Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisie: Borneo, Sarawak - Grote ontdekkingen (7 dagen / 6 nachten)

Tour-code
16350
€ 709,00
Vertrekdatum in Maleisie bij prive reizen
Reisschema: Kuching - Batang Ai - MIri - Mulu

Maleisisch Borneo heeft vele plaatsen met ongerepte natuur waardoor het authentieke karakter vaak goed bewaard is gebleven en waardoor het gebied zich leent voor avontuurlijke tochten. Meteen bij aanvang heeft u een tocht door Kuching met het bekende beeld van de kat en de Tua Pek Kong tempel. Tijdens de boottocht kunt u de stad op een heel bijzondere manier zien. Langs een 166 km. Lange tocht naar Batang Ai komt u langs prachtige rijstvelden en door diverse dorpjes. Via de ferry bereikt u uw resort. Per boot bezoekt u de traditionele Longhouses waar u kennis kunt maken met de oude tradities en dansen. U maakt een korte vlucht naar Mulu waar u de prachtige kalkstenen grotten en gebergtes kunt aanschouwen. Onder andere bezoekt u de clearwater cave waar u een frisse duik kunt nemen. Na terugkeer naar het resort heeft u nog voldoende tijd over om zelf te besteden, waarna u mogelijk uw reis kunt verlengen met een andere bestemming.

 

Beschikbaar als groepsreis of met (hoofdzakelijk) privé vervoer.

Rondreis Maleisie: Borneo, Sarawak - Grote ontdekkingen (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1 (woensdag): Kuching (B)

Bij aankomst wordt u afgehaald bij de luchthaven en krijgt u direct een stadstour door Kuching gevolgd door een riviertocht. Tijdens de stadstour ziet u onder andere het standbeeld van de kat en het de Tua Pek Kong tempel. Gedurende de boottocht komen we onder andere langs het katsmuseum, de staatsmoskee en de Astana, de laatste was het woonhuis van de Witte Rajah’s. U keert terug langs de stadsmoskee en gaat vervolgens te voet verder door het oude stadscentrum. De oude stad heeft allemaal gezellige smalle straatjes met vele winkeltjes. Tijdens de wandeling komt u ook langs het paviljoen, de vierkante toren en het charles brooke monument. Voordat u doorreist naar het hotel krijgt u nog een boottocht om de stad vanaf het water te kunnen zien.

Dag 2 (donderdag): Kuching / Batang Ai (O,L,D)

Check uit bij het hotel, daarna begint de tocht naar Batang Ai. U krijgt een 166 mijl lange tocht langs verschillende dorpjes, stadjes en prachtige rijstvelden. Daarna leidt de weg u de dichtere begroeiing in. Onderweg stopt u voor een lunchpauze bij het dorpje Lachau, een klein dorpje langs de route. Aan het einde van de rit arriveren we bij het Hydro meer bij Lubok Antu. U klimt aan boord van een ferry om afgezet te worden bij het resort.

Dag 3 (vrijdag): Batang Ai – Iban Langhuis – Batang Ai (O,L,D)

’s Ochtends stapt u op de boot naar het Iban Langhuis, de tocht leidt u over het meer naar de rivier Engkari, één van de vele riviertjes die in het meer stromen. Na zo’n dertig minuten arriveert u bij het langhuis op een heuvel langs de rivier. Hier wordt een korte voorstelling gehouden door de bewoners van het huis gevolgd door een blaaspijp demonstratie. U luncht bij het langhuis, daarna heeft u vrij programma tot de terugkeer naar het hotel.

Dag 4 (zaterdag): Batang Ai / Kuching / Miri (O,L)

Na het ontbijt keren we terug naar Kuching, onderweg wordt er een stop gemaakt bij een klein dorpje langs de weg. In Kuching gaat u richting het hotel om klaar te maken voor de vlucht van morgen.

Dag 5 (zondag): Miri / Mulu (O,D)

Bij aankomst bij op het vliegveld Mulu wordt u eerst naar het hotel gebracht. In de middag krijgt u een tocht naar het Mulu Park HQ, hier maakt u een drie uur durende wandeling om de verschillende grotten te kunnen bezichtigen. Als het weer het toe laat kunt u de vleermuizen ook nog zien vliegen. Daarna keert u terug naar het hotel.

Dag 6 (maandag): Mulu (O,L,D)

We vertrekken per langboot naar de Wind Cave met een pauze bij het Penan langhuis. Daarna reizen we verder naar de clearwater cave, hier luncht u en kunt u een duik in het water nemen. Daarna keert u terug naar het hotel.

Dag 7 (dinsdag): Mulu (O)

U bent deze dag vrij om door het Mulu gebied te wandelen, daarna wordt u opgehaald voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

 

 

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned met op basis van gezamenlijk vervoer per bus

Overig vervoer

Inclusief

- Boottocht bij Belum – Temenggor meer

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

Voor 1 stuk bagage per persoon

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.

Meer informatie
tourcode 16350
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Maleisie Borneo Sarawak
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen