Rondreizen Indonesie, Azie en safaris Afrika | Venture travels

Myanmar- fiets- en Wandeltocht Hoogland van Shan (7 dagen / 6 nachten)

Meer afbeeldingen

Myanmar- fiets- en Wandeltocht Hoogland van Shan (7 dagen / 6 nachten)
€ 745,20
vul extra opties verder op de pagina in voor toeslagen hoogseizoen e.d.
Reisschema: Heho - Kalaw - Peinnebin - Taungni - Ywadaw Village - Naungye - Phaung Taw - Shan Ywa Village - Pindaya - Nyaung Shwe - Inlemeer - Nyaung Shwe - Indein - Nyaung Shwe

Deze uitdagende fiets- en wandeltocht neemt u mee naar de mooiste plekjes in de Hoogvlakte van Shan. Geniet van de prachtige natuur die Het Gouden Land te bieden heeft. Gedurende drie dagen maakt u wandelingen, waarbij u bezoekjes brengt aan de vele gezellige dorpjes en oude tempels in de omgeving. Ook gaat u de omgeving op de fiets verkennen, zodat u op plekken komt die met de auto lastig bereikbaar zijn. De laatste dag vaart u in een privéboot over het Inlemeer om de bezienswaardigheden rond het meer te bekijken. Een mooie een leerzame reis voor de actieve toerist!

Datum selecteren

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Dag 1: Aankomst Heho – Kalaw (Fietsen) (L) 

Bij aankomst op Heho Aiport wordt u opgewacht door uw gids. Voordat we beginnen aan de reis krijgt u een briefing over de reis en zoeken we de juiste fiets voor u uit.

De eerste fietstocht heeft als bestemming het voormalige Britse station van Kalaw. Deze tocht van ongeveer 50 kilometer voert u door de prachtige dennenbossen van Myanmar. Hier en daar komen we bouwwerken uit de koloniale tijd tegen, evenals gebouwen met de huidige Birmaanse bouwstijl.

Aan het einde van de middag arriveert u in Kalaw, waar u kunt inchecken in uw hotel. De stad biedt vele mogelijkheden om te dineren.

Overnachting in Kalaw.

 

Dag 2: Kalaw – Pindaya (Wandelen) (O, L, D)

Na het ontbijt maken we ons klaar voor onze eerste wandeling. Er staan een aantal wandelingen van totaal 5 tot 6 uur op het programma, die u door de prachtige berglandschappen van Pindaya zal voeren.
De wandeling is afwisselend, beginnend met ongeveer één uur wandelen door licht-heuvelachtig terrein. Daarop volgt een klim van ongeveer één uur, die u naar het dorpje Peinnebin zal brengen. In dit unieke dorpje zult u veel uniek erfgoed aantreffen.

Na nog een uur gewandeld te hebben komen we aan in Taungni, waar we bij een inwoner thuis zullen lunchen.
's Middags vervolgen we onze reis met een 2,5 uur durende wandeling naar een dorpje beneden aan de berg, genaamd Oomin Village. De inwoners van Oomin leven voornamelijk van de landbouw. Er worden producten gekweekt als gember, aardappels, pepers en rijst.

Laat in de avond gaan we naar een klooster of naar een gasthuis in Ywadaw, een klein dorpje vlakbij Oomin. In Ywadaw zult u een lokaal diner voorgeschoteld krijgen.

Overnachting in Ywadaw Village.

 

Dag 3: Wandeling naar Pindaya (Wandelen) (O, L, D)

Vandaag staan er wederom een aantal wandelingen op het programma, ditmaal met een totale duur van 6 tot 7 uur. We zullen de omgeving van Pindaya verder verkennen, onder andere met een aantal bezoeken aan dorpjes in de bergen.

Na een stevig ontbijt zullen we een wandeling van een uur maken naar Naungye, waar u kennis kunt maken met de inwoners van dit bergdorp. Vervolgens wandelen we ongeveer twee uur door de heuvels naar Phaung Taw, een gezellig dorp waar in de maanden oktober t/m december de heuvels bedekt worden met gigantische zonnebloemen.

Na een lunchpauze lopen we verder naar onze eindbestemming voor vandaag, Shan Ywa Village. Deze wandeling zal 3 tot 4 uur duren. Eenmaal aangekomen in Shan Ywa kunt u genieten van een heerlijk diner.

Overnachting in een gasthuis in Shan Ywa.

 

Dag 4: Wandeling naar Pindaya (Wandeling van een halve dag) (O, L)

Op onze laatste wandeldag staat er een wandeling van 3 tot 4 uur op het programma, met Pindaya als eindbestemming. Onderweg krijgt u in een dorp lunch aangeboden.

Halverwege de middag zullen we arriveren in Pindaya, waar u naar uw hotel begeleid zal worden. Nadat u ingecheckt heeft en een korte pauze heeft gehad brengen we een bezoek aan de beroemde Pindaya grotten, waar duizenden Boeddha's zijn opgesteld. Ook kunt u vele 'meditatie-nissen' bekijken in de grotten.

Overnachting in Pindaya.

 

Dag 5: Pindaya – Inle (Fietsen) (O, L)

Vandaag, op dag 5, ruilen we onze wandelschoenen weer in voor onze fietsen. We zullen een fietstocht van 105 km maken, naar Nyaung Shwe. U kunt er eventueel voor kiezen een deel van de fiesttocht te fietsen en het laatste stuk met de auto mee te rijden.

Deze fietstocht voert u door de natuur in de omgeving van het Inlemeer. Dit gebied wordt bewoon door de Intha, een volk van voornamelijk Boeddhisten, die al eeuwenlang rond het Inlemeer wonen. Vaak wonen zij in huizen langs het meer, of in zogeheten drijvende dorpen.

U kunt ervoor kiezen te lunchen in een restaurant of te picknicken in de natuur.

Bij aankomst in Nyaung Shwe wordt u naar uw hotel gebracht om in te checken. Nyaung Shwe is één van de vier steden rondom het Inlemeer. In Nyaung Shwe kunt u vele kloosters en een gezellige marktplaats vinden.

Overnachtingt in Nyaung Shwe.

 

Dag 6: Inle (O, L)

's Ochtends stappen we aan boord van een privé motorboot die u de omgeving vanaf het meer zal laten zien. U kunt van boord gaan om de dagelijkse markt te bezoeken, waar niet alleen de Intha, maar ook andere etnische groepen uit de omgeving hun handelswaar proberen te verkopen.

We vervolgen onze tocht over het meer, waarbij we enkele drijvende dorpen tegen zullen komen. De Intha vissers gebruiken een techniek die 'beenroeien' heet, waarbij ze hun boot voortbewegen met behulp van hun benen. We zullen afmeren bij de Phaung Daw Oo Pagode, waarin zich de vijf heilige afbeeldingen van Buddha bevinden, bedekt met bladgoud.

U kunt genieten van een lunch in een restaurant langs het meer.

's Middags varen we verder naar de westelijke oevers van het meer, en varen we via een smal kanaal naar het dorpje Indein. Dit dorpje is beroemd om zijn met stoepa's bedekte heuvel. U heeft de gelegenheid om het doorpje te voet te verkennen. Breng vooral een bezoek aan de lokale school, waar u welkom ontvangen zal worden. Ook kunt u de Alaung Sitthou beklimmen, de berg naast Indein, waarvandaan u een adembenemend uitzicht over het meer heeft.
Nadat u Indein gezien heeft keren we terug naar Nyaung Shwe.

Overnachting in Nyaung Shwe.

 

Dag 7: Inle- Heho- Vertrek (O)

Na het ontbijt wordt u naar Heho Airport gebracht voor uw terugreis.

 

Prijzen zijn inclusief:
- 4 nachten accommodatie in een tweepersoonskamer of gedeelde tweepersoonskamer, inclusief ontbijt en 2 nachten in een klooster/gasthuis in een lokaal dorp
- Maaltijden zoals beschreven in het programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
- Entreegelden voor alle bezoeken vermeld in het programma
- Alle transfers en excursies in privévoertuigen met airconditioning
- Een busje voor ondersteuning tijdens de fietstochten
- Een Engels sprekende lokale gids tijdens de fiets- en wandeltochten
- Privéboot op het Inlemeer
- Huur van fietsen
- Kruiers, gedurende de hele reis
- Water en handdoeken om u op te frissen

Prijzen zijn exclusief:
- Internationale vlucht van en naar Heho Airport
- Maaltijden anders dan beschreven in het programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
- Entreegelden voor activiteiten die niet vermeld zijn in het programma
- Transfers voor uitstapjes buiten het programma om
- Fooien en kruiers in de hotels
- Dranken en persoonlijke uitgaven
- Credit card kosten (4%) of bank transfer kosten voor niet-cash betalingen
- Enige andere zaken die niet in het programma vermeld zijn

 

Extra informatie

Extra informatie

tourcode 14175
Thema Avontuur en trekking
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Trekking- en reisgebied Nee
Gebied Myanmar
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek groepsreis N/B
Minimum aantal deelnemers groepsreis N/B
Maximum aantal deelnemers groepsreis N/B
Inclusief internationale vlucht Nee
Aanbiedingsprijs n.v.t.
Aanbiedingsprijs gedig van n.v.t.
Aanbiedingsprijs geldig tot n.v.t.
Beoordelen

Eigen labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.