Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

Rondreis Maleisië Borneo: grote ontdekkingen – Borneo Sabah (8 dagen / 7 nachten)

Tour-code
16349
€ 1.469,00
Vertrekdatum in Maleisie bij privé reizen
Reisschema: Kota Kinabalu - Sandakan - Abai - Lahad Datu - Danum Valley

Deze route brengt u over het noordelijk deel Borneo in de provincie Sabah. U krijgt een stadstour en verschillende tours door nationale parken, klim door de boomtoppen met de touwbruggen en rust uit in een heerlijk verkoelend zwembad in Kinabalu Park. Op het eiland Borneo vindt u Maleisië in de meest oorspronkelijke vorm en is de natuur nog volop aanwezig.

 

Beschikbaar als groepsreis of met (hoofdzakelijk) privé vervoer.

Rondreis Maleisië Borneo: grote ontdekkingen – Borneo Sabah (8 dagen / 7 nachten)

Dag 1 (Woensdag): Kota Kinabalu

Bij aankomst in Kota Kinabalu, vangt de reisgids u op en maakt u een kennismakingstour door de stad Kota Kinabalu, dit is de hoofdstad van de staat Sabah. U komt langs verschillende karakteristieke bezienswaardigheden waaronder Signal Hill en Atkinson Clock. Na de tour wordt u naar uw hotel gebracht waarna u de rest van de dag vrij kunt invullen.
Overnachting: Grand Borneo Hotel (superior room) of vergelijkbare accommodatie

Dag 2 (Donderdag): Kota Kinabalu / Kinabalu Park (O)

Na het ontbijt bij het hotel wordt u naar het nationale park Kinabalu gebracht. Onderweg kunt u van de prachtige omgeving van onder andere de Cracker Range genieten. Dit gebied wordt bewoond door de Dusun, welke hier één van de grootste etnische groepen is. Na de twee uur durende trip arriveert u in het nationale park. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen bij het Balsam restaurant. Waarna er een wandeling wordt gestart wordt in de Mountain Garden achter het bezoekerscentrum. Hier worden vele planten en bloemensoorten gekweekt die er in de omgeving te vinden zijn.

Overnachting: S’kan Styeles Sandakan (Standard Twin City uitzichtskamer) of vergelijkbare accommodatie.

Dag 3 (Vrijdag): Kinabalu Park / Warmwaterbron / Sandakan (O)

’S ochtends wordt er afgereisd naar Poring Hot Springs. Hier maken we een wandeling tussen de 42 meter hoge boomtoppen over een touwbrug. Daarna kunt u even rustig bijkomen in de natuurlijke warmwaterbron, deze populair bron heeft de aantrekkingskracht tot velen van de lokale bevolking. Men kan hier volledig tot rust komen, er wordt ook gedacht dat de bron een helende werking op het lichaam heeft.

Dag 4 (zaterdag): Sandakan / Sepilok / Abai (O.L,D)

Deze ochtend start met een 30 minuten durene tocht naar rehabilitatie centrum voor orang oetan in Sepilok. Het park is heel ruimtelijk ingericht waardoor de orang oetan volledig kunnen wennen aan de omgeving waar ze komen te wonen. Om tien uur is voertijd, u kunt de dieren dan zien. Het centrum ligt nabij het Diperocarp laaglandwoud, u kunt hier na het bezoek een wandeling maken.
Hierna wordt u naar de kade langs de Kinabatangan in Sandakan gebracht. U stapt hier op de boot voor een prachtige tocht langs de mangrove bossen. De tocht reikt tot het rivieroord, hier stapt u af voor de lunch in een restaurant. Na de lunch krijgt u de gelegenheid tot een wandeling rond het oord, u kunt nog even van de prachtige natuur genieten. Daarna stapt u weer op de boot voor de volgende bestemming. Na het diner maakt u nog een boottocht om de prachtige omgeving in het avondlicht te zien.

Overnachting: Abai Jungle Lodge (standard room)

Dag 5 (zondag): Abai / Sukau (O,L,D)

’s Ochtends wordt u wakker door de geluiden van de natuur, u wordt vroeg naar het Pitas Oxbow meer gevaren. Na de tocht keert u terug voor het ontbijt. U krijgt daarna de gelegenheid om mee te doen met het boomplant project. Dit project is speciaal opgezet voor hulp aan de lokale bevolking.
Na de lunch vaart u verder de rivier op, op zoek naar het wild van omgeving. Opvallende dieren die hier te vinden zijn, zijn onder andere de bijzonder neusapen en verschillende vogelsoorten. Bij aankomst in Sakau krijgt u de gelegenheid naar uw hotel te gaan. Aan het einde van de middag krijgt u een boottocht naar de rivier Menanggul, dit is een vertakking van de Kinabatangan.

Overnachting: Kinabatangan Riverside Lodge (standard room)

Dag 6 (Maandag): Sukau / Lahad Datu – punt d / Danum Vallei (O,L,D)

In de omgeving van het hotel bevinden zich gibbons en neushoornvogels, u wordt heerlijk wakker door het gezellige geluid van hun roepen. Deze ochtend brengen we u naar de grootste vogelnest grot in sabah, de grot huist miljoenen vleermuizen en gierzwaluwen. De nesten van de gierzwaluwen worden hier verzameld voor de beroemde delicatese; vogelnestje.
Daarna vervolgen we de reis naar de stad Lahad Datu, gevolgd door een twee-en-half uur durende tocht over onverharde wegen naar de lodge. De lodge huist de alle diersoorten die voorkomen op de laaglanden van Sabah, inclusief de zeldzame Sumatraanse Neushoorn, wilde varkens en orang oetans.
In de middag introduceren we u aan het bos middels een trektocht over de natuurlijke paden en boomtop bruggen. ’s Avonds krijgt u een presentatie, en als het weer het toelaat ook een nachtelijke trektocht om de nachtdieren te kunnen spotten.

Overnachting: Borneo Rainforest Lodge (deluxe chalet)

Dag 7 (Dinsdag): Danum Valley (O,L,D)

Ontbijt bij de lodge, u maakt vroeg in de ochtend een trektocht naar de begraafplaats Kadazan-Dusun bij de “Coffin Clif”. Daarna vervolgt u de tocht naar het hooggelegen spotpunt om de volledige omgeving te kunnen bezichtigen. Na een klim volgt een daling, dus u daalt daarna af naar het Jacuzzi Zwembad om u zelf te kunnen verfrissen. U keert weer terug voor de lunch. ’s Middags kunt u een tocht maken naar de boomtop brug.

Overnachting: Bornea Rainforest Loge (deluxe chalet)

Dag 8 (woensdag): Danum Valley / Lahad Datu (O)

Deze dag maakt u uw terugreis naar het vliegveld bij Lahad Datu voor uw vlucht. Indien nodig kunt u overnachten bij één van de strandhotels: Kota Kinabalu, Lankayan Island, Pom Pom Island, Mataking Island, Mabul Island, Sipadan-Kapalai, etc.

 

 

Aanbevelingen

Kleding

- Luchtige katoenen kleding

 

- Stevige sport of wandelschoenen

Zonbeschermingsmiddelen

Aanbevolen

Anti-insect middelen

Muggenspray

Inentingen

Kijk op vaccinatiesopreis.nl voor informatie over de bestemming

 

Inbegrepen en uitgesloten

 

Vervoer, verblijf en toebehoren

Internationale vlucht

Exclusief

 

Vervoer van en naar de luchthaven

Inclusief

 

Vervoer

Inclusief

Airconditioned met op basis van gezamenlijk vervoer per bus

Overig vervoer

Inclusief

- Boottocht bij Belum – Temenggor meer

Landarrangementen

Inclusief

- Tenzij genoemd in beschrijving

Rondreis en toegangen

Inclusief

- Zoals vermeld in de beschrijving

Internationale belastingen en brandstof toeslagen

Exclusief

NVT

Bagage porters

Exclusief

Voor 1 stuk bagage per persoon

Gids

Inclusief

Standaard is Engels sprekend

Lokale gidsen

Exlcusief

NVT

Accommodatie

Inclusief

Op basis van gedeelde tweepersoonskamer

 

Verzorging

Mineraalwater

Inclusief

 

Dranken tijdens lunch en diner

Exclusief

 

Maaltijden zoals beschreven

Inclusief

O = ontbijt,   L = lunch,   D = diner, zoals per dag beschreven: : ontbijt dagelijks, 1 lunch, 1 lunchpakket en 1 diner

Overige maaltijden

Exclusief

 

 

Overigen

Verzekeringen

Exclusief

Toeslagen hoogseizoen en feestdagen

Exclusief

Fooien, telefoonkosten, wasserete, camera permits en overig kosten

Exclusief

 

 

Let op de gegevens in de dagbeschrijving zijn onder voorbehoud geldig, er kan een afwijkende accommodatie of programmawijziging zijn tijdens uw reis.

 

Opmerkingen

Toeslagen voor piekseizoen  1 juli tot 15 september, 19 december tot 2 januari en 5 februari tot 11 februari.

Meer informatie
tourcode 16349
Thema Belevenis tour
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Maleisie Borneo Sabah
Reisduur in dagen 8
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rondreis Maleisië Borneo: grote ontdekkingen – Borneo Sabah (8 dagen / 7 nachten)
Uw waardering