Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Rijn, Moezel en Saar, 2018 Van Grevenmacher naar Basel (8 dagen / 7 nachten)

Meer afbeeldingen

Rijn, Moezel en Saar, 2018 Van Grevenmacher naar Basel (8 dagen / 7 nachten)
€ 799,00
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.

Schip: MS Amadeus Classic


Reisschema: Grevenmacher – Saarburg – Trier – Bernkastel Kues – Cochem – Koblenz – Rüdesheim – Heidelberg – Mannheim – Spiers – Straatsburg – Breisach - Basel

We bezoeken één van de oudste steden van Duitsland; Trier. De vallei van de rivier de Moezel biedt een sprookjesachtige aanblik. De sfeervolle Duitse steden Spiers en Heidelberg hebben een rijke historie, en de stad Rüdesheim is beroemd om zijn charmante wijngaarden. Charmante wijnstadjes, indrukwekkende kloosters en adembenemende rivierlandschappen zijn allemaal gelegen rond de rivier de Rijn. We varen door het Franse Alsace met zijn half-houten huizen naar het Zwitserse Basel.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Grevenmacher (-/-/D)

In Grevenmacher gaat u aan boord van MS Amadeus Classic. 

Dag 2: Grevenmacher - Saarburg (O/L/D)

Ten zuiden van Trier, in de buurt van Konz, begint de rivier de Saar als aftakking van de Moezel.  Het schip volgt de Saar, een rivier die ingebed ligt in een rustgevend landschap, richting de grote bocht in de Saar in de buurt van Mettlach; de Saarschleife. Nadat het schip de grote bocht heeft gemaakt en u intussen heeft kunnen genieten van de lunch, gaan we in Merzig van boord voor een *busexcursie. De bus brengt u naar het mooie kleine stadje Saarburg, dat gedomineerd wordt door imposante kasteelruines. In het lager gelegen deel van de stad liggen de vele vissershuizen langs de rivieroevers. In het hogere deel van de stad bevinden zich de schilderachtige half-houten huizen en de stenen gebouwen in Barok-stijl. Midden door de stad stroomt de rivier de Leukbach, die door middel van een waterval uitmondt in de Saar.

Dag 3: Trier – Bernkastel Kues (O/L/D)

In de ochtend bezoeken we Trier. In deze meer dan 2000 jaar oude stad maakt u een *stadstour, waarbij vele Romeinse replica’s te zien zijn. Vervolgens zet MS Amadeus Classic koers naar Bernkastel Kues. Dit is het culturele “wijn”-centrum van het gebied van de Midden Moezel. Gedurende een *stadstour krijgt u een compleet beeld van de wijnbouw.

Dag 4: Bernkastel Kues - Cochem (O/L/D)

In de ochtend kunt u relaxen aan boord van MS Amadeus Classic, en genieten van het afwisselende landschap met rivierkrommingen, kastelen en ruines, kleine wijndorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Het schip vaart vanaf de Moezel de rivier de Rijn op, en arriveert in de middag in de voormalige keizerlijke stad Cochem. We maken een  *stadswandeling, met o.a. een bezoek aan het Reichsburg kasteel en nemen deel aan een wijnproeverij bij een lokale wijnboer. De stad heeft een Romeins verleden. De wijnbouw is ooit door de Romeinen naar de Moezelvallei gebracht.

Dag 5: Koblenz – Rüdesheim (O/L/D)

Daar waar de Moezel overvloeit in de Rijn ligt onze bestemming van vandaag; Koblenz. Gedurende een *stadswandeling bezoekt u de belangrijkste toeristische hoogtepunten van deze stad. Nadat het schip weer uit Koblenz is vertrokken, kunt u genieten van het adembenemende landschap van de Midden Rijn, waarbij we o.a. de legendarische Lorelei rotsformatie passeren. We komen aan in het charmante wijnstadje Rüdesheim, onderdeel van de Rijn Kloof. Dit gebied behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De stad is beroemd om de prachtige straat de Drosselgasse. In de middag maken we vanaf de kade een trip in de “Winzerexpress naar het centrum van Rüdesheim. We bezoeken Siegfried’s Mechanical Music Cabinet en maken een wandeling over de Drosselgasse met zijn vele tavernes.

Dag 6: Mannheim - Spiers (O/L/D)

De cruise gaat verder over de rivier naar Mannheim. Hier maken we een excursie naar één van de prachtigste steden van Duitsland: *Heidelberg. De stad is idyllisch gelegen aan de Neckar, een zijrivier van de Rijn, Het oude centrum is een prototype van het Germaanse Romanticisme. Gedurende de stadswandeling inclusief een bezoek aan het kasteel, zult u deze sfeer zelf kunnen ervaren. Hierna keren we terug naar Mannheim.
De volgende haven die we aandoen is de keizerlijke stad Spiers, één van de oudste Duitse steden. De *stadswandeling voert u door het oude centrum naar de Dom van Spiers. De kathedraal is de grootste kerk in Romaanse stijl ter wereld die bewaard is gebleven, en is sinds 1981 onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. 

Dag 7: Straatsburg - Breisach (O/L/D)

Na het ontbijt staat een *dagexcursie op het programma. We bezoeken Straatsburg, de hoofdstad van de Alsace. Gedurende de *stadstour raakt u in bekoring van het charmante oude centrum, dat gelegen is rond de indrukwekkende kathedraal.  . We vervolgen de tour noordwaarts langs de “Wijnroute van Alsace”. Dit is één van de oudste en meest toeristische wijnroutes in Frankrijk. We komen aan in het stadje Colmar. De aanblik van de ontelbare half-houten huizen in het Petite Venise district doet u denken aan een prachtig schilderij. Na de lunch in een restaurant gaan we richting de Duitse stad Breisach, waar u weer aan boord gaat van MS Amadeus Classic.

Dag 8: Basel (O/-/-)

In de ochtend gaat u in Basel van boord van MS Amadeus Classic.

Inclusief:
 • Cruise aan boord van MS Amadeus Classic in de geboekte categorie
 • Volpension aan boord van het schip (ontbijtbuffet, lunch, koffie/thee in de middag, diner, snack in de avond), aanvang met diner op dag 1, eindigend met ontbijtbuffet op de laatste dag
 • Welkomstcocktail
 • Koffie en thee aan boord (bij de maaltijden)
 • Entertainment programma in de bar met het scheepsorkest
 • Bagageservice aan boord
 • Aan boord gaan, van boord gaan, kluishuur en havengelden
 • Engels sprekende gids aan boord 
Voor de volgende 9 optionele excursies, in het dagprogramma gemarkeerd met een * geldt een totale meerprijs van € 349,--
 • Busexcursie naar Saarburg
 • Stadswandeling Trier
 • Stadswandeling Bernkastel Kues
 • Stadswandeling Cochem, inclusief bezoek kasteel en wijnproeverij
 • Stadswandeling Koblenz
 • Vertrek van de kade in Rüdesheim per Winzerexpress
 • Busexcursie naar Heidelberg inclusief bezoek kasteel
 • Stadstour Spiers
 • Dagexcursie in Alsace, inclusief Colmar, lunch in een restaurant op de Alsace Wijnroute, en stadstour Straatsburg 
Exclusief:
 • Maaltijden niet genoemd in het programma.
 • Tips, fooien, dragers, persoonlijke uitgaven, wasserij, telefoonkosten e.d.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Overige niet vermelde uitgaven van persoonlijke aard, kosten voor visa en geldige reisdocumenten (paspoort). 
Opmerkingen:
 • Op al onze aanbiedingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
 • Bij onverwachte prijsstijgingen of grote valutaschommelingen behoudt Venture travels zich het recht voor prijzen overeenkomstig aan te passen.
 • Indien omstandigheden daarom vragen (weersomstandigheden) behoudt Venture travels zich het recht voor routes en programma’s daarop aan te passen, dit uitsluitend te verbetering van het programma in de gegeven omstandigheden.
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 18410
Riviercruise Saar
Schip voor rivierscruise MS Amadeus Classic
Reisduur in dagen 8
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.