Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Riviercruise - Magie op de Rhone en Saone 8 dagen 7 nachten 2019

Meer afbeeldingen

Riviercruise - Magie op de Rhone en Saone 8 dagen 7 nachten 2019
€ 1.099,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Thurgau Rhone


Vertrekdata in 2018

Reisschema: Lyon – Macon – Viviers – Arles – Avignon – Tournon - Lyon

De cruise start in Lyon, vanwaar we richting Macon varen. Hier kunt u het indrukwekkende klooster Cluny bezoeken. Via Collonges cruisen we weer naar Lyon, waar u door middel van een stadstour een mooi beeld krijgt van het bijzondere centrum. In de Middeleeuwse stad Viviers, een stad die zijn welvaart dankt aan de zoutproductie, brengt u een bezoek aan het oude centrum met zijn rijke historie en imponerende kathedraal. We vervolgen de cruise naar Arles, de voormalige woonplaats van Vincent van Gogh. Ook bezoeken we per bus het prachtige Rhône-delta gebied Camargue. De Middeleeuwse stad Avignon is onderdeel van het werelderfgoed, en was voorheen de domicilie van de pausen. Nog steeds is de stad met zijn majestueuze architectuur een belangrijk centrum langs de Rhône. In Tournon maakt u een treinrit door de indrukwekkende kloven van de rivier de Ardèche en de rivier de Doux. Op de laatste dag meert het schip weer aan in Lyon.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Lyon – Trevoux (-/-/D)

In Lyon gaat u in de middag aan boord van MS Thurgau Rhone. Het schip zal in de avond vertrekken, en ’s-nachts aanmeren in Trėvoux.

Dag 2: Trevoux –Macon – Collonges (O/L/D)

In de ochtend arriveren we in Macon, waar de *busexcursie naar het klooster Cluny start. Het is moeilijk te geloven dat dit klooster zo’n 1000 jaar geleden het spirituele centrum van Europa was. Voordat de Sint Pietersbasiliek in Rome werd gebouwd, was de grote abdijkerk Cluny III de grootste christelijke kerk. We brengen een bezoek aan de overblijfselen van deze kerk met vijf beuken, en duiken in het fascinerende verleden ten tijde van de monniken.

We keren terug naar het schip in Macon, en cruisen verder naar Collonges, waar de MS Thurgau Rhône gedurende nacht in de haven blijft liggen.

Dag 3: Collonges – Lyon – Viviers (O/L/D)

Na het ontbijt meert het schip aan in Lyon. Hier kunt u de stad beter leren kennen door middel van een *stadstour. Het oude centum is onderdeel van UNESCO werelderfgoed. Hier beleeft u een buitengewone reis door de eeuwen en culturen. U wandelt door smalle steegjes, knusse hofjes, over grote pleinen, langs levendige kades op het schiereiland met meer dan 200 toeristische attracties.  De stad Lyon strekt zich uit over beide oevers van de rivieren Saône en Rhône, die op dit punt samenkomen.

In de middag verlaat het schip de haven van Lyon en zet koers naar Viviers.

Dag 4: Viviers – Arles (O/L/D)

In de ochtend arriveren we in Viviers, een middeleeuwse stad. In vroeger tijden had deze stad zijn welvaart te danken aan de zoutproductie in het nabijgelegen Camargue. Tijdens de *stadswandeling krijgt u een mooi beeld van het zeer goed bewaard gebleven oude centrum. Dit centrum heeft een bijzondere indeling, wat typerend is voor die tijd. Het heeft een lager gelegen gedeelte, wat bedoeld was voor handelaren en kunstenaars. Het hoger gelegen gedeelte was bestemd voor de welvarende inwoners en de geestelijken. De stad wordt gedomineerd door de indrukwekkende kathedraal met zijn prachtige wandtapijten.

Nadat u teruggekeerd bent naar het schip, varen we richting Arles.

Dag 5: Arles – Avignon (O/L/D)

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan de *stadswandeling door Arles. In de tijd van de Romeinen was deze stad een havenstad. Het was een belangrijk centrum voor de Middeleeuwse Christenen in het zuiden van Frankrijk. Arles was ook de thuishaven van Vincent van Gogh, een feit waar de huidige inwoners van Arles nog steeds trots op zijn. Na de lunch aan boord van het schip is er een *excursie per bus naar het prachtige gebied Camargue. Dit uitgestrekte deltagebied van de Rhône is beroemd om zijn uitgestrekte graslanden, de vele soorten vee, paarden en flamingo’s.

Dag 6: Avignon – Tournon (O/L/D)

Na het ontbijt kunt u middels een *stadswandeling de stad Avignon ontdekken. Deze voormalige domicilie van de pausen is omgeven door stadsmuren, en is sinds de Middeleeuwen een voornaam centrum langs de Rhône.

De stad is werelderfgoed, en is bekend om zijn majestueuze architectuur. Ook wordt deze stad gezien als één van Frankrijk’s belangrijkste centra van de kunst. Uw bezoek omvat ook een bezoek aan de beroemde 12e eeuwse brug over de Rhône, waarvan helaas alleen gedeelten zijn overgebleven.

In de middag kunt u relaxen op het schip, terwijl we noordwaards cruisen richting Tournon.

Dag 7: Tournon (O/L/D)

Na aankomst in Tournon kunt u deelnemen aan een *excursie die plaatsvindt op de “Train de l’Ardèche”. Deze toeristische treinroute voert niet alleen door de kloven van de rivier de Ardèche, maar ook door de adembenemende kloven van de Doux. Dit is een zijrivier van de Rhône, die zich diep in het omliggende landschap heeft ingekerfd.

De middag brengt u door op het schip, terwijl u kunt relaxen en genieten van uw drijvende hotel.

Dag 8: Tournon – Lyon (O/-/-)

In de ochtend gaat u van boord in Lyon.

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Thurgau Rhone in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip (ontbijtbuffet, lunch, koffie/thee in de middag, diner, snack in de avond), aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag
 • Welkomstcocktail
 • Entertainment programma in de bar met het scheepsorkest
 • Bagageservice aan boord
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord

 

 Voor de volgende 7 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs. Deze zijn te boeken bij de opties.
 • Bezoek klooster Cluny
 • Stadstour Lyon
 • Stadswandeling door Viviers
 • Stadstour Avignon
 • Excursie per bus naar Camargue
 • Stadstour Arles
 • Treinrit met “Train de l’Ardèche”.

 

Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort).

 

Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18403
Riviercruise Rhone
Schip voor rivierscruise MS Thurgau Rhône
Reisduur in dagen 8
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.