Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Myanmar: In het spoor van Brits Myanmar, Land en boottocht (16 dagen / 15 nachten)

Meer afbeeldingen

Myanmar: In het spoor van Brits Myanmar, Land en boottocht (16 dagen / 15 nachten)
€ 2.548,17
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Yangon - Mawlamein - Shampoo eilanden - Bilu eilanden - Mawlamein - Hpa An - Yangon - Bhamo - Shwegu - Katha - Tagaung - Kyauk Myaung - Mingun - Pyin Oo Lwin - Mandalay

Ontdek de rijke cultuur en de indrukwekkende historie van Myanmar tijdens deze 16-daagse rondtour. Bezoek eeuwenoude steden en geniet van de prachtige natuur die Het Gouden Land te bieden heeft. Tijdens deze tour maakt u een boottocht van 6 dagen over de machtige Irrawaddy rivier, en brengt u bezoeken aan de vele highlights van Myanmar, zoals de Shwedagon Pagode en de Hisnbyume Pagode. Een rondreis om nooit te vergeten!

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1:  Aankomst in Yangon; (-)

Goedemorgen en welkom in Myanmar!

Bij aankomst op Ýangon International Airport wordt u opgewacht door uw gids, die u zal begeleiden naar uw hotel.

Overnachting in Yangon.

 

Dag 2: Yangon (O)

Uw reis begint vandaag met een wandeling door het centrum van Yangon (Rangoon), een druk gebied met veel koloniale gebouwen en religieuze plaatsen, zoals het oude station en het kantoor waar vroeger de minister werkte. Tijdens deze wandeling zul je veel te weten komen over het dagelijkse leven in Myanmar. De wandeling zal ongeveer 3 uur duren. Na de wandeling kunt u een kopje koffie of thee drinken in Lat Ywae Sin, een beroemde theewinkel.

Na een korte pauze en een lunch in een restaurant naar keuze zal de gids u naar Bogyoke Market brengen, waar u kennis kunt maken met het vele handwerk dat in de stad gemaakt wordt. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Strand Hotel, een hotel uit de koloniale tijd. De elegante gebouwen hebben nog steeds dezelfde klasse die ze vroeger hadden. U kunt genieten van een high tea in het Strand Cafe.

We vervolgen onze reis naar de Shwedagon Pagode, die met zijn 98 meter de hoogste tempel in Myanmar is. De middelste stoepa is belegd met bladgoud, en wordt omgeven door 64 kleinere stoepa's. De Shwedagon Pagode is gebouwd in de 15e eeuw en is één van de mooiste en indrukwekkenste pagodes van Myanmar.

Overnachting in Yangon.

 

Dag 3: Yangon - Mawlamein (O)

Na een vroeg ontbijt stapt u in een auto voor de 7 uur durende rit naar Mawlamein. Tijdens deze rit door schilderachtige landschappen zult u een korte stop maken in Bago, om de Shwethalyaung Boeddha bezoeken. Deze Boeddha is met zijn lengte van 55 meter en zijn hoogte van 16 meter een van de grootste Boeddha's ter wereld. 

Na een lunch in een restaurant naar keuze in Kyaikhto vervolgt u de rit naar Mawlamein, de stad die van 1827 tot 1852 als hoofdstad van Myanmar diende. Mawlamein was de stad waar George Orwell woonde in de jaren 20. Tegenwoordig heeft Mawlamein de charme van een rustig vissersdorp, maar bestaat het dorp nog steeds uit de koloniale gebouwen van vroeger.

Overnachting in Mawlamein.

 

Dag 4: Mawlamein- Excursie naar de Shampoo en Bilu Eilanden (O)

Vandaag zal geheel bestaan uit excursies op het water, waarbij u vele verschillende taferelen te zien zult krijgen.

Na het ontbijt vertrekken we naar de pier voor een korte boottocht naar Shampoo Eiland, ook wel bekend als Ta Kaw Pon Za Lai. Op dit eiland werden vroeger rituele shampoo-ceremonies gehouden tijdens het lokale waterfestival. U brengt een bezoekje aan twee kloosters en de pagode van het eiland.

Na het uitstapje naar Shampoo Eiland vaart u terug naar Mawlamein, om vervolgens weer te vertrekken naar de Bilu Eilanden, ook wel bekend als Ta Kaw Sa Man. Op het eiland maakt u per paardenkar een tocht langs verschillende dorpjes, waar u kennis kunt maken met de bevolking het een kijkje kunt nemen bij de productie van handwerk, zoals pijpen, wandelstokken en klein speelgoed. U kunt lunchen in een lokaal restaurant naar eigen keuze.

Om uiterlijk 3 uur zult u met de veerpont terugkeren naar Mawlamein, waar u naar uw hotel gebracht zal worden.

Overnachting in Mawlamyine.

 

Dag 5: Mawlamein O)

's Ochtends brengt u een bezoek aan de lokale markt en bekijkt u met de gids de koloniale gebouwen van Mawlamein. De ochtend eindigt bij de Heilige Familie Kathedraal en de vlakbijgelegen Judsonkerk, gebouwd in 1827.

Lunch in een restaurant naar keuze.

's Middags reizen we richting de bergen om de Kyaik Thanlan Pagode te bezoeken. Deze pagode heeft een stoepa van 40 meter hoog, die omringd wordt door 34 kleinere pagodes. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens brengt u een bezoek aan Yada Bonmyint klooster, dat beroemd is om het Birmaanse handwerk dat zich binnen bevindt.

's Avonds kunt u de zonsondergang bekijken bij de U Zina Pagode.

Overnachting in Mawlamein.

 

Dag 6: Mawlamein Hpa An (O)

Na een vroeg ontbijt stappen we in de auto om naar Hpa An te rijden. Onderweg zullen we stoppen bijde Kha Yon grot, waar tussen de vele Boeddha's vaak geofferd werd. Ook stoppen we in het dorpje Kadoe Kawnat, waar u een klooster kunt bezoeken. In dit klooster zult u prachtig houtsnijwerk aantreffen.

Bij aankomst in Hpa An brengen we eerst een bezoek aan de Kyauk Kalat Pagode, een prachtige tempel, gebouwd op de rotsen naast een meer. Hier kunt u gegarandeerd prachtige foto's maken. Vervolgens nemen we een kijkje bij de 722 meter hoge berg Zwe Kabin, en bekijken we diens watervallen. Hier kunt u genieten van een lunch.

Na de lunch bezoeken we de Kaw Gun Grot, ook wel bekend als de 'Grot van de tienduizend Boeddha's'. Na een bezoek aan deze grot zult u begrijpen waar deze naam vandaan komt. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Hpa An begeleid om in the checken.

Overnachting in Hpa An.

 

Dag 7: Hpa An Yangon (O)

Vandaag maken we een boottocht op de Than Lwin Rivier, waarbij we langs de Dhamma Vizaya Pagode en de Vleermuizengrot komen. U heeft genoeg tijd om deze twee bezienswaardigheden en de omgeving te verkennen. Na deze tocht reizen we terug naar Yangon. Onderweg stoppen we zodat u kunt lunchen in een restaurant naar keuze.

In de buitenwijken van Yangon brengen we een bezoek aan een prachtige begraafplaats, waar meer dan 6000 geallieerde soldaten liggen begraven.

Bij aankomst checken we in bij uw hotel in Yangon.

Overnachting in Yangon.

 

Dag 8: Yangon – Bhamo - Embark (O, D)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor u binnenlandse vlucht naar Bhamo.

Bij aankomst in Bhamo wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u naar de boot op de Irrawaddy zal brengen.
Rond 3 uur kunt u aan boord gaan van de boot voor een ontspannen boottochtje. De rustige omgeving van de rivier biedt u de mogelijkheid om even helemaal tot rust te komen. Vanavond kunt u genieten van een heerlijk welkomstdiner.

Overnachting op de boot.

 

Dag 9: Bhamo - Shwegu (O, L, D)

Vandaag vertrekt de boot vroeg, zodat u de zonsopgang optimaal kunt beleven. Gedurdende de dag zullen we naar Shwegu varen.

Onderweg passeren we prachtige natuur, zoals bij het Second Defile, een versmalling in de Irrawaddy waar de rivierbanken veranderen in steile kliffen en de rivier enorm diep wordt. In dit landschap kunt u prachtige foto's maken.

's Middags komt de boot aan in Shwegu, waar u van boord gaat voor een korte excursie naar de pagodes van Shwe Baw Kyunn.

Overnachting op de boot.

 

Dag 10: Shwegu - Katha (O, L, D)

Deze dag, wederom op het water, zal u adembenemende uitzichten brengen, dit keer van de vele kleine dorpjes en stukken tropisch regenwoud op de rivierbanken. Met een beetje geluk zult u onderweg de bijna uitgestorven Irrawaddy dolfijnen zien.

's Middags zullen we aankomen in Katha, een prachtig dorpje met een interessante markt, vriendelijke bevolking en een uniek klimaat. In deze stad zult u vele sporen vinden van de Britse koloniale tijd.

Na de wandeling door de stad keert u terug naar de boot voor een diner.

Overnachting op de boot.

 

Dag 11: Katha - Tagaung (O, L, D)

Vandaag varen we de rivier af tot aan Tagaung, één van de oudste steden van Myanmar. Onderweg gaan we van boord bij de Shwezigon Pagode, een 1000 jaar oude tempel die in dezelfde stijl is gebouwd als zijn naamgenoot in Bagan.

Rond de avond zullen we Tagaung bereiken. Tagaung wordt vaak beschouwd als één van Myanmars verloren steden, aangezien opgravingen hebben aangetoond dat er een veel volken hebben gewoond.

Overnachting op de boot.

 

Dag 12: Tagaung Kyauk Myaung (O, L, D)

Vandaag zal de boot vroeg vertrekken richting Kyauk Myaung. Ook vandaag zal Myanmar u schitterende natuur laten zien, zoals het Third Defile, versmalling in de rivier met op het land een dichtbegroeid oerwoud.

We zullen van boord gaan in Nwe Nyein, een klein pottebakkersdorpje. De inwoners zullen u laten zien hoe ze de traditionele kruiken maken.

Overnachting op de boot.

 

Dag 13: Kyaukmyaung - Mingun (O, L, D)

Na een dag varen zullen we rond de middag Mingun bereiken, een klein dorpje langs de rivier, net ten noorden van Mandalay.
Hier brengen we een bezoek aan de klok van Mingun, die meer dan 87 ton weegt. Met zijn 3,7 meter hoogte is het de grootste klok ter wereld. Ook bezoeken we de Mingun Pagode, die, ondanks dat hij niet voltooid is vanwege financiële problemen, toch een overweldigende indruk zal maken. Als laaste bezoeken we de Hisnbyume Pagode, een prachtige witte tempel die de berg Meru moet voorstellen.

De gids zal u terug naar de boot begeleiden voor uw laatste nacht op de boot.

Overnachting op de boot.

 

Dag 14: Mingun - Mandalay Pyin Oo Lwin (O)

Na een ontbijt op de boot zal deze rond 8 uur vertrekken. Er wacht een nieuwe gids en een auto op u bij de pier.
Voordat u begint aan de twee uur durende rit vanuit Mandalay, heeft u nog even de tijd om de stad te bekijken.

Na een rit van twee uur komen we aan bij het voormalige Britse station van Maymyo, een dorp dat nu Pyin Oo Lwin heet. Het is gelegen op een plateau op 1000 meter hoogte, en heeft een koel klimaat. De vele gebouwen en prachtige Botanische Tuinen stammen uit de koloniale tijd.

's Middags heeft u een vrij programma, zodat u bijvoorbeeld de stad kunt verkennen of even ontspannen.

Overnachting in Pyin Oo Lwin.

 

Dag 15: Pyin Oo Lwin (O)

Na een heerlijk ontbijt bezoeken we eerst de markt, waar u vele traditionele producten zult aantreffen. In Pyin Oo Lwin zult u een grote diversiteit aan culturen tegenkomen. In de stad wonen veel verschillende etnische minderheden, die tijdens de Britse bezetting vanuit Nepal en India gemigreerd zijn.

U kunt lunchen in een restaurant naar eigen keuze.

Na de lunch wordt u met een koets door de stad gereden, zodat u alle bezienswaardigheden kunt bekijken. De koets zet u af bij de Botanische Tuinen van maarliefst 175 hectares groot, waar u een ontspannen wandeling kunt maken door de prachtige tuinen.

Overnachting in Pyin Oo Lwin.

 

Dag 16: Pyin Oo Lwin - Mandalay - Vertrek (O)

Na het ontbijt wordt u naar Mandalay's International Airport gebracht voor uw terugreis. Informeer als u uw reis wilt verlengen met een bezoek aan Bagan, het Inlemeer of het strand.

 

 
Prijzen zijn inclusief:
- 9 nachten accommodatie in een tweepersoonskamer of gedeelde tweepersoonskamer, met dagelijks ontbijt
- 6 nachten in een tweepersoonscabine of gedeelde tweepersoonscabine op de boot
- Engelssprekende privégids op dag 1-7 en dag 14-16, en voor transfers
- Excursies tijdens de boottocht met de gids van de boot
- High-Tea op bij het Strand Cafe op dag 2
- Lokale boottocht om Mawlamein, Shampoo Eiland, Bilu Eiland en Hpa An te bezoeken
- Fooien voor kruiers op het vliegveld
- Entreegelden voor activiteiten genoemd in het programma
- Water en handdoeken om u op te frissen tijdens de excursies
- Maaltijden zoals omschreven in het programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 
Prijzen zijn exclusief:
- Binnenlandse vlucht van Yangon naar Bhamo. De reden hiervan is dat de prijzen wisselend zijn. De vlucht zal ongeveer €150,- kosten
- Internationale vlucht van en naar Yangon
- Maaltijden anders dan vermeld (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
- Visum voor Myanmar
- Bezoeken die niet vermeld zijn in de omschrijving
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Fooien en kruiers in de hotels
- Credit card kosten (4%) of bank transfer kosten voor niet-cash betalingen
- Enige andere zaken die niet vermeld zijn

 

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14174
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Myanmar
Reisduur in dagen 16
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.