Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen, erfgoed en cultuur - Schiereiland en Borneo (10 dagen / 9 nachten)

Tour-code
16352
€ 1.049,00
Vertrekdatum in Maleisie
Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Penang – Georgetown – Kota Kinabalu – Kinabalu Park – Sukau - Sandakan

Tijdens deze tocht zult u ware Maleisie ontdekken. Voor wie diepere interesse heeft in de cultuur en ook het avontuur niet uit de weg gaat is deze toch een uitstekende keuze. De tocht begint op het Maleisisch Schiereiland, waar vele culturele hoogtepunten uit het rijke verleden van het land worden bezocht. Zo brengt u een bezoek aan Kuala Lumpur, Cameron Highlands en aan Penang, de parel van het Oosten. Vanaf Penang gaat de reis verder naar Sabah op het eiland Borneo. Hier zult u een tocht maken in de jungle waar u het tropisch regenwoud zelf kunt ervaren. Aan het einde van de reis kunt u eventueel verlengen met een aantal dagen relax-en strandvakantie. 

Ook als Self Drive

Uitsluitend op Maleisisch Schiereiland als self drive

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen, erfgoed en cultuur - Schiereiland en Borneo (10 dagen / 9 nachten)

Dag1: Aankomst in Kuala Lumpur (- / - / -)

Na aankomst zult u onze vertegenwoordiger ontmoeten en een stadtocht maken door Kuala Lumpur. De tocht begint met een stop bij het Onafhankelijkheids Plein, ooit de belangrijkste plaat voor de Britten voor parades en cricket. U zult kennismaken met de Mogol architictuur, de toen al gestandaardiseerde bouwstijl van de koloniale openbare gebouwen zoals het bekende Sultan Abdul Samad gebouw. Later rijden we naar het oude treinstation, gevolgd door een stop bij Petronas Twin Towers. We brengen een bezoek aan Batu Caves, bekend door de gewijde tempel in de kalksteen grot en ’s werelds grootste standbeeld van Murugan, een Hindu godheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Koninklijke Tin bezoekerscentrum; enkele van de hoogtepunten van het centrum zijn het Tin museum, een twee etages hoge replica van de Petronas Twin Towers, de carillion kamer, de afwerkingshal en de Giantische weegschaal. De tocht door de fabriek laat u ‘live’ verschillen tin productieprocessen zien, zoals gieten, vullen, polijsten, solderen, hameren en graveren, en ook de productie van Selberan fijne sieraden. Hierna keert u terug naar het hotel voor overnachting in Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur (B / L / -)

Vandaag maakt u een tocht door historisch Kuala Lumpur (wandeltocht).

Deze tocht laat u het contrast zien tussen het oude en het nieuwe wat deze stad zo boeiend maakt. De tocht begint met een rit met de stadstrein naar Masjid Jamek, de plaats waar twee rivieren samenkomen en waar Kuala Lumpur begint. Vanaf hier zult u al wandelend dit levende museum zelf beleven, waarbij u kennis zult nemen van de eeuwenoude koloniale gebouwen, minaretten, torenspitsen en bogen in het gebied dat nog steeds betoverende dingen laat zien. U zult de gelegenheid hebben om te zien hoe het typische lokale eten wordt bereid en u kunt dit ter plaatse proeven, zoals ‘roti canai’ (een typisch plat brood) en ‘teh tarik’ (leterlijk: getrokken thee, een brouwsel van doorgeroerde thee). Enkele van de andere hoogtepunten zijn: Jalan Masjid India (Indiase moskee straat), het koloniale centrum, Medan pasar (oude marktplein), de centrale markt, de Sin Sze Si Ya tempel (gebouwd door de Chinese leider Yap Ah Loy in de 19e eeuw), de Sri Maha Mariamman tempel, Chinatown, Chan She Shu Yuen Clan gebouw. Overnachting is in Kuala Lumpur..

Dag 3: Kuala Lumpur - Cameron Highlands (O/-/D)

Na het ontbijt uitchecken bij het hotel, waarna we vertrekken naar Cameron Highlands. De tocht kost ongeveer 5 uur.

Na aankomst bij Cameron Highlands maken we de Discover Cameron Tour om het gebied te verkennen. U zult zeker het koele klimaat waarderen (ongeveer 19 – 21 graden). We beginnen met een trektocht door het groene tapijt van de BOH plantage – de pionier van de kwekers in Maleisie. Opgericht in 1929 door de Schotse John Archibald Russell is dit enorme landgoed tot op de dag van vandaag nog steeds in bezit en onder beheer van de familie. Na de rondleiding door de theefabriek brengen we een bezoek aan de belangrijkste inkomstenbron van de Cameron Highlands: de opkweek van bloemen en groenten. Hier ziet u niet alleen de verschillende soorten bloemen en groenten, maar ook de methodes die door de lokale kwekers worden gebruikt voor de kweek.

Na de tour en check-in bij het resort heeft u de rest van de dag vrij te besteden. In het resort zal later het ‘Stoomboot diner’worden geserveerd.

Overnachting in het Strawberry Park Resort (of gelijkwaardig)

Dag 4: Penang (O/-/- ; middagthee)

Na het ontbijt vertrekken we voor de transfer over land naar Penang (ongeveer 3,5 uur). Penang wordt ook wel genoemd ‘de Parel van het Oosten’. Het eiland biedt en diversiteit, van prachtige zandstranden tot bijzondere plattelandsgebieden en cultuur in het nostalgische Georgetown. Penang is een fascinerende samensmelting van het Oosten en het Westen, met behoud van de tradities van oude wereldcharmes. Dit wordt afgespiegeld door de harmonieuze multiculturele bevolking en de goed bewaard gebleven nostalgische gebouwen. Dit alles heeft er toe geleid dat Georgetown werd opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.
Enkele van de hoogtepunten van deze tocht zijn: Batu Ferringghi (onderweg), Teluk Bahang (onderweg), vissersdorp, fruitmarkt (onderweg), het stadje Malay, slangentempel, Penang brug (onderweg), en Georgetown (onderweg). Wanneer de tijd het toelaat kan een lokale winkeloutlet worden bezocht. Alle entréegelden zijn inbegrepen.

Aan het einde van de middag kunt u een romantische rit met de becak, (of riksja) maken door de stad Georgetown. U kunt zien hoe mensen uit vele culturen harmonieus naast elkaar kunnen leven. Hoogtepunten van de becak tocht zijn onder andere: Fort Cornwallis (buiten bezichtiging), Chew Jetty (u kunt zien hoe men vroeger leefde op de pier), Khoo Kongsi, Straat van Harmonie, Klein India (Mahamariamman tempel), Penang Peranakan Mansion en namiddag thee in het E&O hotel.

Overnachting in Bayview Georgetown (Superior room) of gelijkwaardig.

Dag 5: Penang - Georgetown: (O / L / D) 

Na het ontbijt maken we een fascinerende en boeidende tocht met de kabelbaan naar Penang Hill, waar u een schilderachtig beeld heeft over Penang. Later zullen we een bezoek brengen aan één van de grootste tempels in Zuidoost Azië en aan een opvangcentrum voor schildpadden in de omgeving. Tegen de avond verkennen we Georgetown zoals u dat nooit tevoren hebt ervaren. U zult de maaltijd hebben in het enige echte restaurant in Penang dat u de adembenemende uitzichten over de stad Georgetown kan bieden. U kunt kiezen uit Wantan Noodles, Hokkien Noodles en Char Kuew Toew – allemaal bekende noodle gerechten. U zult nooit genoeg krijgen van Penang, tenzij u er geboren bent! (bedenkt u dat interessante plaatsen en voorgestelde gerechten kunnen variëren en altijd op basis van beschikbaarheid zijn).

De overnachting is in Georgetown (Bayview hotel of gelijkwaardig).

Dag 6: Penang – Kota Kinabalu (B / L / D)

Na het ontbijt gaan we aan boord voor een fascinerende vlucht naar het ‘Benedenwindse land’. Na aankomst zult u worden opgewacht door onze vertegenwoordiger en zult u beginnen met de tocht ‘Ontdek Kota Kinabalu’. De tocht begint in Kota Kinabalu, bekend als ‘Het land onder de wind’, waar u een fenomenaal wonderland zult betreden. Vroeger was de hoofdstad van Sabah bekend als Jesselton, het is de plek waar ook de eerste bescheiden beschaving van Maleisie opbloeide. Onder de hoogtepunten van de tocht zijn Signal Hill, Atkinson Clock, het Sabah Foundation gebouw, de City moskee en de lokale ambachten markt. Na de tocht wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Overnachting in Kota Kinabalu: Horizon Hotel of gelijkwaardig

Dag 7: Kota Kinabalu – Kinabalu Park (B / - / -)

Kort na het ontbijt rijden we gedruende een ongeveer twee uur durende tocht naar Kinabalu Nationaal park.. We komen langs de Crocker Range, een bergrug, en u kunt genieten van adembenemende uitzichten. We reizen door rijstvelden en door dorpen van de Dusunic bevolking langs de uitlopers van Mount Kinabalu, op 1800 meter hoogte. Na aankomst kunt u de lunch gebruiken (niet inbegrepen) in het Balsam restaurant, waarna u een rondleiding krijgt door de Mountain Garden, de bergtuin, een thuis voor een grote variatie aan flora en fauna. U kunt hier zeldzame orchideeën zien, vleesetende planten, varens Rododendron. Ook kunnen u vele vogels en kleine insecten vinden. Een mogelijkheid is om een korte wandeling te maken over de paden van de berg Kinabalu.

Overnachting is in Kinabalu Pine Resort, of gelijkwaardig.

Dag 8: Kinabalu Park - Sukau (O / L / D)

Na het ontbijt vertrekken we naar de volgende bestemming, Sukau. De langste rivier van Sabah en de op één na langste rivier in Maleisië in Sukau is één van de meest opwindende plaatsen en makkelijk toegankelijk om de rijke biodiversiteit van Sabay te ontdekken. De tocht duurt ongeveer vijf uu. Na aankomst inchecken bij het hotel (Kinabatangan Riverside Lodge of gelijkwaardig). Na de lunch gaan we stroomopwaarts naar het dorp Sukau op zoek naar de ongrijpbare endemische (komt allen in dit land voor) neusapen, vogels en ander wild. Tegen de avond kunt u de rivier afvaren met een elektrische  motorboot naar de Menanggul rivier, een kleine zijrivier van Kinabatangan rivier. U zult worden terug gebracht naar het hotel voor het diner. Verder kunt u wat uitrusten en relaxen.

Dag 9: Sukau (O / L / D)

U wordt mogelijk gewekt door de roep van gibbons of neushoorvogels. Vroeg in de morgen kunt u deelnemen aan een riviercruise naar het Ox Bow meer om wild te observeren en te ervaren. Hierna keert u terug naar de lodge voor ontbijt; daarna heeft u de morgen vrij te besteden. Na de lunch heeft u een riviercruise met een elektrische motorboot op zoek naar meer wild. Diner en overnachting zijn in Kinabatangan Riverside Lodge (of gelijkwaardig).

Dag 10: Sukau - Sandakan (O / L / D)

Na het ontbijt heeft een een riviertocht per boot, terug naar Sandakan. Na aankomst bij de aanlegstijger is er transfer naar de luchthaven van Sandakan voor uw volgende bestemming.
Opties voor strandlocaties zijn: Kota Kinabalu, de eilanden Lankayan - Pom Pom - Mataking – Mabul, Sipadan, Kapalai enz.; OF transfer naar Lahad Datu voor verblijf in de jungle in de Danum Vallei.

Einde van het programma

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale en lokale vluchten

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned op basis van privé auto met chauffeur op Maleisisch Schiereiland en op Borneo gedeeltelijk privé vervoer, gedeeltelijk per bus. Vervoer per boot is op basis van gedeeld vaartuig.

Overig vervoer

Exclusief

 

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving. Geldt niet voor self drive.

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Voor privé vervoer gids cum chauffeur, Standaard is Engels sprekend.

Lokale gidsen

Exlcusief

 

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer. Ingeval een derde reiziger meereist is uitgegaan van een extra bed op de tweepersoonskamer.

Overige opmerkingen

Exlcusief

Op Penang geldt een lokale overheidsbijdrage van MYR 3 / MYR 5 per kamer per nacht, hetgeen bij inchecken direct aan het hotel dient te worden afgerekend.

 

Verzorging

Mineraalwater

Exclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief, bij selfdrive zijn autoverzekeringen inbegrepen

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.. Informeer voor de toeslagen.

Self Drive

U krijgt een volledige routebeschrijving mee.
Self drive op Borneo is om veiligheidsredenen niet opgenomen.
Gedurende het deel van de self drive zijn de maaltijden afwijkend en is alleen ontbijt inbegrepen.
Voor de auto zijn alle verzekeringen inbegrepen.

Meer informatie
tourcode 16352
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Malesie Schiereiland en Saba
Reisduur in dagen 10
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen