Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisië Schiereiland: grote ontdekkingen – oost kust (7 dagen / 6 nachten)

Tour-code
16346
€ 384,00
Vertrekdatum in Maleisie bij prive reizen
Reisschema: Kuala Lumpur – Malakka – Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Ipoh – Belum – Kota Bharu

Na de route kunt u er voor kiezen uw verblijf te verlengen bij één van de vele beachresorts die Maleisie kent voor nog een aantal dagen zon- en strand vakantie.

Ook beschikbaar met privé vervoer of Self Drive.

Rondreis Maleisië Schiereiland: grote ontdekkingen – oost kust (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1: Aankomst Kuala Lumpur (-/-/-)

Bij aankomst zult u worden opgewacht door uw gids en naar uw hotel worden gebracht. Daarna maakt u een tocht door historisch Kuala Lumpur. De tocht begint met een stop op het ‘Onafhankelijkheidsplein’, ooit de belangrijkste Britse parade en cricketplaats. ). U zult hier kennismaken met de Mogol architictuur, de toen al gestandaardiseerde bouwstijl van de koloniale openbare gebouwen zoals het bekende Sultan Abdul Samad gebouw. Later rijden we naar het oude treinstation, gevold door een foto-stop bij de ‘Petrona Twin Towers’ Hierna zullen een bezoek brengen aan Batu Caves, bekend vanwege de tempel in de kalksteengrot.. Hierna brengen we een bezoek aan het ‘Royal Selangor Pewter’ bezoekerscentrum, het ‘tin-bezoekerscentrum”. Hoogtepunten van de stad zijn: Tinmuseum, de twee verdiepingen tellende replica van de Petrona Twin Towers, de carillion kamer, Hall of Finishes en Giant weighting scale. Een rondleiding door de fabriek laat u de vele onderdelen van het productie proces van tin zien: het gieten, polijsten, solderen, decoreren, evenals de productie van de verfijnde Selberan juwelen. Hierna gaan we terug naar het hotel Overnachting in Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur – Malakka – Kuala Lumpur (O/L/-)

Vandaag bezoeken we de stad Malakka (ongeveer 1,5 uur rijden). Eenmaal in Malakka aangekomen maken we een city tour waar u het cultureel erfgoed en de oude gebouwen en historische punten zult bezoeken. We beginnen met een bezoek aan St. Peter’s Kerk, die is gebouwd in 1710, de oudste kerk in het land die nog steeds wordt gebruikt. Hierna rijden we langs de 17e eeuwse Chinese Hill, waarna we de weg vervolgen voor een bezoek aan de beroemde Porta De Santiago, het enige restant van het vroegere Portugese fort, en een bezoek aan de ruine van St. Paul’s Church die 17e eeuwse Nederlandse graven herbergt. Het volgende punt is het Red Square, ofwel rode plein; een zalmroze Nederlands kantoorgebouw waarin nu het Malakka Museum en overheidskantoren zijn gehuisvest. Voor de lunch bezoeken we de Christuskerk waarna we de tocht vervolgen naar de Cheng Hoon Teng tempel, de oudste nog actieve tempel in het land. De lunch is in een lokaal restaurant. Tot slot gaan we naar de beroemde Jonker Straat. Een erfgoed straat met winkels die eindigt bij de oevers van de Malakka rivier. Na afloop van de toch keren we terug naar Kuala Lumpur voor de overnachting.

Dag 3: Kuala Lumpur - Cameron (O/-/D)

Na het ontbijt uitchecken bij het hotel, waarna we vertrekken naar Cameron Highlands. De tocht kost ongeveer 5 uur. Na aankomst bij Cameron Highlands maken we de Discover Cameron Tour om het gebied te verkennen. We bezoeken een thee plantage en in de fabriek kunt u getuige zijn van het productieproces van de zwarte thee. In het theehuis kunt u diverse soorten thee proeven. We zullen ook een Orang Asli Hut bezoeken en een vlindertuin. Tijdens een stop onderweg kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken. Na de tour en check-in bij het resort heeft u de rest van de dag vrij te besteden. In het resort zal later het ‘Stoomboot diner’worden geserveerd. Overnachting in het Strawberry Park Resort (of gelijkwaardig)

Dag 4: Cameron Highlands – Ipoh – Belum (O/-/-)

Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Ipoh voor een tocht door deze interessante stad. De stad Ipoh dankt zijn naam aan de ‘pokok Ipoh‘ boom. Een boom die hier in de regio groeit. De oorspronkelijke bevolking gebruikte het giftige sap van deze boom voor de jacht. Enkele hoogtepunten zijn: het treinstation (met zicht op de Ipoh boom), Birch Memorial Clock toren, het stadhuis en het hoge rechtshof, Ipoh Club, de Tun Razak bibliotheek, het St. Michael instituut, Jalan Bandar Timah (Bandar Timah straat) en Klein Indië met de Sheikh Adam moskee voor Indiase moslims. Aan het einde van de toch kunt u op eigen gelegenheid de vele heerlijke gerechten proeven. Van Westerse gerechten in het beroemde FMS Bar&Restaurant tot aan een originele Indiase bananenblad rijst maaltijd. Voor de meer avontuurlijke mensen, probeer het befaamde ‘Ipoh Hor Fun’ (platte noodles in soep) of ‘Lobak’ (een assortiment gebakken beignets). Na de tocht rijden we verder naar Belum – Temenggor regenwoud, wat ongeveer 3,5 uur rijden is. De overnachting is in Belum Regenwoud Resort (superior garden view) of gelijkwaardig.

Dag 5: Belum (O/L/-)

U heeft ontbijt in het resort, waarna we een tocht per boot maken over het bekende meer van Temenggor., waar u diverse interessante plekken kunt zien. Het begint met het vinden van de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. Hierna gaan we naar het pad van de olifanten om de plaats te zien waar deze dieren eten van de zouten en mineralen van een speciale type grond. De lunch gebruiken we vlakbij een schilderachtige waterval in het oerwoud. Wanneer u wilt kunt u een verfrissende duik nemen in het koele water. Voordat we terugkeren naar het resort maken we een stop bij een van de dorpen van de Orang Asli bewoners, de oorspronkelijke bewoners van het land. De overnachting is in Belum Regenwoud Resort (superior garden view) of gelijkwaardig.

Dag 6: Belum – Kota Bharu (O/-/-)

Na het ontbijt en uitchecken reizen we naar Kota Bharu door het belangrijkste gebergte van het land met een adembenemend uitzicht over het tropische regenwoud. Bij aankomst in Kota Bharu, in de volksmond bekend als de bakermat van de Maleise cultuur, maken we de ‘Discover Kota Bharu’ tocht. We maken een schilderachtige reis naar de liggende Buddha (de ‘Wat Photivihan’, de grootste liggende Buddha in Zuidoost Azië met afmetingen van 4 meter lang, 11 meter hoog en 9 meter breed). We brengen een bezoek bij de fabrikage van poppen, de Wayang Kulit, en vliegers., daarna gaan we naar het ‘Zeven Lagoon Strand’ een beroemde viskwekerij in Kelantan. Als laatste bezoeken we Pengkalan Hulur (de grens van Thailand en Maleisië) waar u souvenirs kunt kopen in de belastingvrije winkels. NOTE: gedurende Ramadhan kunnen sommige attracties gesloten zijn. Overnachting in Kota Bharu, Renaissance Kota Bharu hotel (DeLuxe) of gelijkwaardig.

Dag 7: Kota Bharu (O/-/-)

Ontbijt in het hotel. Hierna heeft u vrij te besteden totdat u wordt opgehaald voor transfer naar de luchthaven of vertrek pier voor uw volgende bestemming. Opties voor zon- en strand verblijf na deze tour: Redang, Perhentian, Tanjong Jara, Tioman, enz. Einde van deze reis.

Einde van deze reis.

 

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned met op basis van gezamenlijk vervoer per bus

Overig vervoer

Inclusief

- Boottocht bij Belum – Temenggor meer

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

Voor 1 stuk bagage per persoon

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.

Meer informatie
tourcode 16346
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Maleisie schiereiland oostkust
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen