Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisië Schiereiland: grote ontdekkingen – west kust (7 dagen / 6 nachten)

Tour-code
16313
€ 514,00
Vertrekdatum in Maleisie bij prive reizen
Reisschema: Kuala Lumpur – Taman Negara – Cameron Highlands - Penang

Deze rondreis van 7 dagen heeft een veelzijdig programma. U zult de steden Kuala Lumpur met het contrast tussen historie en modern leren kennen, en ook Georgetown en de lange historie op het eiland Penang, de parel van het Oosten. Daarnaast gaat u op deze toch ook het tropisch regenwoud in bij Taman Negara, het oudste en grootste regenwoud van Maleisie. Bij de Cameron hooglanden bezoekt u een theeplantage en kunt u zien hoe de thee wordt geproduceerd en klaargemaakt voor de consumptie. Na de route kunt u er voor kiezen uw verblijf te verlengen bij één van de vele beachresorts die Maleisie kent voor nog een aantal dagen zon- en strand vakantie.

LET OP: Deze reis is in groepsverband met een Engelstalige begeleiding!

Ook beschikbaar met privé vervoer of Self Drive.


Rondreis Maleisië Schiereiland: grote ontdekkingen – west kust (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1: Aankomst Kuala Lumpur (-/L/-)

Bij aankomst zult u worden opgewacht door uw gids en naar uw hotel worden gebracht. Daarna maakt u een tocht door historisch Kuala Lumpur (wandeltocht). Deze tocht laat u het contrast zien tussen het oude en het nieuwe wat deze stad zo boeiend maakt. De tocht begint met een rit met de stadstrein naar Masjid Jamek, de plaats waar twee rivieren samenkomen en waar Kuala Lumpur begint. Vanaf hier zult u al wandelend dit levende museum zelf beleven, waarbij u kennis zult nemen van de eeuwenoude koloniale gebouwen, minaretten, torenspitsen en bogen in het gebied dat nog steeds betoverende dingen laat zien.

U zult de gelegenheid hebben om te zien hoe het typische lokale eten wordt bereid en u kunt dit ter plaatse proeven, zoals ‘roti canai’ (een typisch plat brood) en ‘teh tarik’ (leterlijk: getrokken thee, een brouwsel van doorgeroerde thee). U zult ook kennismaken met de Mogol architictuur, de toen al gestandaardiseerde bouwstijl van de koloniale openbare gebouwen zoals het bekende Sultan Abdul Samad gebouw. Enkele van de andere hoogtepunten zijn: Jalan Masjid India (Indiase moskee straat), het koloniale centrum, Medan pasar (oude marktplein), de centrale markt, de Sin Sze Si Ya tempel (gebouwd door de Chinese leider Yap Ah Loy in de 19e eeuw), de Sri Maha Mariamman tempel, Chinatown, Chan She Shu Yuen Clan gebouw. Na de tour keert u terug naar het hotel.

Overnachting in Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur – Kuala Tembeling – Taman Negara (O/-/-)

Na het ontbijt uitchecken bij het hotel en transfer naar het opstappunt voor de bustocht naar Kuala Tembeling (de tocht duurt ongeveer 4,5 uur). Bij aankomst bij de pier van Kuala Tembeling voor de boottoch. U kunt zich aanmelden bij het Nationale park- en wild departement en u kunt intussen rondom de pier uw lunch gebruiken op eigen gelegenheid. Normaal vertrekt de boot dagelijks om 13.00 uur en op vrijdagen om 14.30 uur. De drie uur durende tocht met de punterboot brengt u diep in de intense jungle en bij kleine dorpjes. Bij aankomst in Kuala Tahan zullen we registreren en inchecken bij het resort. Het diner kunt u op eigen gelegenheid gebruiken in het Sri Muriara Restaurant waarna u een videopresentatie kunt bijwonen in het informatie centrum. Daarna zullen we een nacht jungletocht maken met een gids. U heeft een onvergetelijke ervaring om in het donker in het regenwoud te zijn en de nachtelijke planten en insecten te bewonderen.

Overnachting in Mutiara Taman Negara Resort (Chalet)

OPMERKING: Zorg dat u meeneemt voor de tocht in Taman Negara: lange en korte broek, een luchtig katoenen shirt, sport schoenen, zwemkleding, handdoek, insecten afweer (geen denim / jeans en geen strak T-shirt). Houdt er rekening mee dat het regenseizoen is tussen half november en eind januari. Gedurende het regenseizoen kunnen sommige activiteiten afgelast zijn wanneer er een hoog veiligheidsrisico is.

Dag 3: Taman Negara (O/-/-)

In het resort zult u ontbijt geserveerd krijgen. Vandaag zult u een jungletocht maken naar de bekende Canopy Walkway en naar Teresek Hill met een natuurgids. Deze tocht is een lichte avonturentocht die u door het regenwoud zal brengen waar u kunt genieten van het panorama van de Gunung Tahan berg bovenaan de Teresek Hill.. Hierna gaan we naar de Canopy walkway, de langste hangende loopbrug ter wereld, 530 meter lang en 50 meter boven de grond. Voor de lunch gaan we terug naar het resort waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. In de middag vertrekken we voor een boottocht naar Lata Berkoh. Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de boottocht. Mogelijk moet u een korte wandeltocht maken door het regenwoud om Lata Berkoh te bereiken, afhankelijk van de waterstand in de rivier.

Overnachting Mutiara Taman Negara Resort (Chalet).

Dag 4: Taman Negara – Kuala Tahan – Cameron Highlands (O/-/D)

Na het ontbijt uitchecken bij het resort. We nemen de taxi boot naar de overkant van de rivier om 9.00 uur. Ons voertuig zal op u wachten bij de Kuala Tahan aanlegstijger en brengt u naar de Cameron Highlands. Dit is een tocht van ongeveer 6 uur. Onderweg stoppen we voor lunch (niet inbegrepen). Na aankomst bij Camerong Highlands kunt u inchecken bij het resort. De rest van de dag is vrij te besteden. Later kunt u gebruik maken van het speciaal voor u gereserveerde ‘stoomboot-diner’.

Overnachting: Strawberry Park Resort (Studio room) of gelijkwaardig.

Dag 5: Cameron Highlands - Penang (O/-/-)

Ontbijt wordt geserveerd in het resort, waarna we de ‘Ontdek de Cameron hooglanden’ tour. Tijdens deze tocht bezoeken we een thee plantage en thee fabriek om getuige te kunnen zijn van de productie van zwarte thee, waarvan u later in het theehuis diverse varianten kunt proeven. U zult de kans hebben de Orang Asli Hut te bezoeken, de traditionele woningen van de Orang Asli stammen in Camerong Highlands. Ook bezoeken we de vlindertuin. Onderweg stoppen we voor lunch (niet inbegrepen). Na de tour vervolgen we de weg over land naar Penang, waar we na aankomst inchecken in het hotel.

Overnachting in Bayview Georgetown (Superior room) of gelijkwaardig.

Dag 6: Penang (O/-/- ; middagthee)

Na het ontbijt zullen we Penang ontdekken. Penang wordt ook wel genoemd ‘de Parel van het Oosten’. Het eiland biedt en diversiteit, van prachtige zandstranden tot bijzondere plattelandsgebieden en cultuur in het nostalgische Georgetown. Enkele van de hoogtepunten van deze tocht zijn: Batu Ferringghi (onderweg), Teluk Bahang (onderweg), vissersdorp, fruitmarkt (onderweg), het stadje Malay, slangentempel, Penang brug (onderweg), en Georgetown (onderweg). Wanneer de tijd het toelaat kan een lokale winkeloutlet worden bezocht. Alle entréegelden zijn inbegrepen.

Aan het einde van de middag kunt u een romantische rit met de becak, (of riksja) maken door de stad Georgetown. U kunt zien hoe mensen uit vele culturen harmonieus naast elkaar kunnen leven. Hoogtepunten van de becak toch zijn onder andere: Fort Cornwallis (buiten bezichtiging), Chew Jetty (u kunt zien hoe men vroeger leefde op de pier), Khoo Kongsi, Straat van Harmonie, Klein India (Mahamariamman tempel), Penang Peranakan Mansion en namiddag thee in het E&O hotel.

Overnachting in Bayview Georgetown (Superior room) of gelijkwaardig.

Dag 7: Penang (O/-/-)

Ontbijt in het hotel. Hierna heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor transfer naar de luchthaven of vertrek pier voor uw volgende bestemming. Opties voor zon- en strand verblijf na deze tour: Langkawi, Pangkor, Redang, Perhentian, Tanjong Jara enz.

Einde van deze reis.

 

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned met op basis van gezamenlijk vervoer per bus

Overig vervoer

Inclusief

- Boottocht naar Lata Berkoh

- Enkel boottaxi van Mutiara Taman Negara resort naar Kuala Tahan

-Enkel boottocht met punterboot van Kuala Tembeling pier naar Mutiara Taman Negara resort.

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

Voor 1 stuk bagage per persoon

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.

Meer informatie
tourcode 16313
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Maleisie schiereiland
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen