Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Myanmar, historie Langs De Irrawaddy (9 dagen / 8 nachten)

Meer afbeeldingen

Myanmar, historie Langs De Irrawaddy (9 dagen / 8 nachten)
€ 796,95
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Yangon - Pyay - Magway - Pwint Phyu - Minbu - Magway - Bagan

Deze tour neemt u mee op een intrigerende reis door de cultuur van Myanmar. U reist van Rangoon via Pyay en Magway naar Bagan, waarbij u onderweg regelmatig stopt voor het bezoeken van traditionele dorpjes, indrukwekkende tempels en gigantische Boeddha-beelden. Ook stapt u aan boord van een privéboot om de Irrawaddy te verkennen, en wordt u naar de mooiste plekjes van Myanmar gebracht in een paardenkar. Tijdens deze reis zult u kennismaken met de lange geschiedenis en de rijke cultuur van Het Gouden Land.

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1 - Aankomst in Yangon (-)

Na aankomst op Yangon International Airport zult u opgewacht worden door uw gids, die u naar het hotel zal brengen om in the checken.

Nadat u de gelgenheid heeft gehad om u op te frissen, vertrekken om de highlights van Yangon, ook wel bekend als Rangoon, te bezoeken. We starten met een bezoek aan de Kyaukhtatghi Pagode, waarin zich een enorme Boeddha bevindt. We vervolgen onze reis naar de Shwedagon Pagode, die met zijn 98 meter de hoogste tempel in Myanmar is. De middelste stoepa is belegd met bladgoud, en wordt omgeven door 64 kleinere stoepa's. De Shwedagon Pagode is één van de mooiste en indrukwekkenste pagodes van Myanmar.

Overnachting in Yangon.

Dag 2 – Yangon – Pyay (met de trein) (O)

Na een heerlijk ontbijt in het hotel zullen we het centrum van Rangoon bezoeken, met bezienswaardigheden zoals oude koloniale gebouwen en de Sule Pagode. Vervolgens zullen we een kijkje nemen bij de Yangon Jetty, waar zich een kleurrijke en gezellige markt bevindt. Voordat we gaan lunchen zullen we een bezoek brengen aan een Chinese tempel in Rangoons 'Chinatown'.

Na de lunch in een restaurant naar eigen keuze wordt u naar het station van Rangoon gebracht voor de rit naar Pyay. Deze 4 tot 5 uur durende rit zult u doorbrengen in een comfortabele coupé met airconditioning, onder het genot van een drankje. Bij aankomst in Kyot Pin Kaut staat er een auto klaar om u de laatste 90 kilometer naar Pyay te rijden, waar we op tijd zullen aankomen voor een laat diner.

Overnachting in Pyay.

Dag 3 – Pyay (O)

Na het ontbijt zullen we de Pyay Jetty en de lokale markt bezoeken. De markt is een uitstekende plaats om contact te zoeken met de bevolking van Myanmar, zodat u meer te weten kunt komen over hun leven en cultuur. Gedurende de 5e tot de 9e eeuw diende Pyay als hoofdstad van het Pyu Koninkrijk, en was Pyay de grootste ommuurde stad in Azië.

We zullen onze tour voortzetten naar de Shwe Sandaw Pagode, die gebouwd is in het jaar 1057. Ook brengen we een bezoek aan een gigantisch Boeddha-beeld.

Na de lunch zullen we vertrekken naar de stad Sriketra. Vroeger was Sriketra één van de grootste steden in de omgeving. Tegenwoordig is dat alleen nog terug te zien in de ruïnes die je hier en daar kunt vinden.

We sluiten de dag af in Pyay, waar u een wandeling kunt maken door Strand Road, de hoofdstraat van Pyay. De stad heeft vele uitstekende restaurants waar u kunt dineren.

Overnachting in Pyay.

Dag 4 – Pyay – Magway (O)

Na het ontbijt zullen we een 4 uur durende rit maken naar het noorden, om precies te zijn naar de divisie Magway. Tijdens deze rit kunt u genieten van het platteland, met hier een daar een dorp, en de prachtige natuur van Myanmar. We maken een korte stop in Beikthano, een hele oude stad, waar u indrukwekkende gebouwen en unieke begraafplaatsen zult tegenkomen.

Na aankomst in Magway heeft u tijd om in te checken in het hotel, even op te frissen en te genieten van een lunch in een restaurant in de omgeving.

Vervolgens stappen we in een paardenkar, die u naar de Mya Tha Lun Pagode zal brengen. Deze tempel is gelegen op de rivierbanken van de machtige Irrawaddy rivier, de grootste en belangrijkste rivier van Myanmar. U wordt per paardenkar teruggebracht naar het centrum van de stad om te dineren.

Overnachting in Magway

Dag 5 – Magway – Pwint Phyu – Minbu – Magway (O)

Vandaag zullen we de hele dag besteden aan het verkennen van de gebieden rondom Magway.

Na het ontbijt maken we een rit van ongeveer 20 kilometer naar de noordelijke rivierbanken van de Irrawaddy, waar zich de Kyaung Taw Yar Pagode bevindt in Pwint Phyu. Achter deze tempel schuilt een interessant verhaal, wat u tijdens het bezoek verteld zal worden door de gids

Onze volgende stop is Nagar Pwet Taung, een bijzondere plas van bubbelende modder. Dit merkwaardige geologische fenomeen wordt, volgens de lokale bevolking, veroorzaakt door draken die diep in de aarde wonen. Ook zullen we een bezoek brengen aan een vlakbij gelegen tempel, waarvandaan u prachtige uitzichten zult hebben over de grote Irrawaddy rivier.

's Avonds zullen we terugkeren naar Magway, waar u zult overnachten.

Dag 6 – Magway – Bagan (O)

Na het ontbijt zetten we onze reis voort met een 5 uur durende rit naar Bagan. Tijdens deze rit zult u vele veranderingen van het landschap ervaren, bijvoorbeeld wanneer we door het droogste gebied van Myanmar rijden. Onderweg maken we een korte stop om te zien hoe palmwijn geproduceerd wordt.

Bij aankomst in Bagan heeft u tijd om in te checken in het hotel en even uit te rusten en op te frissen.

Na het diner stapt u wederom in een paardenkar, ditmaal voor een ontspannen ritje door het tempelgebied van Bagan, waar u vele historische en culturele monumenten zult zien. Na zonsondergang zal de paardenkar terugkeren naar uw hotel.

Overnachting in Bagan.

Dag 7 – Bagan (O)

Vandaag zullen we veel verschillende plaatsen bezoeken, die u een goed overzicht zullen geven van de geschiedenis en de cultuur van Bagan, en het dagelijkse leven van de inwoners.

We bezoeken een aantal indrukwekkende tempels, waaronder de Anada Tempel in Bagan en de Gubyaukgyi Tempel in Myinkaba Village. Vervolgens zullen we twee workshops bijwonen, waarbij u te weten komt hoe de beroemdste producten van Bagan gemaakt worden, namelijk het lakwerk en het houtsnijwerk.

Er is tijd voor een korte pauze in het hotel en een lunch. Vervolgens zullen we aan boord stappen van een privéboot, die ons de rivier op zal voeren richting Kyauk Gu U Min, één van de vier monumenten in Bagan, gemaakt van baksteen. Tijdens de riviertocht zult u vele mooie taferelen te zien krijgen, zoals vissers, lokale veerboten, dorpjes langs de rivier en verscheidene tempels. Onderweg zullen we stoppen in het dorpje Sae Lan, waar u een korte wandeling kunt maken.

Bij aankomst in Kyauk Gu U Min heeft u genoeg tijd om het monument te verkennen, waarna de boot weer terug zal varen naar Bagan.

Overnachting in Bagan.

Dag 8 – Bagan (O)

Optie: Begin de ochtend met een vlucht over de vlaktes van Bagan in een heteluchtballon. U zult fabelachtige momenten beleven wanneer de zon opkomt boven de vele stoepa's en de Irrawaddy rivier. (ballonvlucht alleen beschikbaar van oktober tot maart, de kosten bedragen $285 per persoon en dienen ter plekke betaald te worden)

Na het ontbijt kunt u een bezoekje brengen aan de drukke ochtendmarkt van Nyaung. Hierna bezoeken we de aanliggende dorpjes, waar u meer te weten zult komen over het traditionele leven in Myanmar. U kunt het interessante proces van de productie van 'Poneyay' (wasabi) en de lokale pruimenjam bijwonen. Ook zullen we een bezoekje brengen aan een hoefsmid, die de traditionele paardenkarren maakt. De ambachtslieden delen graag hun technieken met bezoekers, en de nieuwsgierige kinderen uit de dorpjes vinden het vaak leuk om u te ontmoeten.

Na de lunch bezoeken we Minnanthu, een plattelandsdorpje dat nauwelijks bezocht wordt door toeristen. De gids zal u de ongebruikelijke architectuur en mooie tempels van het dorpje laten zien.

Overnachting in Bagan.

Dag 9 – Bagan – vertrek (O)

Na het ontbijt wordt u naar Nyaung Oo Airport gebracht, voor uw terugreis.

 

Prijzen zijn inclusief:
- 8 nachten accommodatie in een tweepersoonskamer of gedeelde tweepersoonskamer met dagelijks ontbijt.
- Maaltijden zoals genoemd in de omschrijving  (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
- Engels sprekende gids gedurende de hele tour(van Rangoon tot Bagan)
- Alle transfers en excursies in privévoertuigen met airconditioning.
- Privé motorboot voor boottochten
- Entreegelden voor de bezoeken zoals vermeld in de omschrijving (Shwedagon entree & Bagan Zone entree)
- Paardenkar in Bagan en Magway
- Yangon – Pyay Trein Ticket, Upper Class (met ligstoelen)
- Bier/frisdrank/water en snacks in de trein op dag 2
- Water en handdoeken om op te frissen tijdens de excursies
Prijzen zijn exclusief:
- Internationaal vliegticket van en naar Rangoon
- Maaltijden anders dan vermeld (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
- Visum voor Myanmar
- Bezoeken die niet vermeld zijn in de omschrijving
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Fooien en kruiers in de hotels
- Credit card kosten (4%) of bank transfer kosten voor niet-cash betalingen
- Enige andere zaken die niet vermeld zijn
Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14173
Thema Cultuur en cultureel erfgoed
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Myanmar
Reisduur in dagen 9
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.