Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Riviercruise - Over de Gouden rivier door Portugal 2019 (8 dagen 7 nachten)

Meer afbeeldingen

Riviercruise - Over de Gouden rivier door Portugal 2019 (8 dagen 7 nachten)
€ 1.299,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Douro Spirit


Vertrekdata in 2018

Reisschema: Vila Nova – Bitetos – Foz Távora – Pinhão – Vega de Terron – Barca d’Alva – Peso da Régua – Porto – Vila Nova de Gaia

In Vila Nova de Gaia gaat u aan boord van MS Douro Spirit. In Foz Távora bezoekt u de wijnmakerij Quinta Avessada, en later die dag het treinstation van Pinhão, met zijn bijzondere mozaiek versieringen. Vlakbij de Spaanse grens gaat u in Vega de Terron van boord per bus naar de historische plaats Castelo Rodrigo. Tijdens de stadswandeling in de Spaanse universiteitsstad Salamanca komt u o.a. langs Plaza Major de oudste universiteit van Spanje, Casa de las Conchas, de oude en nieuwe kathedraal en Puente Romano, een historische Romeinse brug. Terug aan boord van het schip wacht u een authentieke Portugese barbecue. In Quinta de Seixo heeft u een magnifiek uitzicht over Rio Douro. Ook op het programma staat de oude bischopsstad Lamego met zijn kathedraal en museum. De stad ligt midden tussen de wijnvelden. In Peso de Régua bezoekt u het Mateus paleis met zijn prachtige parktuinen. In Porto maakt u de zonsondergang mee over de uitmonding van Rio Douro in de Atlantische Oceaan. Op de laatste dag maakt u vanuit Vila Nova de Gaia een stadstour door het schilderachtige Porto, en door de stad Guimarães met zijn rijke cultuur.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Porto - Vila Nova – Bitetos (-/-/D)

In Vila Nova de Gaia gaat u aan boord van MS Douro Spirit. Het schip ligt langs de oever van de rivier Rio Douro, direct tegenover het oude centrum van Porto. Dezelfde avond zal het schip vertrekken naar Bitetos, om daar enkele uren later aan te meren.
(transfer van de luchthaven naar Porto is extra bij te boeken)

Dag 2: Bitetos – Foz Távora – Pinhã0 (L/O/D)

Gedurende de welkomstcocktail in de ochtend kunt u genieten van het prachtige rivier-panorama en kennismaken met de bemanning van het schip. Tijdens een korte stop in Foz Távora maakt u een excursie naar de wijnmakerij Quinta Avessada, inclusief een traditionele lunch en live entertainment.
Aan het einde van de middag keert u terug naar het schip voor het diner, en in de avond wordt u getrakteerd op een Folklore Show.

In Pinhão is een bezoekje aan het schitterende met mozaiek versierde treinstation absoluut de moeite waard. Het schip blijft ’s-nachts liggen in Pinhão.

Dag 3: Pinhã0 - Vega de Terron (L/O/D)

In de ochtend zet MS Douro Spirit koers naar Vega de Terron, gelegen aan de Spaanse grens. Hier maakt u een excursie naar Castelo Rodrigo, één van de twaalf meest historische dorpjes van Portugal. Castelo staat op een lijst van 14 historische monumenten, en is beroemd om zijn kasteel dat dezelfde naam draagt: Castelo Rodrigo.
In de avond wacht u een Captain’s dinner. Het schip blijft deze nacht aangemeerd.

Dag 4: Vega de Terron - Barca d’Alva (L/O/D)

U vertrekt per bus vanuit Vega de Terron naar de Spaanse universiteitsstad Salamanca. Tijdens de stadswandeling komt u langs het imposante gebouw van Plaza Major, de oudste universiteit van Spanje, en de Casa de las Conchas. Verder ziet u de oude en de nieuwe kathedraal, en de Romeinse brug Puente Romano.
Tijdens de lunch kunt u genieten van een adembenemende Flamenco Show.
In Barca d’Alva gaat u weer aan boord van het schip, waar u kunt deelnemen aan een authentieke Portugese barbecue.

Dag 5: Barca d’Alva – Peso da Régua (L/O/D)

In de ochtend vertekt MS Douro Spirit vanuit Barca d’Alva. Tijdens een tweede stop in Foz Távora maakt u een excursie naar Quinta do Seixo. Tijdens een lekkere port-proeverij kunt u hier genieten van een magnifiek uitzicht over de Rio Douro. Vervolgens bezoekt u de oude bischopsstad Lamego, met zijn kathedraal en museum. Deze stad ligt midden tussen de wijnvelden.
U keert terug naar het schip voor het diner in Peso da Régua. Hier blijft het schip tijdens de nacht liggen.

Dag 6: Peso da Régua – Porto – Vila Nova de Gaia (L/O/D)

Het ochtendprogramma bestaat uit een bezoek aan het Mateus Paleis, dat in 1745 gebouwd is. Hier kunt u ook een mooie wandeling maken door het park. De terugrit naar Peso da Régua voert u door wijnvelden en glooiende heuvels.

In de middag vertrekt MS Douro Spirit richting Porto. U arriveert hier juist op tijd om de zonsondergang over de uitmonding van Rio Douro in de Atlantische oceaan te aanschouwen.
Voor de komende twee nachten meert het schip aan in Vila Nova de Gaia. In de avond kunt u aan boord genieten van een traditionele Fado Show.

Dag 7: Vila Nova de Gaia (L/O/D)

Vila Nova de Gaia biedt een overweldigend uitzicht langs Rio Douro over de op één na grootste stad van Portugal: Porto. Huizen en straten zien er uit als een groot, veelkleurig labyrint. De stadswandeling van Porto die we vervolgens maken, begint bij Cais da Ribeira, en leidt u naar het historische congrescentrum Alfãndega. U heeft ook de mogelijkheid om enkele van de vele authentieke wijnhandelaren te bezoeken, en de bekende port te proeven.
Terug aan boord kunt u genieten van de lunch. De middag kunt u doorbrengen in Guimarães. Deze stad werd in 2012 uitgeroepen tot Europa’s meest culturele hoofdstad. Smalle straatjes en authentieke pleinen, omzoomd door Middeleeuwse huizen, zijn gelegen aan de voet van het oude kasteel. Deze schilderachtige omgeving is absoluut een bezoekje waard!

Dag 8: Vila Nova de Gaia (L/-/-)

In Vila Nova de Gaia gaat u na het ontbijt van boord van MS Douro Spirit.
(transfer naar de luchthaven van Porto is extra bij te boeken)

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Douro Spirit in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip, aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag, inclusief Portugese barbecue aan boord
 • Welkomstcoctail aan boord
 • Dranken aan boord: water, koffie/thee, soft drinks (bij de lunch); water, soft drinks, witte/rode wijn, bier (bij het diner)
 • Entertainment programma aan boord, inclusief 1x Folklore Show en 1x Fado Show
 • Bagageservice aan boord
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord

 

De volgende 7 excursies zijn inclusief
 • Excursie naar wijnmakerij Quinta Avessada, inclusief lunch en live entertainment, en bezoek aan het treinstation in Pinhão
 • Busexcursie naar Castelo Rodrigo
 • Dagexcursie naar Salamanca inclusief lunch en Flamenco Show
 • Excursie naar Quinta de Seixo, inclusief port-proeverij en stadstour Lamego
 • Busexcursie naar Mateus paleis en tuinen
 • Stadstour Porto met port-proeverij
 • Busexcursie naar Guimarães

 

Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).

 

Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18402
Riviercruise Rio Douro
Schip voor rivierscruise MS Douro Spirit
Reisduur in dagen 8
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.