat u op stadstocht door de oeroude citadel en de Trang Tien brug. Aan het einde van de dag gaat u naar uw hotel om uit te rusten en te overnachten.

Dag 8 Hue (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag vrij te besteden, of kunt u de optionele toer doen.

Optioneel: zipline tour naar Phong No in Ke Bang National Park

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald naar La Vang Holy Land. Dit heilige gebied heeft een bijzondere betekenis, er wordt gezegd dat in 1798 Maria hier is verschenen. Onderweg wordt er veel uitgelegd over de situatie in Vietnam ten tijde van de oorlog met de Verenigde Staten. U arriveert tegen de middag bij Phong Niha en gaat u lunchen. Hierna gaat u door naar het zipline centrum. Vanaf hier gaat u met een zipline naar de donkere grot (Hang Tói). In de grot zijn prachtige stalagmieten en stalactieten te zien, u kunt ook nog even in een koele modderpoel waden om de mineralen op u te laten inwerken. Bij het verlaten van de grot stapt u in een kayak terug naar het centrum (voor de minder sportief onderlegden zijn er ook motorboten). Bij het centrum kunt u nog een poosje heerlijk in het water zwemmen of een van de andere water activiteiten doen. Halverwege de middag stapt u in de bus terug naar Hue,  overnachting in Hue.

Dag 9 Hue – Danang – Hoi An (O/-/-)

Deze dag reist u verder naar Hoi An via Danang, overnachting in Hoi An.

Dag 10 Hoi An (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag vrij te besteden, of kunt u de optionele tour doen.

Optioneel: stadstocht door Hoi An met een bezoek aan de kleermaker.

Aan het begin van de dag wordt u opgewacht door de gids in de lobby van het hotel. Hij neemt u mee naar het oude centrum. U bezoekt hier de Kwan Tempel, de Phuc Kien fabriek, het Tan Kyold huis, de Japanse brug en de culturele showroom van Hoi An. Na de wandeltocht heeft u de gelegenheid om te shoppen in het oude centrum. Daarna stapt u aan boord van een boot naar het ambachtsdorp aan de Thu Bon rivier. Hier komt u van alles te weten over het maken van de traditionele kledij in Vietnam. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel, de rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 11 – 12 Hoi An (O/-/-)

Na het ontbijt heeft u de rest van de dag vrij te besteden, of kunt u de optionele tour doen.

Optioneel: fietstocht door Hoi An en omgeving en een kook cursus om de heerlijke keuken van Vietnam meester te worden.

’s Ochtends wordt u opgewacht door uw gids en stapt u op de fiets richting het dorp CámThanh. Hier stapt u in een bamboe boot en leert u de kunst van het maken van deze boten met de hulp van een ambachtsman. Vervolg de reis per fiets naar het dorp Thanh Nam, dit vissersdorp bruist van het leven en u ziet veel bewoners die actief aan het vissen zijn. De visserij is veelal nog traditioneel, dat is bijzonder, aangezien de moderne visserij volop aanwezig is in Vietnam. De volgende halte is bij het dorp TraQue, hier wordt u welkom geheten met een lekker traditionele drankje en een wandeling door het agrarische dorp. U ontmoet de lokale boeren en u kunt ze zelfs nog even helpen met het oogsten en zaaien van de gewassen.

Halverwege de dag is de kook cursus, u leert heerlijke loempia’s maken en de knapperige Vietnamese pannenkoeken . Dit wordt afgesloten door de traditionele zeven gangen lunch.

Dag 13 Hoi An – Danang – nachttrein – Hanoi (Eventueel Hochiminh voor een verlenging van uw reis naar Saigon, op aanvraag)  (O/-/-)

Na het ontbijt bij het hotel heeft u nog wat tijd om vrij te besteden. Vervolgens wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hanoi, overnachting in de trein.

Dag 14 Hanoi (-/-/-)

Vroeg in de ochtend arriveert u in Hanoi, u wordt opgehaald op het station om naar de luchthaven gebracht te worden voor de vlucht terug.

Einde programma rondreis Vietnam

 Optionele tours (op te geven bij boeking)
- Hanoi: hele dag stadstocht met een groep,  € 50,00 pp.
- Hoi An: Plattelandsdorpen per fiets en kooklessen € 50,00
- Hoi An: wandeltocht in- en rondom Hoi An centurm € 25,00

Inclusief
- Hotel accommodaties per persoon, op basis van gedeelde tweepersoonskamers
- Alle transfers genoemd in de omschrijving.
- Hanoi – Halong – Hanoi transfer per shuttlebus, zonder gids
- Maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), ontbijt in het hotel.
- Engels sprekende gids tijdens de cruise en genoemde dagtochten.
- Huurfietsen in Mai Chau
- Cruise in Halong Bay
- Treintickets voor de nachttrein van Hanoi naar Hue, Danang - Hanoi, gebaseerd op vierpersoons coupé met AC
Exclusief
- Optionele tours en de daarin vermelde transfers, activiteiten en gidsen.
- Eventuele visa’s
- Internationale vluchten
- Fooien, wasserette en andere uitgaven van persoonlijke aard.
- Andere niet vermelde zaken.
Meer informatie
tourcode 17366
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Noord en centraal Vietnam
Reisduur in dagen 14
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen