Situatie Coronavirus

Vanwege het Coronavirus is de situatie in de reiswereld drastisch veranderd, met name voor de bestemmingen van Venture-travels. 
In Azië ligt het toerisme al geruime tijd volledig stil, voor binnenlands toerisme komt er als eerste een opstart, daarna worden landen geleidelijk opengesteld voor internationaal toerisme. Situaties zijn per land verschillend en veranderen voortdurend en last-minute.

Dat de lockdown voor veel hotels en toeristische bedrijven ter plaatse een enorme slag heeft toegebracht mag duidelijk zijn. Op deze website gepresenteerde reizen zijn beschikbaar, echter op dit moment onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Dat betekent dat u voor reizen van uw interesse op dit moment eerst gekeken moet worden of de reis in de aangeboden vorm kan worden uitgevoerd, of mogelijk met aanpassingen. Neem gerust contact op, we zijn u graag van dienst.

7 dagen River Kwai cruise in Thailand

Tour-code
15284
€ 1.088,29
Aankomstdatum
Reisschema: Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao - Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad - Thong Pha Phum - Ban Hin Dad - Sai Yok Yai - Sai Yok - Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok

7 Dagen Thailand cruise op de River Kwai

De RV River Kwai, het eerste binnenlandse cruiseschip in Thailand, is gebouwd in koloniale stijl en gebaseerd op ontwerpen van de Irrawaddy Flotilla, rond 1900 de grootste vloot privéschepen ter wereld. Het schip dat plaats bied aan 20 passagiers vaart wekelijks de Rivier de Kwai op en af en opent daarmee een groot nieuw gebied voor riviertoerisme. Dagelijks gaat u meerdere keren aan land voor excursies en het bezichtigen van bezienswaardigheden langs de rivier. Denk hierbij aan tempels, Khmer ruïnes, watervallen, hete bronnen, oorlogsmonumenten en natuurlijk de beroemde Brug over de Rivier de Kwai. Tijdens deze reis zal de dodenspoorlijn, die tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd is door oorlogsgevangenen, regelmatig het gespreksonderwerp zijn in excursies en musea. Kortom, een unieke kennismaking met de cultuur, natuur en geschiedenis van Thailand, met zo nu en dan de gelegenheid om helemaal tot rust te komen op de Rivier de Kwai.

7 dagen River Kwai cruise in Thailand


Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi - Ban Kao (O/L/D)

Na het ontbijt vertreken we per bus richting Kanchanaburi. Na ongeveer twee uur rijden maken we een stop bij de Phra Pathom Chedi, een prachtige stoepa, met zijn 127 meter hoogte tevens de hoogste pagode van Zuidoost Azië. Ook bezoeken we de Khao Noi Cave Tempel, gelegen op een heuvel langs de rivier, en de Tiger Cave Tempel. In deze tempel vinden we een groot boeddha-beeld en een pagode, die de tempel een bekende plaats maken voor vele boeddhisten in Thailand. In Kanchanaburi bezoeken we de Wat Tham Khaopoon Tempel en het JEATH War Museum, een museum die een bijzonder realistische weergave geeft van de omstandigheden waarin mensen gevangen werden gehouden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegen de middag stappen we aan boord van de RV River Kwai, het schip dat u komende dagen over de Rivier de Kwai zal voeren. Na een lunch op de boot heeft u de rest van de middag om te ontspannen. Diner en overnachting aan boord, vlakbij Ban Kao.

Optioneel: 's middags is het mogelijk om een cursus olifantrijden te volgen. U krijgt een korte theorieles (dag 1) met een examen (dag 2), gevolgd door een praktijkles olifantrijden (dag 2). Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 2: Ban Kao - Sai Yok (O/L/D)

Tijdens het ontbijt varen we stroomopwaarts naar Muang Singh, waar we Prasat Muang Singh bezoeken. Dit is een historisch park waar we een aantal tempels en ruïnes uit het Khmer-rijk vinden. Zo'n 800 jaar geleden was Muang Singh, Stad van de Leeuwen, een belangrijke handelspost langs de Rivier de Kwai. 's Middags maken we een korte treinrit van Tha Kilen naar Saphan Tham Krasae, waarbij we over een groot houten viaduct rijden. We bezoeken de Krasae Grot, gelegen op de rivierbank van de Rivier de Kwai. Hiervandaan reizen we per bus naar Sai Yok Elephant Village, een dorpje lang de Rivier de Kwai, waar u eventueel een half uur olifant kunt rijden (300 Baht pp). Rond twee uur zullen we terug zijn bij de boot voor een lunch. De middag is vrij te besteden op de boot.
Overnachting op de boot.

Optioneel: half uur olifant rijden (300 Baht pp), Thaise massage op de boot (500 Baht pp). Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 3: Sai Yok - Sai Yok Yai - Ban Hin Dad (O/L/D)

Na een ontbijt op de boot gaan we aan land voor een wandeling naar Kaeng Lava Cave. Vanaf de rivier volgen we een natuurlijk pad dat ons naar de grot brengt, waar we een bijzonder schouwspel van stalagmieten en stalactieten zullen aantreffen. We vervolgen onze cruise stroomopwaarts naar Ban Haad Ngiu, waarvandaan we per bus naar Hell Fire Pass reizen. Bij Hell Fire Pass vinden we een stuk van de dodenspoorlijn dat door een berg heen loopt. Ook bezoeken we Hin Tok Bridge en Konyu Cutting, waar vroeger Australische en Britse oorlogsgevangenen onder verschrikkelijke omstandigheden moesten werken. We lopen door naar Hin Lek Fai, een complex waar de geallieerde oorlogsgevangenen en de omgekomen inwoners van India, Birma, Maleisië en andere landen geëerd worden.
Terwijl we verder varen kunt u genieten van een lunch aan boord. 's Middags bezoeken we een school, vlakbij de rivier gelegen, waar gevluchte kinderen worden opgevangen. De rest van de dag is vrij te besteden.
Overnachting op de boot.

Dag 4: Ban Hin Dad - Thong Pha Phum - Ban Hin Dad (O/L/D)

's Ochtens vroeg brengen we wat voedsel naar Boeddhistische monniken in een vlakbij gelegen tempel, waarna we gaan ontbijten. We vertrekken per bus en bezoeken als eerste de Vajiralongkorn Dam, een stuwdam met daarachter een gigantisch langgerekt meer in het berachtige landschap, wat u een fantastisch uitzicht oplevert. De ruige en dichtbegroeide jungle waar men vroeger de dodenspoorlijn doorheen heeft moeten leggen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een vruchtbaar landschap waar suiker, tabak, mais en katoen worden verbouwd. We rijden terug naar Thong Pha Phum waar we een lokale markt bezoeken.
Voor de lunch gaan we terug aan boord van de RV River Kwai. 's Middags brengen we een bezoek aan de Daowadueng Grot, waar we prachtige rotsformaties zullen aantreffen. De rest van de dag is vrij te besteden, terwijl de boot weer koers stroomafwaarts zet. Diner en overnachting op de boot.

Dag 5: Ban Hin Dad - Sai Yok Yai - Sai Yok (O/L/D)

We starten de dag met een ontbijt op de boot, waarna we de bus instappen om Hin Dad Hot Spring te bezoeken, ook wel bekend als Kui Mang. Deze hete bron is per toeval ontdekt door Japanse soldaten, terwijl ze toezicht hielden op de aanleg van de dodenspoorlijn. Bij de hete bron vinden we een aantal zwembaden en privé baden. Men denkt dat het mineraalrijke water uit de bron vele ziektes zou kunnen genezen. We nemen een kijkje bij de Pha Tad Waterval, gelegen in het westelijke deel van Si Nakharin Dam Nationaal Park. Pha Tad is één van de mooiste watervallen in de Kanchanabure Provincie, die vanuit een smal stroompje, genaamd Huai Kui Mang, water doorvoert naar de Rivier de Kwai.
Na een lunch aan boord van de RV River Kwai begeven we ons naar Floatel Jungle Raft, waarvandaan we kanoënd of raftend stroomafwaarts over de Rivier de Kwai varen. Als de tijd het toelaat brengen we een bezoek aan Mon Village, een nabijgelegen dorp.
Diner en overnachting aan boord.

Optioneel: Thaise massage op de boot (500 Baht pp) of een dansvoorstelling van 45 minuten (180 Baht pp). Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 6: Sai Yok - Ban Kao (O/L/D)

Na een ontbijt op de boot is de ochtend vrij te besteden, terwijl we stroomafwaarts naar Wang Pho Bridge varen. Tegen de middag kunt u genieten van een lunch op de boot. Rond twee uur stappen we in de bus richting Ban Kao National Museum. Dit museum vertelt onder andere het verhaal van Dr. Van Heekeren, een nederlandse archeoloog die tijdens de Tweede Wereldoorlog als oorlogsgevangene mee heeft gewerkt aan de bouw van de dodenspoorlijn. In deze periode vond Dr. Van Heekeren verschillende stenen gebruiksvoorwerpen in de omgeving van Ban Kao. Na de oorlog hebben archeologische uitgravingen een grote hoeveelheid prehistorische skeletten, potten, gebruiksvoorwerpen en decoraties bovengronds gebracht.
We vervolgen onze reis stroomafwaarts op de RV River Kwai. 's Middags krijgt u een Thaise kookles op het dek van het schip. Tijdens deze cursus maakt u kennis met de wonderlijke wereld van Thaise smaken. De focus wordt gelegd op drie dingen: de traditionle Thaise kooktechniek, het innovatieve gebruik van ingrediënten en de kunst van het presenteren. We maken onder andere een Thaise cocktail (Mai Tai), een Thais gerecht met kip (Tom Yam Kung / Chicken Green Curry) en een papaya salade (Som Tam).
Diner en overnachting op de boot.

Dag 7: Ban Kao - Kanchanaburi - Bangkok (O/L/-)

De dag start met een ontbijt aan boord, waarna we bij Wat Tham Khaopoon aan land gaan voor een busreis naar Kanchanaburi, waar we de wereldberoemde 'Brug over de Rivier de Kwai' bezoeken. Deze brug, een cruciaal onderdeel van de dodenspoorlijn, is in 16 maanden tijd door oorlogsgevangenen gebouwd. Tegen het einde van de oorlog is de brug verwoest bij een bombardement, waarna hij door de Japanners weer is herbouwd. Onze volgende stop is het Thailand-Birma Railway Center Museum, een museum dat u op een interactieve manier veel vertelt over de dodenspoorlijn. Als laatse brengen we een bezoek aan Donrak War Cemetery, een gedenkplaats waar de overblijfselen van 6.982 geallieerde soldaten zijn begraven.
's Middags stappen we weer aan boor van de RV River Kwai voor een lunch, terwijl het schip koers zet naar Nong Ya Dock. Hier nemen we afscheid van de RV River Kwai en wordt u per bus naar Bangkok gebracht, voor uw hotel of uw reis terug naar huis.

 

Inclusief:
- Accomodatie op het schip de RV River Kwai (privé douche en toilet, airconditioning, kluis)
- Maaltijden zoals omschreven (O/L/D = ontbijt/lunch/diner) en coffie, thee en drinkwater
- Transfers en uitstapjes zoals omschreven, inclusief Engels-, Frans- of Duitstalige gids
- Entreegelden
Exclusief:
- Internationaal vliegticket
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
Overige opmerkingen:
- De RV River Kwai vaart elke week, met uitzondering van een aantal weken per jaar voor onderhoud
- De RV River Kwai vaart met een bezetting van minimaal 4 personen.
- Op de boot zijn 10 tweepersoonscabines beschikbaar voor de reis (geen extra bedden mogelijk)
Meer informatie
tourcode 15-284
Thema Cruise
Type reisonderdeel Meerdaagse rondreis
Gebied Thailand
Reisduur in dagen 7
Maand van vertrek vrije vertrekdatum
Internationale vlucht niet inbegrepen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:7 dagen River Kwai cruise in Thailand
Uw waardering