Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen, eco en cultuur - Schiereiland en Borneo Sarawak (10 dagen / 9 nachten)

Tour-code
16353
€ 694,00
Vertrekdatum in Maleisie
Kuala Kumpur – Malakka – Penang – Kuching – Miri - Mulu

Deze tocht laat u kennismaken met de natuur en cultuur van Maleisie. De tocht begint met een bezoek aan Kuala Lumpur, een bruisende stad met een mengeling van oude en moderne culturen. Zowel in Malakka als in Penang herkent u duidelijk de invloeden van het koloniale verleden van het land. De reis gaat verder naar Sarawak, het zuidelijk deel van Maleisisch Borneo. Hier kunt u zien hoe het landschap door de eeuwen heen gevormd is en vaak nog onaangetaste kalksteenformaties en grotten vormen een imposant decor tussen het regenwoud en de diverse stadjes.

Aan het einde van de reis kunt u eventueel verlengen met een aantal dagen relax-en strandvakantie.

Ook als Self Drive

Uitsluitend op Maleisisch Schiereiland als self drive

Rondreis Maleisie: verbazende ontdekkingen, eco en cultuur - Schiereiland en Borneo Sarawak (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1: Kuala Lumpur (- / - / -)

Na aankomst zult u onze vertegenwoordiger ontmoeten en een stadtocht maken door Kuala Lumpur. De tocht begint met een stop bij het Onafhankelijkheids Plein, ooit de belangrijkste plaat voor de Britten voor parades en cricket. U zult kennismaken met de Mogol architictuur, de toen al gestandaardiseerde bouwstijl van de koloniale openbare gebouwen zoals het bekende Sultan Abdul Samad gebouw. Later rijden we naar het oude treinstation, gevolgd door een stop bij Petronas Twin Towers. We brengen een bezoek aan Batu Caves, bekend door de gewijde tempel in de kalksteen grot en ’s werelds grootste standbeeld van Murugan, een Hindu godheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Koninklijke Tin bezoekerscentrum; enkele van de hoogtepunten van het centrum zijn het Tin museum, een twee etages hoge replica van de Petronas Twin Towers, de carillion kamer, de afwerkingshal en de Giantische weegschaal. De tocht door de fabriek laat u ‘live’ verschillen tin productieprocessen zien, zoals gieten, vullen, polijsten, solderen, hameren en graveren, en ook de productie van Selberan fijne sieraden. Hierna keert u terug naar het hotel voor overnachting in Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur (O / L / -)

Vandaag maakt u een tocht door historisch Kuala Lumpur (wandeltocht).

Deze tocht laat u het contrast zien tussen het oude en het nieuwe wat deze stad zo boeiend maakt. De tocht begint met een rit met de stadstrein naar Masjid Jamek, de plaats waar twee rivieren samenkomen en waar Kuala Lumpur begint. Vanaf hier zult u al wandelend dit levende museum zelf beleven, waarbij u kennis zult nemen van de eeuwenoude koloniale gebouwen, minaretten, torenspitsen en bogen in het gebied dat nog steeds betoverende dingen laat zien. U zult de gelegenheid hebben om te zien hoe het typische lokale eten wordt bereid en u kunt dit ter plaatse proeven, zoals ‘roti canai’ (een typisch plat brood) en ‘teh tarik’ (leterlijk: getrokken thee, een brouwsel van doorgeroerde thee). Enkele van de andere hoogtepunten zijn: Jalan Masjid India (Indiase moskee straat), het koloniale centrum, Medan pasar (oude marktplein), de centrale markt, de Sin Sze Si Ya tempel (gebouwd door de Chinese leider Yap Ah Loy in de 19e eeuw), de Sri Maha Mariamman tempel, Chinatown, Chan She Shu Yuen Clan gebouw. Overnachting is in Kuala Lumpur..

Dag 3: Kuala Lumpur – Malakka (O / L / -)

Vandaag bezoeken we de stad Malakka (ongeveer 1,5 uur rijden). Eenmaal in Malakka aangekomen maken we een city tour waar u het cultureel erfgoed en de oude gebouwen en historische punten zult bezoeken. We beginnen met een bezoek aan St. Peter’s Kerk, die is gebouwd in 1710, de oudste kerk in het land die nog steeds wordt gebruikt. Hierna rijden we langs de 17e eeuwse Chinese Hill, waarna we de weg vervolgen voor een bezoek aan de beroemde Porta De Santiago, het enige restant van het vroegere Portugese fort, en een bezoek aan de ruine van St. Paul’s Church die 17e eeuwse Nederlandse graven herbergt. Het volgende punt is het Red Square, ofwel rode plein; een zalmroze Nederlands kantoorgebouw waarin nu het Malakka Museum en overheidskantoren zijn gehuisvest. Voor de lunch bezoeken we de Christuskerk waarna we de tocht vervolgen naar de Cheng Hoon Teng tempel, de oudste nog actieve tempel in het land. De lunch is in een lokaal restaurant. Tot slot gaan we naar de beroemde Jonker Straat. Een erfgoed straat met winkels die eindigt bij de oevers van de Malakka rivier. Na afloop van de toch keren we terug naar Kuala Lumpur voor de overnachting.

Dag 4: Malakka - Penang (O, / Middagthee / -)

Na het ontbijt vertrekken we voor de transfer over land naar Penang (ongeveer 5 uur). Penang wordt ook wel genoemd ‘de Parel van het Oosten’. Het eiland biedt en diversiteit, van prachtige zandstranden tot bijzondere plattelandsgebieden en cultuur in het nostalgische Georgetown. Penang is een fascinerende samensmelting van het Oosten en het Westen, met behoud van de tradities van oude wereldcharmes. Dit wordt afgespiegeld door de harmonieuze multiculturele bevolking en de goed bewaard gebleven nostalgische gebouwen. Dit alles heeft er toe geleid dat Georgetown werd opgenomen op de lijst van werelderfgoed van UNESCO.
Enkele van de hoogtepunten van deze tocht zijn: Batu Ferringghi (onderweg), Teluk Bahang (onderweg), vissersdorp, fruitmarkt (onderweg), het stadje Malay, slangentempel, Penang brug (onderweg), en Georgetown (onderweg). Wanneer de tijd het toelaat kan een lokale winkeloutlet worden bezocht. Alle entréegelden zijn inbegrepen.

Aan het einde van de middag kunt u een romantische rit met de becak, (of riksja) maken door de stad Georgetown. U kunt zien hoe mensen uit vele culturen harmonieus naast elkaar kunnen leven. Hoogtepunten van de becak tocht zijn onder andere: Fort Cornwallis (buiten bezichtiging), Chew Jetty (u kunt zien hoe men vroeger leefde op de pier), Khoo Kongsi, Straat van Harmonie, Klein India (Mahamariamman tempel), Penang Peranakan Mansion en namiddag thee in het E&O hotel.

Overnachting in Bayview Georgetown (Superior room) of gelijkwaardig.

Dag 5: Penang - Georgetown: (O / L / D)

Na het ontbijt maken we een fascinerende en boeidende tocht met de kabelbaan naar Penang Hill, waar u een schilderachtig beeld heeft over Penang. Later zullen we een bezoek brengen aan één van de grootste tempels in Zuidoost Azië en aan een opvangcentrum voor schildpadden in de omgeving. Tegen de avond verkennen we Georgetown zoals u dat nooit tevoren hebt ervaren. U zult de maaltijd hebben in het enige echte restaurant in Penang dat u de adembenemende uitzichten over de stad Georgetown kan bieden. U kunt kiezen uit Wantan Noodles, Hokkien Noodles en Char Kuew Toew – allemaal bekende noodle gerechten. U zult nooit genoeg krijgen van Penang, tenzij u er geboren bent! (bedenkt u dat interessante plaatsen en voorgestelde gerechten kunnen variëren en altijd op basis van beschikbaarheid zijn).

De overnachting is in Georgetown (Bayview hotel of gelijkwaardig).

Dag 6: Penang - Kuching (O / L / D)

Na het ontbijt vliegt u voor het vervolg van de reis naar Kuching, een heerlijke stad die een waardevolle aanvulling is op uw vakantie; de stad is vol van wetenswaardigheden en ontspanning.
Bij aankomst wordt u afgehaald bij de luchthaven en krijgt u direct een stadstour door Kuching gevolgd door een riviertocht. Tijdens de stadstour ziet u onder andere het standbeeld van de kat en het de Tua Pek Kong tempel. Gedurende de boottocht komen we onder andere langs het katsmuseum, de staatsmoskee en de Astana, de laatste was het woonhuis van de Witte Rajah’s. U keert terug langs de stadsmoskee en gaat vervolgens te voet verder door het oude stadscentrum. De oude stad heeft allemaal gezellige smalle straatjes met vele winkeltjes. Tijdens de wandeling komt u ook langs het paviljoen, de vierkante toren en het charles brooke monument. Voordat u doorreist naar het hotel krijgt u nog een boottocht om de stad vanaf het water te kunnen zien.
De rest van de dag is vrij te besteden
Overnachting is in het Grand Margherita Hotel (of gelijkwaardig)

Dag 7: Kuching - Miri (O / L / D)

Na het ontbijt vliegen we naar Miri Airport (ongeveer een uur vliegen). Na samenkomst verlaten we de luchthaven en wordt u naar het hotel gebracht voor inchecken. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Miri investeert momenteel veel in toerisme, en terwijl de meeste bezoekers de stad vooral gebruiken als een overstappunt en basis voor de nabijgelegen nationale parken, is er genoeg om u hier te vermaken, inclusief parken en stranden net buiten de stad, een overvloed aan winkels, goede restaurants, diverse gebieden voor nachtleven en bovenal vriendelijke mensen.

De overnachting is in Miri Marriott Resort en Spa (of gelijkwaardig).

Day 8: Miri - Mulu (O / - / D)

We beginnen de reis met een vlucht naar Mulu. Na aankomst op de luchthaven van Mulu wordt u gebracht naar Royal Mulu Resort voor inchecken. In Mulu ligt één van de meest uitgesrekte en meest spectaculaire kalksteengrot systemen te wereld, evenals de op één na hoogste bergtop in de deelstaat. Na de lunch rijden we naar het Mulu Park Hoofdkwartier. Hier beginnen we aan de 3 kilometer lange wandeling over houten planken en bruggen om herten grot te verkennen. Bij goede weersomstandigheden kunt u duizenden vleermuizen zien vliegen. Kort hierna keren we terug naar het hoofdkantoor van het park en rijden we terug naar het resort. Het diner wordt geserveerd, de rest van de dag is vrij te besteden.

De overnachting is in Mulu Marriott Resort (of gelijkwaardig)

Dag 9: Mulu (O / L / D)

Na het ontbijt vertrekken we voor een boottocht met een ‘longboat’ om het Wind Cave Natuurreservaat te verkennen. Wind Cave Natuurreservaat is een deel van de Bau formatie, een smalle gordel van kalksteengebergte die ongeveer 150 vierkante kilometer van Zuidwest Sarawak bedekt. We maken een korte stop bij een Penan Longhouse. De Penan bevolking is het laatste overgebleven van de half nomaden van Maleisië. Kort hierna vervolgen we de weg naar de prachtige Clearwater Cave; De langste grot van Azië met kristalhelder water en een afmeting van zo’n 107 kilometer. U kunt zwemmen en lunchen in het lokale restaurant alvorens we terug gaan naar het resort. Het diner zal daar worden geserveerd, de rest van de dag heeft u vrij te besteden.
Overnachting in het Mulu Marriott Resort (of gelijkwaardig)

Dag 10: Mulu (O/ - / -)

U bent deze dag vrij om door het Mulu gebied te wandelen, daarna wordt u opgehaald voor de vlucht naar uw volgende bestemming. (Opties voor strandverblijf: Kuching, Kota Kinabalu, etc)

Einde van het programma

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale en lokale vluchten

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned op basis van privé auto met chauffeur op Maleisisch Schiereiland en op Borneo gedeeltelijk privé vervoer, gedeeltelijk per bus. Vervoer per boot is op basis van gedeeld vaartuig.

Overig vervoer

Exclusief

 

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving. Geldt niet voor self drive.

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

 

Gids

Inclusief

Voor privé vervoer gids cum chauffeur, Standaard is Engels sprekend.

Lokale gidsen

Exlcusief

 

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer. Ingeval een derde reiziger meereist is uitgegaan van een extra bed op de tweepersoonskamer.

Overige opmerkingen

Exlcusief

Op Penang geldt een lokale overheidsbijdrage van MYR 3 / MYR 5 per kamer per nacht, hetgeen bij inchecken direct aan het hotel dient te worden afgerekend.

 

Verzorging

Mineraalwater

Exclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief, bij selfdrive zijn autoverzekeringen inbegrepen

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.. Informeer voor de toeslagen.

Self Drive

U krijgt een volledige routebeschrijving mee.
Self drive op Borneo is om veiligheidsredenen niet opgenomen.
Gedurende het deel van de self drive zijn de maaltijden afwijkend en is alleen ontbijt inbegrepen.
Voor de auto zijn alle verzekeringen inbegrepen.

Meer informatie
tourcode 16353
Thema Eco
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Malesie Schiereiland en Sarawak
Reisduur in dagen 10
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen